For Biblioteker
03. december 2019
WEBINAR: EN RUNDTUR I DE DIGITALE SAMLINGER
Det Kgl. Bibliotek udbyder her et webinar af en times varighed. Akademisk medarbejder Jacob H. Langkilde tager alle med på rundtur i bibliotekets mange tilbud til folkebibliotekernes brugere.
Læs mere >>
28. november 2019
MANGE MAILS FRA DET KGL. BIBLIOTEK
Det Kgl. Bibliotek vil gerne sige undskyld for at have sendt mange mails til bibliotekerne. Samtidig er der problemer med at logge ind på det nye bibliotekssystem.
Læs mere >>
TEMADAGE Til FOLKEBIBLIOTEKERNE i hele danmark
Det Kgl. Bibliotek og Centralbibliotekerne holder temadage om Det Kgl. Biblioteks services til folkebibliotekerne. Her kan man bl.a. få information om det generelle samarbejde mellem Det Kgl. Bibliotek og folkebibliotekerne, overbygningsservices, lånesamarbejde, fjernlån og meget andet. Temadagene finder sted i fem forskellige byer: Aalborg, Odense, Vejle, Gentofte og Herning.
Læs mere >>
13. november 2019
WEBINAR: UNGDOMSUDDANNELSERNES LICENSSERVICE (UNGLI)
UNGLI’s opgave er først og fremmest at forhandle licensaftaler, som institutionerne kan tegne abonnement til. UNGLI har også til formål at eksperimentere og udvikle licensområdet samt at understøtte de tætte relationer, der ofte er mellem ungdomsuddannelsesinstitutioner og deres lokale folkebibliotek. I webinaret kan du få mere information om, hvordan I kan få gavn af Det Kgl. Biblioteks service UNGLI.
Læs mere >>
28. oktober 2019
Bliv en del af historien: Skriv om dine oplevelser med halloween til Dansk Folkemindesamling
Det er efterår, og symboler på efterårets nyere højtid, halloween, er dukket frem i gadebilledet. Børn og voksne klæder sig ud og drager ud i gaderne eller afsted til private fester. Dansk Folkemindesamling ved Det Kgl. Bibliotek vil gerne vide mere om, hvad danskerne laver til halloween. Derfor inviterer vi alle interesserede til at deltage i et skrivernetværk om årets traditioner.”
Læs mere >>
28. oktober 2019
BiblioteksCenter for Integration:
Nye to-sprogspakker
BiblioteksCenter for Integration har fået nye to-sprogspakker, som I kan låne til jeres bibliotek. Pakkerne består af to bøger: en bog på dansk og en bog på et fremmedsprog (herunder arabisk, persisk, polsk, somali mm.). Der kan lånes op til 6 pakker af gangen og låneperioden er 6 måneder. Målgruppen for sprogspakkerne er børn i hjem med flere sprog. Læs mere og bestil >>
28. oktober 2019
BiblioteksCenter for Integration:
Bøger med parallelsprog
BiblioteksCenter for Integration tilbyder bøger med parallelsprog, som kan lånes 6 måneder af gangen. Bøgerne indeholder tekst på to sprog: enten arabisk/dansk eller polsk/dansk. Bøgerne er målrettet til børn og er velegnede til træning af læsefærdigheder eller højtlæsning i hjem med flere sprog. Det er et begrænset antal bøger, og der udlånes efter først til mølle-princippet.
Læs mere og bestil >>
21. oktober 2019
Større synlighed for digitale samlinger
Nu bliver det lettere at finde indhold fra Arkiv for Dansk Litteratur og Danmarks Breve. Det Kgl. Bibliotek og DBC har lavet en aftale, så Forfatterweb nu linker til relevant indhold, og gør indholdet lettere tilgængeligt for brugerne f.eks. i forbindelse med opgaveskrivning.
11. oktober 2019
OBS: Streaming af arrangementet er aflyst af tekniske årsager - vi beklager
Livestreaming-event fra Det Kgl. Bibliotek: EUROPA PÅ FORSIDEN
Din institution kan streame samtalen mellem Peter Wolodarski og Mette Østergaard om Nyhedsformidlingens fremtid, fake news og hvordan vi formidler de store europæiske debatter om klimaforandringer, Brexit, flygtningekvoter og #MeToo, for blot at nævne nogle af de temaer, der sættes på dagsordenen, når Det Kgl. Bibliotek inviterer kendte europæiske chefredaktører til live-serien Europa på Forsiden. Streamingevnetet finder sted Mandag d. 11. november kl. 20:00 – 21:30
OBS: Streaming af arrangementet er aflyst af tekniske årsager - vi beklager
11. oktober 2019
Webinar: Dansk kolonihistorie i Vestindien
Bliv opdateret på dansk kolonihistorie og Det Kgl. Biblioteks nye kilder til emnet. På webinaret Dansk kolonihistorie i Vestindien giver seniorforsker Mette Kia Krabbe Meyer en introduktion til nogle af de kilder, der findes i det Kgl. Biblioteks samlinger og tilhørende undervisningsmaterialer, som bl.a. er udarbejdet med udgangspunkt i den roste udstilling Blinde vinkler. Billeder af kolonien Dansk Vestindien. Webinaret finder sted mandag d.25 november 2019.
Læs mere og tilmeld dig webinaret >>
11. oktober 2019
Nordisk biblioteksnetværk: Få inspiration med fra Finland
Nordisk biblioteksnetværk holder næste møde på det nye bibliotek Oodi i Helsinki, så det er muligt at se det flotte bibliotek og få inspiration til arbejdet med sproglige minoriteter. Netværksmødet holdes torsdag den 14. november og der er dealine for tilmelding torsdag den 31. oktober.
Læs mere og tilmeld dig netværksmødet >>
27 september 2019
Bibliotekstræf i Den Sorte Diamant
Medarbejdere fra landets folkebiblioteker mødtes tirsdag d.17 september i Den Sorte Diamant, København, for at netværke, workshoppe og høre nyt om Det Kgl. Biblioteks samarbejde med, og services til folkebibliotekerne. Folkebibliotekernes Kontaktdag er en traditionsrig, årlig begivenhed, som for første gang fandt sted i København. Naturligvis med baggrund i fusionen mellem en række institutioner til det nye Kgl. Bibliotek. Fusionen gav også mange nye emner på dagsordenen, Bland meget andet status på fusionsprocessen, nyt bibliotekssystem, nyt fælles website og nye services og samarbejdsflader til folkebibliotekerne.
Læs mere fra kontaktdagen >>
Nyhedsbrev |
|
Redaktion
Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk