Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Bibzoom
BibZoom

Bibzoom

9. marts 2016

Bibzoom guider til Joy Division

"Ingen rockgruppe har rørt mig så dybt og inderligt som Joy Division". Sådan skriver musiker og forfatter Martin Hall i Bibzooms guide til det britiske punkband. Guiden lander på dit bibliotek i denne uge
Læs mere og se guiden >>

9. marts 2016

Bibzoom guider dig til Bowie

Kort efter udgivelsen af sit 28'ende album døde rockikonet David Bowie. I samarbejde med forfatter og journalist Jan Poulsen guider Bibzoom dig til kunstneren og hans vigtigste udgivelser.
Læs mere og se guiden >>

19. januar 2016

Bibzoom guider til Vinterjazz

I februar måned afvikles den landsdækkende jazzfestival Vinterjazz. Bibzoom guider dig til en række af de mange koncertoplevelser der venter i hele det vinterklædte Danmark.
Læs mere og se guiden >>

5. januar 20165

Status for Bibzoom i 2016

Fra 1. januar 2016 kan man ikke længere streame musik via Bibzoom, imens vi arbejder på en ny og forbedret fælles musikplatform fra bibliotekerne.
Læs mere >>

4. december 2015

Bibzoom guider til Dylan

Tag en tur i tidsmaskinen, når Bibzoom præsenterer Bob Dylans udgivelser og karriere fra gennembruddet i starten af tresserne frem til midten af halvfjerdserne.
Læs mere >>

27. november 2015

Bibzoom fejrer Frank Sinatras 100 års fødselsdag

Francis Albert Sinatra, en af musikhistoriens bedst sælgende musikere, ville i midten af december have rundet de hundrede år. Bibzoom hædrer "Old Blue Eyes" med en guide til kunstneren og hans tolv bedste albums.
Læs mere >>

19. november 2015

Bibzoom-guides om alt fra orgelmusik til Frank Sinatra på vej til bibliotekerne

I denne uge leverer Bibzoom hele fire guides til bibliotekerne. Der er noget for enhver smag: orgelmusik, doom metal, Frank Sinatra og Bob Dylan. Traditionen tro leveres hæfterne både fysisk og digitalt.
Læs mere >>

3. september 2015

Nye partnerskaber og tekniske forbedringer på Bibzoom giver bedre brugeroplevelser

Bibzoom er på trapperne med en forbedret brugeroplevelse, samtidigt med at formidlingsarbejdet buldrer derudaf.
Læs mere >>

24. august 2015

Danmarks Fællessang 2015

Efteråret vil stå i fællessangens tegn. Femten uger i træk sætter Bibzoom, SpilDansk og Palles Gavebod fokus på nye og gamle klassikere fra den danske sangskat til inspiration for sangforeninger, musikskoler og dit bibliotek.
Læs mere >>

21. august 2015

Turen går til Tønder Festival

I samarbejde mellem Tønder Festival og en række folkebiblioteker guider Bibzoom dig til Tønder Festival 2015.
Læs mere >>

20. august 2015

Musikmagasinet Jazznyt indgår som partner i DR Klub Jazz

Jazz Danmark, DR og Bibzoom inviterer bibliotekerne til at åbne nye jazzklubber i lokalområdet. Nu har musikmagasinet Jazznyt også meldt sig på banen til at give biblioteksbrugerne spændende oplevelser.
Læs mere >>

7. juli 2015

Aarhus Jazz Festival

Midt juli står Aarhus klædt i jazz. Bibzoom guider dig til nogle af højdepunkterne ved den årlige festival. Guiden er et samarbejde med Aarhus Stiftstidende.
Læs mere og se guiden >>

2. juli 2015

Bibzoom ser frem mod 2016

Bibzooms ledelse offentliggør strategien for 2016. Der er fokus på bibliotekernes kerneopgaver: Formidling, kuratering og et fortsat musikudbud i et digitaliseret kulturudbud.
Læs mere >>

29. juni 2015

Nu går den vilde sangskattejagt

Femten sange på femten uger. Bibzoom gentager succesen fra sidste år "Danmarks fællessang: 14 sange i 14 uger i 2014". Denne gang sætter vi fokus på folkeskolerne og børnebibliotekerne under konceptet "Nu går den vilde sangskattejagt".
Læs mere >>

23. juni 2015

Nye jazzklubber på vej til bibliotekerne

Bibzoom, Jazz Danmark og Danmarks Radio inviterer bibliotekerne til et samarbejde om jazzklubber i lokalområdet. Flere biblioteker er allerede på banen.
Læs artiklen >>

18. maj 2015

Guide til The British Invasion 2

En succesfuld étter skal naturligvis følges op af en toer. Det gør vi så. En af Bibzooms mest læste guides er "British Invasion" om bølgen af britiske succesudgivelser som oversvømmede musikscenen for 50 år siden.
Læs mere >>

12. maj 2015

Musikgenrer for begyndere - playlister ønskes

Bibzooms nye playlisteserie "genrer for begyndere" kvikguider dig til en lang række musikgenrer. Samtidigt indbyder vi dit bibliotek og dig til selv at bygge playlister.
Læs hvordan >>

30. april 2015

Bibzoom guider dig til MEW

I denne uge udkom det nye længe ventede album med den danske gruppe Mew. Bibzoom tilbyder en guided tour i bandet og dets udgivelser
Læs mere >>

30. april 2015

Ensomme toner

Lige nu bibliotekerne og, blandt andre DR, ekstra fokus på ensomhed. I samme anledning har Bibzoom lavet Playlisten "Ensomme toner"
Læs mere >>

22. april 2015

Update: Bibzoom og WIMP

Bibzooms musikleverandør WIMP skifter ejer og bliver en del af den nye streamingtjenesteTidal. Vi forventer ikke, at ejerskiftet får negative konsekvenser for Bibzoom.
Læs mere >>

Bibzoom - øverste portlet

Bibzoom

BibZoom.dk - nederste portlet

Om BibZoom

 

Kontakt:

Statsbiblioteket  •  Victor Albecks Vej 1  •  8000 Århus C

Organisation:
Bibzoom drives af et konsortium bestående af Statsbiblioteket, Herning Bibliotekerne, Odense Centralbibliotek, Aabenraa Bibliotekerne, Silkeborg Bibliotekerne, Biblioteket Frederiksberg.

Bibzooms indhold leveres af en redaktionsgruppe bestående af musikfaglige biblioteksmedarbejdere fra danske folkebiblioteker. Konsortiet samarbejder med de danske folkebiblioteker, musikbranchen og en række eksterne partnere. Et samarbejde der sikrer de bedste løsninger og rettigheder og dermed bibliotekernes position i en digital virkelighed.

Bibzoom er 100% non-profit.