Om Digital Artikelservice

Digital Artikelservice tilbyder søgning og bestilling af artikler fra trykte tidsskrifter på en ny og effektiv måde. Tjenesten fungerer som en integreret del af bibliotek.dk, hvor dit biblioteks brugere via søgning får adgang til bestilling af digitaliserede artikler fra Statsbibliotekets fysiske tidsskrifter.

Artikler på fem minutter
Artiklerne leveres direkte i brugernes mailboks. Er der tale om artikler, som allerede er digitaliserede, leveres de i løbet af få minutter. Denne leveringstid omfatter i øjeblikket over halvdelen af de bestilte artikler, og antallet stiger, efterhånden som mængden af digitaliserede artikler stiger. Alle artikler leveres på maksimalt 24 timer på hverdage.

Abonnementstjeneste
Tjenesten er abonnementsbetalt af det enkelte bibliotek. Dit bibliotek køber adgang på vegne af borgerne i bibliotekets kommune. Borgere kan herefter bestille artikler bl.a. via bibliotek.dk.

Personlig adgang
Brugerne logger på med deres personlige adgangskoder til bibliotek.dk. Adgang sikres via borgerens profil i bibliotek.dk, der er knyttet til borgerens lokale bibliotekslogin.

Alle trykte tidsskrifter
Statsbibliotekets aftale med Copydan giver adgang til digitalisering af artikler fra trykte tidsskrifter. Da det ikke er alle tidsskifter, der artikelindekseres i bibliotek.dk vil en række relevante tidsskrifter, udvælges til særskilt indeksering.

Dit bibliotek krediteres
Ved bestillingen i bibliotek.dk benytter brugerne deres tilknytning til dit bibliotek som adgang til tjenesten. Statsbiblioteket registrerer dit biblioteks forbrug og publicerer kvartalsvise statistiker for hvert enkelt bibliotek.

Dermed kan alle abonnerende biblioteker indføre forbruget af Digital Artikelservice som en del af bibliotekets almindelige aktivitetsoversigt (udlånstal etc.).

Når artiklerne bliver leveret til modtagerens mailboks, vil dit bibliotek stå som afsender og leverandør.

Markedsføring
Digital Artikelservice har fokus på synliggørelsen af dit biblioteks abonnement på tjenesten. vi producerer løbende markedsføringmaterialer til dit biblioteks website, facebookside. Materialerne leveres i standard ”plug & Play”-formater, men vi leverer gerne materialet i specifikke mål og formater efter dit biblioteks behov. Vi arbejder i øjeblikket på markedsfø- ringsmateriale i form af en widget til dit biblioteks websit, og evt. en video til publicering på diverse medier.

Spar ressourcer
Digital Artikelservice reducerer dit biblioteks behov for fysiske tidsskrifter. Det sparer tid og plads. Biblioteksmedarbejderne kan fokuser på det, de er bedst til, nemlig at formidle.

PRIS 2017: 0,20 kr. per borger
Kollektiv forbrugsbegrænsning: 10.000 artikler pr. 1. mio. borgere

Downlad  produktbeskrivelse Digital Artikelservice, (pdf) >>

Digital Artikelservice

Digital artilkelservice

Kontakt & Information

Henrik Haagensen
8946 2098 - Mobil 22650078
Victor Albecks Vej 1
8000 Aarhus C