Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Statsbiblioteket Bibliotekscenter for Integration - Mangfoldig biblioteksservice
Statsbiblioteket
Lektier Online Gratis lektiehjælp for folkeskole- og gymnasieelever.
Lektier Online
Lektier Online Gratis lektiehjælp for folkeskole- og gymnasieelever.
Lektier Online
For biblioteker

For Biblioteker

22. juli 2016

Friske tal fra Digital Artikelservice

Oversigten over årets to første kvartalers omsætning er klar til publicering. Der er øget aktivitet, og en positiv udvikling hen imod øget selvbetjening
Læs mere >>

28. juni 2016

Bibzoom guides til Dizzy og Beethoven

I løbet af sommeren vil alle biblioteker modtage to flotte og velskrevne guides i hæfteform: En guide til Ludwig van Beethoven og en guide til Dizzy Mizz Lizzy. Vi håber, I vil udstille hæfterne sammen med relevante cd'er og bøger om de to temaer.
Læs mere om hæfterne >>

28. juni 2016

Veje til et hverdagsliv for flygtninge og indvandrere i Danmark

Konference 27. september 2016: Samarbejdet mellem biblioteker og de boligsociale indsatser giver effektive og helhedsorienterede bidrag til integration baseret på kultur, oplysning, sprog og demokratiske værdier. Det vil vi gerne formidle til beslutningstagere, ledere og aktører på kommunalt og nationalt niveau med et oplysende forskningsoplæg og engagerede opfordringer fra KL og Integrationsministeriet. Om eftermiddagen vil vi inspirere til nye integrationsindsatser og dele erfaringer fra vigtige, aktuelle projekter.
Læs mere om konferencen >>

16. juni 2016

Fjernlånsfata: rykkere på artikelbestillinger

Statsbiblioteket leverer hvert år tusindvis af artikler til danske folkebiblioteker og modtager i den forbindelse desværre en mængde fejlagtige rykkere.
Læs mere >>

16.  juni 2016

Fjernlånsfakta: Om lån af musik-cd’er

Statsbiblioteket har en omfattende samling af musik på cd. Nogle er til udlån, og andre er ikke. Vi guider dig til at finde de "udlånsvenlige" eksemplarer.
Læs mere >>

15. juni 2016

Bibzonen på Folkemødet

Bibzonen sætter atter fokus på de danske folkebiblioteker med en række events og diskussioner i Kulturens Telt på Folkemødet i Allinge, Bornholm. Emnerne er bl.a. digitalisering, public service, læring og demokrati. Folkemødet finder sted i dagene 16.-19. juni.
Se det fulde program >> (Danmarks Biblioteksforenings website)

14. juni 2016

Digital litteraturforsyning på folkebibliotekerne

Statsbiblioteket er sammen med Herning Bibliotekerne i gang med at undersøge folkebibliotekernes behov for digital faglitteratur, kendskab blandt de ansatte til de nuværende muligheder, samt hvordan digital faglitteratur formidles på folkebibliotekerne.Læs mere >>

14. juni 2016

Startpakke

BiblioteksCenter for Integration har samlet en buket af de bedste services, når dit bibliotek skal betjene de mange nye borgere med en anden sproglig baggrund end dansk. Vi har desuden opdateret vort website til en mere overskuelig version.
Læs mere >>

8. juni 2016

Sidste chance:
Temadag om biblioteker og integration

Hvad kan folkebibliotekerne tilbyde de mange nye asylansøgere og andre sproglige minoriteter? I denne uge er der deadline for tilmelding til temadagen den 16. juni i Aarhus.
Læs mere og tilmeld dig temadagen >>

8. juni 2016

Hjælp til kassation

Står dit bibliotek og er ved at kassere ældre materialer? Så husk Statsbibliotekets E-depot - en webservice, der understøtter processen. Vi ridser arbejdsgange og regler op.
Læs mere om e-depot >>

31. maj 2016

Demokrati og debat i Odense

Projekt "Demokrati og digital dannelse" skal styrke unges oplevelse af demokratisk indflydelse. Bl.a. gennem digital dannelse og web-etik. Projektets afslutning blev markeret med et livligt debatmøde i Odense afsluttet af forfatteren Ahmad Mahmouds beretning fra en opvækst i et parallelsamfund.
Læs mere >>

31. maj 2016

Fjernlånsfakta: Statsbibliotekets materialer til brug på læsesal

På forårets møder i ’Netværk for lånesamarbejde’ havde Statsbiblioteket et oplæg, hvor retningslinjerne for brug af Statsbibliotekets læsesalsmateriale blev gennemgået.
Læs mere >>

30. maj 2016

Guide til Tinderbox

Snart går det løs i Tusindårsskoven på Fyn. De danske musikfestivalers Benjamin, Tinderbox, lokker med et særdelses stærkt program med bl.a Rammstein og The National. Bibzoom klæder dig på til de store musikoplevelser med denne guide.
Se guiden her >>

25. maj 2016

Guidehæfter fra Bibzoom kan bestilles til udstilling af musik

Overvejer du at lave en musikudstilling, eksempelvis på dit bibliotek, står Bibzoom klar med en lang række guides til kunstnere og genrer. Alle guides kan downloades, men vi har også et restlager af trykte guides, du kan bestille.
Læs mere og bestil >>

24. maj 2016

Fjernlånsfakta: gode integrationsressourcer

BiblioteksCenter for Integration tilbyder en lang række biblioteksservices med integration for øje. Centerets services blev præsenteret på de seneste møder i Netværk for Lånesamarbejde
Læs mere >>

24. maj 2016

Digitalt artikeltema: Eksamen

Elever fra skoler og ungdomsuddannelser mærker snart koldsveden pible frem. Det er eksamenstid, og dit bibliotek kan lindre angsten. Blandt andet med disse artikler fra Digital Artikelservice. Emnet er Eksamensangst.
Læs mere >>

24. maj 2016

Bibzoom guider til Bob Dylan

Bibzoom fejrer 75-året for kunstnerens fødsel med en guide til Dylans albums fra perioden 1962 - 1976. Ud over den digitale version af guiden, kan vi også tilbyd trykte versioner fra restlageret.
Læs mere >>

23. maj 2016

Seminar: Nordisk litteratur for bibliotekarer

Har du styr på de nyere nordiske forfattere, deres litteratur og plads i de nordiske biblioteker? Biskops Arnö Nordens Folkhögskola inviterer til fire dage med fokus på den nyere nordiske litteratur og bibliotekerne. Seminaret finder sted i august, imens tilmeldingsfristen er lige om lidt.
Læs mere >>

20. maj 2016

Nyt om Digital Artikelservice

Antallet af artikelbestillinger stiger fortsat samtidigt med, at brugerne i stigende grad vælger selvbetjening. En ny procedure skal hjælpe bibliotekerne med at øge selvbetjeningen endnu mere.
Læs videre >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114