Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

15. april 2019

Digital artikelservice - de første resultater fra 2019

Nu kan du hente en oversigt over dit biblioteks omsætning af digitalt leverede artikler fra Digital Artikelservice i 2019. Du kan se det samlede forbrug på landsplan og sammenligne dit eget biblioteks aktivitet med andre bibliotekers. Du har også mulighed for at hente tal fra tidligere år.
Hent tallene her >>

9. april 2019

Konference: Biblioteket og litteraturen som et enestående rum for læring

På konferencen ’Litteratur, kultur og formidling – digitalt og globalt’ vil Sofie Jama tage udgangspunkt i biblioteket og litteraturen som et enestående intimt rum for læring, opdagelse og frihed for etniske minoriteter Konferencen finder sted torsdag den 9. maj på Det Kgl. Bibliotek i København.” OBS: Sidste frist for tilmelding er fredag d. 12 april.
Læs mere og tilmeld dig konferencen her >>

9. april 2019

Mød os på Bibliotekspolitisk Topmøde

Kom og mød os på Bibliotekspolitisk Topmøde i Esbjerg den 11. og 12. april, hvor du kan finde os på stand 8 og 9. I år har vi 2019 særlig fokus på at få vores samlinger og services endnu bredere ud til borgerne – via folkebibliotekerne.
Læs mere >>

3. april 2019

Verdensbiblioteket åbnet i norsk udgave

Tirsdag den 26. marts lancerede Nasjonalbiblioteket ved et officielt arrangement Verdenbiblioteket.no.
Læs mere >>


26. marts 2019

Ny national licens til folkebibliotekerne

Alle folke- og forskningsbiblioteker har nu gratis adgang til reference- og fuldtekstdatabasen Women’s Studies International. Adgangen er tilvejebragt via en licensforhandling mellem Det Kgl. Bibliotek og EBSCO.
Læs mere >>

26. marts 2019

KONFERENCE: Den digitale udvikling i ’the Global South’

Få inspiration til digital formidling af argentinske Octavio Kulesz på konferencen ’Litteratur, kultur og formidling – digitalt/globalt’. Octavio er ekspert i den globale digitale udvikling - især i Latinamerika, Afrika syd for Sahara, den arabiske verden og Indien. Han har fokus på kulturområdet, og er digital udgiver, filosof, iværksætter og direktør for Teseo, et af de første akademiske e-forlag i Latinamerika. Konferencen finder sted torsdag den 9. maj på Det Kgl. Bibliotek i København.
Læs mere og tilmeld dig konferencen her >>

18. marts 2019

Forårsmøder i Netværk for lånesamarbejde

Det Kgl. Bibliotek samler landets skarpeste fjernlånsmedarbejdere til træf i Netværk for lånesamarbejde. Netværket mødes 21. og 23. maj i Aarhus og Ballerup. På møderne udveksler vi tips, tricks og erfaringer omkring lånesamrabejdet. Traditionen tro er der også nyhedsopdateringer fra deltagerkredsen, Det Kgl. Bibliotek og DBC.
Tilmeld dig netværksmøde her >>

14. marts 2019

To nye tilbud fra BiblioteksCenter for Integration

BiblioteksCenter for Integration lancerer nu to helt nye tilbud med bogpakker. Det ene indeholder tosprogspakker med børnebøger, hvori der er to sprogvarianter af samme titel. Bøgerne er nøje udvalgt med populære titler. Det andet tilbud indeholder bøger med parallelsprog. Bøgerne er velegnet til børn, der er nye læsere og til højtlæsning i hjem med flere sprog.
Læs mere >>

11. marts 2019

Projekt: Det digitale i det lokale – design thinking

Projektet "Det digitale i det lokale" afprøver koncepter og metoder til formidling af digitale tilbud i det fysiske rum. Med udgangspunkt i metoden "design thinking" udvikles prototyper på formidlingstiltag som testes på forskellige målgrupper. Verdensbiblioteket og andre lignende tilbud danner casegrundlag. Projektet har deltagelse fra syv folkebiblioteker og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens Udviklingspulje.
Læs mere >>

4. marts 2019

Værktøjer til formidling af fremmedsprogede materialer

Arbejder du med formidling af fremmedsprogede materialer? Så kan du hente værktøjer og inspiration i BiblioteksCenter for Integrations Videncenter. Vi tilbyder bl.a. søgevejledninger til bibliotek.dk, kataloger over materialer på de fem mest efterspurgte sprog, baggrundsstatistik relevant for betjeningen af sproglige minoriteter, pjecer og formidlingsmateriale. Vi har fokus på både det fysiske og det digitale rum.
Læs mere >>

1. marts 2019

Konference: Litteratur, kultur og formidling – digitalt/globalt

Vi afholder konference om den globale litteratur (også den digitale) og inspirerer til bibliotekernes fremadrettede arbejde med formidling til den flersprogede målgruppe. Konferencen finder sted den 9. maj på Det Kgl. Bibliotek i København. Der er åbent for tilmelding.

Læs mere og tilmeld dig her>>

1. marts 2019

Kom til nordisk netværksmøde i København

Det nordiske biblioteksnetværk mødes onsdag den 8. maj på Tingbjerg Bibliotek for at udveksle erfaringer og inspiration til arbejdet med sproglige minoriteter. Netværket består af kollegaer fra hele Norden og det er gratis at deltage. Som en del af netværksmødet bliver der vist rundt på det nye bibliotek i Tingbjerg.
Læs mere og tilmeld dig her >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk