Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Driftsstatus / Tidligere begivenheder

Tidligere begivenheder

Herunder ser du en liste over tidligere problemer og gennemførte opdateringer.

Problemer med adgang til søgning og library.au.dk

Da AU er i færd med at migrere større datamængder imellem deres servere, vil der opleves nedetid på sider relateret til library.au.dk. For søgninger i bibliotekets kataloger anbefaler vi, at man benytter www.statsbiblioteket.dk, der bør udstille et fungerende link.

Problemer med adgang til søgning og library.au.dk - Læs mere

Pt. ingen adgang til extern citrix

Det er i øjeblikket ikke muligt at logge ind på adressen: https://bibliotekssystem.statsbiblioteket.dk/Citrix/XenApp/auth/login.aspx. Man får beskeden incorrect credentials. Der arbejdes på en løsning.

Pt. ingen adgang til extern citrix - Læs mere

Nedetid på MyPrint

Vi bliver nødt til at lukke for upload til MyPrint i tidsrummet 11:30 - 12:00 i dag den 4/6-2018. Som en del af vores fejlsøgning er vi nødt til at teste nogle ting i produktionssystemet og der er det vigtigt at der ikke uploades print mens det foregår. Vi beklager ulejligheden.

Nedetid på MyPrint - Læs mere

Problemer med upload til MyPrint

Der er i øjeblikket stor belastning på print via MyPrint. Dette kan resultere i problemer med login og upload til systemet. Vi beklager ulejligheden og arbejder på en løsning til i morgen.

Problemer med upload til MyPrint - Læs mere

Manglende online adgang til alle Nature-tidsskrifter

Vi oplever desværre endnu en gang problemer med adgangen til tidsskrifter fra Nature. Det ser ud til denne gang at være alle årgange og alle titler. Forlaget er kontaktet.

Manglende online adgang til alle Nature-tidsskrifter - Læs mere

Problemer med adgangen til Springer tidsskrifter

Vi har desværre problemer med adgangen til vores Springer tidsskrifter. Forlaget har lukket for online adgang til hæfterne fra 2017-2018. Vi er i kontakt med dem omkring problemet, men kan på nuværende tidspunkt ikke sige hvornår det forventes løst.

Problemer med adgangen til Springer tidsskrifter - Læs mere

Hjemkomstmeddelelser massedubleret

Vi har haft et udfald på jobafvikling i vores bibliotekssystem, hvilket har bevirket en voldsom e-maildublering. Problemet bør være løst nu, og vi beklager meget de gener, det har betydet for vores lånere.

Hjemkomstmeddelelser massedubleret - Læs mere

Manglende online adgang til alle Nature-tidsskrifter

Nature har desværre lukket for adgangen til alle titler. Vi arbejder på højtryk for at få dem til at åbne op igen.

Manglende online adgang til alle Nature-tidsskrifter - Læs mere

Lukning af bibliotekssystemerne 26.2.2018

Mandag den 26. februar 2018 mellem kl. 07 og 08 vil alle bibliotekssystemer være utilgængelige i ca. 30 minutter, dvs. også Search, Aleph, Elba og brugerregisteret. Lukningen skyldes en nødvendig sikkerhedsopdatering, og vi beklager de gener, det måtte medføre. Kontakt venligst helpdesk.aarhus@kb.dk, hvis der efterfølgende er problemer med et eller flere systemer.

Lukning af bibliotekssystemerne 26.2.2018 - Læs mere

Mediestream avissøgning nede

Det er pt. ikke muligt at søge i aviserne i Mediestream. Vi regner med at aviserne bliver tilgængelige igen omkring kl. 17:00

Mediestream avissøgning nede - Læs mere

Afbrydelse af alle systemer

Vi har i løbet af natten og morgenen haft strømafbrydelse i vores serverrum på Victor Albecks Vej. Dette har medført, at alle bibliotekets systemer (inklusiv email- og telefonsystemer) har været utilgængelige. Strømmen er nu tilbage, og de forskellige systemer bør gradvist igen blive tilgængelige. Vi har startet genereringen af biblioteksbestillinger, og de burde komme ud i løbet af de næste par timer. Vi beklager udfaldet og arbejder på at få genoprettet normale driftstilstande.

Afbrydelse af alle systemer - Læs mere

Streaming af lyd og video, opdatering overstået

Den varslede opdatering af streaming servere, mandag d. 29. januar kl. 8-9, er nu vel overstået.

Streaming af lyd og video, opdatering overstået - Læs mere

Streaming af video og lyd

"Det Kgl. Bibliotek har mandag d. 29. januar kl. 8-9 planlagt vedligehold af de servere, der leverer streaming af video og lyd til verdensbiblioteket.dk, edumedia.dk, dansklyd.statsbiblioteket.dk dele af Aarhus Universitets hjemmesider samt Black Board på Aarhus Universitet. Det betyder, at der i dette tidsrum kan forekomme flere kortvarige udfald."

Streaming af video og lyd - Læs mere

Telenor har pt. problemer med at sende og modtage sms

Følg med her: https://www.telenor.dk/kundeservice/drift-og-dakning/driftstatus/tjek-driftstatus/ Ring evt. til helpdesk for et Citrix nødlogin

Telenor har pt. problemer med at sende og modtage sms - Læs mere

Mail og kalendersystem

Vores mailsystem er p.t overbelastet, vi arbejder på sagen.

Mail og kalendersystem - Læs mere

Manglende forbindelse mellem AU og Biblioteket

Som følge af AUs netop overståede servicevindue i weekenden, har vi mistet dataforbindelsen mellem AU og Biblioteket. Dvs. services under statsbiblioteket.dk kører, men kan ikke nås fra AU og modsat. Problemet er fejlmeldt og vi afventer.

Manglende forbindelse mellem AU og Biblioteket - Læs mere

Upload til MyPrint ude af drift

Det er i øjeblikket ikke muligt at uploade jobs til MyPrint. Vi arbejder på en løsning. Indbetaling, samt kopiering og scan til mail er fortsat muligt.

Upload til MyPrint ude af drift - Læs mere

Mediestream adgang er pt. ustabil

Det gælder såvel aviser, som radio/TV og reklamefilm.

Mediestream adgang er pt. ustabil - Læs mere

Handlinger tilknyttet webside