Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

30. juni 2017

Udstillingerne ’Årets Bedste Bogarbejde 2017’ og ’Sort på hvidt’ på dit bibliotek

Dit bibliotek har mulighed for at huse dobbeltudstillingen om årets bedste boghåndværk og kreativt boghåndværk. Udstillingen kan bestilles for en måned, mod egenbetaling af transport og montering/demontering.
Læs mere >>

13. juni 2017

BiblioteksCenter for Integration på indkøb

BiblioteksCenter for Integration rejser, om ikke fra Herodes til Pilatus, så fra København til Kairo, for at finde de bedste titler til dit biblioteks servicering af sproglige minoriteter. Vi indkøber bøger, film og musik til brugere i alle aldre og på op til 15 forskellige sprog. Ud over Kairo har vi også besøgt bogmesser i Sarajevo og Teheran.
Læs mere >>

10. juni 2017

Mediestream Folkebibliotek - Vi tester - Tegn abonnement

Mediestream Folkebibliotek holder fortsat åbent for bestilling af abonnement og gør det henover hele sommeren. Avistjenesten går i luften til september. Dit bibliotek får adgang til at tilbyde brugerne fem millioner digitaliserede danske avissider - for kun fem flade øre pr. borger.
Læs mere >>

08. juni 2017

Ny adresse, samme service

BiblioteksCenter for Integration har flyttet lokaler fra Christianshavn til Bryggen. De gamle lokaler ved Orlogsmuseet er skiftet ud. Flytningen har ingen indflydelse på servicen, men logistikken omkring fysiske materialer kræver lidt ekstra opmærksomhed.
Læs mere >>

06. juni 2017

Bliv klogere på Eritrea

Nordafrikanske Eritrea er, til trods for sin relative lidenhed, næststørste kilde til flygtninge til Danmark. Det er begrænset, hvad medierne rapporterer om Eritrea, før landets beboere tager flugten nordpå. Men hvad er det for et land, alle disse mennesker flygter fra? BiblioteksCenter for Integration giver dig tre korte artikler om alt fra eritreisk kaffe og cykelløb til militærdiktatur og tvangsmilitarisering.
Læs artiklerne og bliv klogere på Eritrea >>

30. maj 2017

Depotordningen - musik, film og noder

Selv om Det Kgl. Biblioteks web-klient til støtte for folkebibliotekernes kassationsarbejde endnu ikke er implementeret i Cicero, er der ingen grund til at tøve med kassationen af musik-cd'er, noder og film. De må gerne sendes direkte til Det Kgl. Bibliotek - Aarhus. Uden om web-klienten E-depot.
Læs mere >>

29. maj 2017

Udsæt dit biblioteks kassation

Det Kgl. Bibliotek modtager meget gerne kasseret materiale fra folkebibliotekerne i det omfang, det er efterspurgt af depotordningen. Web-klienten E-depot benyttes til at undersøge behovet for at sende præcise titler til depotfunktionen ved Det Kgl. Bibliotek - Aarhus. Web-klienten forventes dog først implementeret i bibliotekernes system, Cicero, til efteråret.
Læs mere >>

24. maj 2017

Den Nationale kørselsordning og den kongelige fusion

Fusionen af Det Kongelige Bibliotek og Statsbiblioteket til Det Kgl. Bibliotek kræver skærpet opmærksomhed på, hvilke lokationer bibliotekerne skal sende materialer til. En del materialer bliver fejlleveret til hhv. Aarhus og København. Det gælder især materialer til BiblioteksCenter for Integration
Læs mere >>

5. maj 2017

Netværk for Boligsocialt og Kulturelt Samarbejde

Netværk for Boligsocialt og Kulturelt Samarbejde har mødtes to gange om året og til en fælles temadag for alle i de to sektorer siden juni 2014. Netværket var for særligt indbudte biblioteker og boligsociale indsatser, der skulle sørge for at koordinere lokale samarbejder, som de repræsenterede på møderne. Boligsocialnet, Slots- og Kulturstyrelsen samt Statsbiblioteket, nu Det Kgl. Bibliotek har i fællesskab varetaget sekretariatsfunktionerne for netværket. Vi vil gerne fortsætte netværket, men i en omorganiseret og revitaliseret form. Derfor inviterer vi bredt alle biblioteker og alle helhedsplaners sekretariater til at deltage i netværket.
Se invitation til nye deltagere og møde d. 7 juni 2017 >>

3. maj 2017

(pdf)

Ny avistjeneste til folkebibliotekerne

Det Kgl. Bibliotek tilbyder nu folkebibliotekerne en ny tjeneste med adgang til henved fem mio. digitaliserede avissider fra udvalgte aviser. Aviserne dækker perioden fra 1918 og frem til 2001. Vi kalder det for Mediestream Folkebibliotek. Tjenesten åbner første september 2017.
Læs mere >>

27. april 2017

Reportage: Forårsmøder i Netværk for lånesamarbejde

Det er et tilløbsstykke, når der skal udveksles viden, erfaringer og nyheder omkring de danske bibliotekers lånesamarbejde. To dage i april var der endnu engang rekordstort antal deltagere fra alle kanter af Danmark, da Det Kgl. Biblioteks Netværk for lånesamarbejde afholdt forårsmøder. Netværket samler nu på niende år i træk biblioteksmedarbejdere fra hele landet.
Læs reportage fra møderne her >>

18. april 2017

Korsør har fået sin avis tilbage

Bibliotekspolitisk Topmøde 2017 120 årgange af Korsør Avis er vendt hjem. Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde satte scenen for en uformel overdragelse af samtlige årgange af den historiske originaludgave af Korsør Avis til Korsør Lokalhistoriske Arkiv., Avisen overdrages, sammen med hylde-kilometervis af andre originalaviser, til interesserede instiotutioner som en følge af Det Kgl. Biblioteks digitaliseringsarbejde.
Læs mere >> (også om topmødet)

30. marts 2017

Lektier Online fortsætter i andet regi

Der vil fortsat være mulighed for at få gratis online-hjælp til lektierne for elever på 6.-10. klassetrin. Statsbiblioteket (nu Det Kgl. Bibliotek) nedlagde med udgangen af 2016 tjenesten Lektier Online, men den bæres videre af Ungdommens Røde Kors under samme navn og på samme IT-platform
Læs mere >>

30. marts 2017

PR-Materialer til Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket er nu klar med en markedsføringspakke til folkebibliotekerne. Download introfilmen om Verdensbiblioteket på arabisk, dansk og engelsk til storskærme og hjemmesider, bestil stofbannere, bogmærker og t-shirts eller download vores pakke med digitale bannere til Facebook og hjemmesider
Læs mere og bestil PR-Materialer >>

29. marts 2017

Besøg Det Kgl. Bibliotek på Bibliotekspolitisk Topmøde

Torsdag og fredag den 30. til 31. marts afholder Danmarks Biblioteksforening "Bibliotekspolitisk topmøde 2017" i Korsør. Har du mulighed, så kig forbi det Kgl. Biblioteks messestand til en snak om digitaliserede aviser og breve, guldkorn fra kolonitiden, Verdensbibliotek, Nationalt Lånecenter og meget, meget andet. Vi står klar til at tage imod Læs mere >>

24. marts 2017

Digital Artikelservice - Widget

Du har nu muligheden for at gøre opmærksom på Digital Artikelservice via dit biblioteks website. Vi har produceret en lille widget som reklamerer for en håndfuld digitaliserede artikler og leder brugerne over i bibliotek.dk. Den er fleksibel og nem at implementere.
Læs mere og download widget >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk - 89462114