Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
For biblioteker

For Biblioteker

9. oktober 2015

Gasolin på Biblioteket

Bibzoom, Filmstriben og P6Beat højtideligholder 40-året for udgivelsen af Gasolins hovedværk "Gas 5". Desuden fylder bandets frontfigur, Kim Larsen, 70.Vi opfordrer og bistår bibliotekerne i fejringen.
Læs mere og bliv inspireret >>

9. oktober 2015

Fjernlånsfakta: Når vi ikke kan skaffe materialet

Det hænder, at Statsbiblioteket må opgive at skaffe et materiale til dit bibliotek. Det kan skyldes en række forskellige årsager, som vi har kortlagt. Vi bringer en lille artikel om emnet i vores serie "Fjernlånsfakta".
Læs mere >>

9. oktober 2015

Boligsocialt og kulturelt samarbejde - gratisk konference

Bibliotekerne bidrager aktivt med værdier og ressourcer til de boligsociale helhedsplaner. Kulturstyrelsen og BL afholder konference/temadag med præsentation af rammer, muligheder og erfaringer fra det boligsociale arbejde, hvor bibliotekerne spiller en væsentlig rolle.
Læs mere og tilmeld dig konferencen >>

25. september 2015

Fjernlånsfakta: Hvad er en IFLA voucher?

Vi fortsætter videndelingen omkring lånesamarbejde. Denne gang omkring IFLAs "valuta" til udveksling mellem biblioteker. Den såkaldte voucher. Den kan genbruges og har ubegrænset gyldighed.
Læs mere >>

25. september 2015

Tal fra Digital Artikelservice

Statsbibliotekets digitale artikelservice runder nu tredje kvartal i drift. Vi bringer en samlet oversigt over omsætningen i tjenesten. Det omfatter også de aller nyeste opgørelser.
Læs mere >>

25. september 2015

Kontaktdag 2015 - sidste udkald

Du kan nå det endnu, men også kun lige. I dag er det sidste mulighed for tilmelding til Statsbibliotekets kontaktdag for folkebibliotekerne. Netværk, inspiration, diskussion og mange andre gode ting.
Tilmeld dig >>

18. september 2015

Projektmedarbejder til Statsbiblioteket

Statsbiblioteket søger en projektmedarbejder med tiltrædelse snarest. Dine vigtigste opgaver omfatter markedsføring og kommunikation på sociale platforme. Du indgår i et projektteam omkring drift og udvikling af Lektier Online og andre projekter inden for Statsbibliotekets Overcentralområde.
Læs mere >>

18. september 2015

Gratis Konference

Kom til en spændende temadag om "Læring og lektier uden for skolen - online" torsdag den 5. november i Aarhus. Lektier Online sætter fokus på online læring og lektiehjælp. Mød bl.a. tre forskere fra Syddansk Universitet og hør dem præsentere deres forskning i, hvordan elever og lektiehjælpere arbejder sammen i Lektier Onlines digitale lektierum.
Tilmeld dig >>

18. september 2015

Fjernlånsfakta: Vi skaffer det til dig

Vi har produceret en lille film til Statsbibliotekets brugere om det praktiske omkring fjernlån. Hvad sker der i kontorerne, når du bestiller et materiale i udlandet. Filmen er tænkt til "de fremmødte", men vi vil meget gerne vise den for dig også.
Læs mere >>

18. september 2015

Statsbibliotekets Kontaktdag 2015

En dag med netværk, oplæg og diskussion af bibliotekernes kerneforretning: viden. Tilbud om rundvisning i klassisk og nyt, henholdsvis Statsbiblioteket på toppen af Aarhus og det spritnye Dokk1 ved havnen. Oplev professor Vincent F. Hendricks diskutere kollektiv dårskab.
Tilmeld dig >>

10. september 2015

Lånesamarbejde: returnering af et fjernlån

Statsbibliotekets lånecenter formidler hvert år op mod 40.000 indlån af materialer til danske biblioteker. Når lånet skal returneres fra dit bibliotek er der forskellige arbejdsgange, afhængigt af, hvor materialet kommer fra.
Læs mere >>

10. september 2015

Konference: "Læring og lektier uden for skolen - online"

Kom til en spændende temadag torsdag den 5 nov. i Aarhus, hvor Lektier Online sætter fokus på online læring og lektiehjælp. Mød bl.a. tre forskere fra Syddansk Universitet og hør dem præsentere deres forskning i, hvordan elever og lektiehjælpere arbejder sammen i Lektier Onlines digitale lektierum.
Læs mere og tilmeld dig konferencen >>

10. september 2015

Tour de bibliotek

De cykler for biblioteket. Mange hundrede kilometer endda! Torsdag den 10. september landede "Cycling for Libraries" i Aarhus efter at feltets besøg på talrige Skandinaviske biblioteker under årets "New Nordic-tour". Vejen faldt også forbi Statsbiblioteket.
Læs mere >>

10. september 2015

Demokrati, antiradikalisering og digital dannelse for unge

Nyt projekt skal styrke elever i 7./8. klasses oplevelse af demokratisk indflydelse ved at lade dem arbejde med et emne, der har direkte indflydelse på deres liv nemlig digital dannelse og web-etik i folkeskolen.
Læs mere >>

3. september 2015

Nye partnerskaber og tekniske forbedringer på Bibzoom giver bedre brugeroplevelser

Bibzoom er på trapperne med en forbedret brugeroplevelse, samtidigt med at formidlingsarbejdet buldrer derudaf.
Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114