Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
For biblioteker

For Biblioteker

29. januar 2016

Netværk for Lånesamarbejde - Forårsmøder

Tiden nærmer sig, hvor Statsbibliotekets Netværk for Lånesamarbejde træder sammen og udveksler erfaringer og tips. Sæt kryds i kalenderen enten den 13. april (DBC) eller den 19. april (Statsbiblioteket).
Læs mere >>

29. januar 2016

Nyt fælles digitalt musiktilbud fra bibliotekerne

Parterne bag Bibzoom og eMusik har besluttet i fællesskab at udvikle et nyt fælles digitalt musiktilbud fra bibliotekerne i samarbejde med DDB, og inviterer til præsentation af idégrundlaget.
Læs mere >>

29. januar 2016

Unge prøver kræfter med demokrati og digital dannelse

Elever i Horsens, Ishøj og Gribskov deltager i et projekt, der skal give dem bedre demokratisk og digital dannelse gennem afprøvning af det lokale demokrati. Folkebiblioteker, boligsociale projekter og skoler samarbejder i demokratiprojektet om at inddrage unge i demokratiske processer med digital dannelse som tema.
Læs mere >>

29. januar 2016

Artikeltema: litterære perioder og strømninger

Digital Artikelservice sætter fokus på litteraturen. Vi tilbyder et artikeltema om de mange perioder og strømninger. Lige til at blive klogere af og give videre til dit biblioteks brugere.
Se artikeltema >>

27. januar 2016

Nyt fælles digitalt musiktilbud fra bibliotekerne

Parterne bag Bibzoom og eMusik har besluttet i fællesskab at udvikle et nyt fælles digitalt musiktilbud fra bibliotekerne i samarbejde med DDB. Vi inviterer til orienterenede møde i vejle
Læs mere >>

19. januar 2016

Bibzoom guider til Vinterjazz

I februar måned afvikles den landsdækkende jazzfestival Vinterjazz. Bibzoom guider dig til en række af de mange koncertoplevelser der venter i hele det vinterklædte Danmark.
Læs mere og se guiden >>

14. januar 2016

Bogmærker til Digital Artikelservice

Statsbiblioteket har netop udsendt bogmærker til alle biblioteker med abonnement på Digital Artikelservice. Bogmærkerne fungerer som PR for tjenesten. Er der behov, kan dit bibliotek bestille flere.
Se mere >>

14. januar 2016

Bibzoom guider til David Bowie

I denne uge døde musiklegenden og multikunstneren David Bowie. Bibzoom leverer et overblik over Bowies kunst og kariere, lige til at indarbejde i dit biblioteks musikformidling.
Læs mere og se guiden >>

14. januar 2016

Artikeltema: Sociale Medier

Digital Artikelservice tilbyder dig artikeltemaet "Hvordan kommunikerer vi på de sociale medier?". Du kan blive din helt egen Social-Media ekspert, eller give temaet videre til dit biblioteks brugere.
Se artikeltema >>

8. januar 2016

Har dit bibliotek husket at bestille Digital Artikelservice?

Vi opdaterer nu adgangen til tjenesten for 2016. Allerede nu er to tredjedele af landets borgere sikret adgang til digitaliserede artikler i 2016. 70 biblioteker har i skrivende stund tegnet abonnement for det kommende år.
Læs mere og tegn abonnement >>

8. januar 2016

Materialer til sproglige minoriteter - fælleskøb 2016

BiblioteksCenter for Integration tilbyder fælles indkøb af materialer til etniske minoriteter som et tilbud til folkebiblioteker og skolebiblioteker. Indkøbet for 2016 er klar nu.
Bestil >>

8. januar 2016

Fjernlånsfakta: Skal du bestille en dvd? Så vær obs på regionskoder

Du skal være opmærksom på regionskoder, når du bestiller dvd'er fra udenlandske biblioteker, og så er det oven i købet de færreste biblioteker, som udveksler på tværs af landegrænser.
Læs mere >>

8. januar 2016

Tema: Slægtsforskning

Måske kan denne mørke og kolde årstid fordrives med forskning i slægt og aner. Digital artikelservice giver dig inspiration til at tegne løs på stamtræet. Giv gerne temaet videre til biblioteksbrugerne.
Se artikeltema >>

5. januar 20165

Status for Bibzoom i 2016

Fra 1. januar 2016 kan man ikke længere streame musik via Bibzoom, imens vi arbejder på en ny og forbedret fælles musikplatform fra bibliotekerne.
Læs mere >>

18. december 2015

Status: Digital Artikelservice til 4 mio. danskere

Allerede nu er to tredjedele af landets borgere sikret adgang til digitaliserede artikler i 2016. 60 biblioteker har i skrivende stund tegnet abonnement for det kommende år.
Læs mere og tegn abonnement >>

18. december 2015

Dellen i forkøbet

Digital Artikelservice inspirerer til, hvordan du bedst modstår eller nedkæmper følgerne af julens overbud af steg, and, konfekt og gløgg.
Se artikeltema >>

18. december 2015

Projektmedarbejder til Lektier Online

Statsbiblioteket søger en projektmedarbejder til udvikling og drift af Lektier Online. Stillingen indeholder et særligt ansvar for frivillighedsarbejdet, som er krumtappen i projektet.
Læs mere >>

18. december 2015

Fjernlånsfakta: KB/KUB ændrer udlånstider

Som en servicemeddelelse fra Netværk for Lånesamarbejde kan vi meddele, at KB/KUB ændrer lånetider på bøger og tidsskrifter.
Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114