Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

30. marts 2020

Mens du venter: Lyt til en podcast

Bliv klogere på en klassiker. Hør Master Fatman tale om Proust, Knud Romer om Heidegger, Christina Hesselholdt om Virginia Woolf og Christian Lollike om Ludvig Holberg.
Lyt til podcasts >>

30. marts 2020

Læs H.C. Andersens "karantænedagbog"

I 1841 stavrede en lang tynd skikkelse rundt og rundt i en lille gård i byen Orsova ved Donau. Det var H.C. Andersen, der ventede på at få lov til at krydse ind i Østrig-Ungarn, men han var sat i karantæne, fordi han havde rejst igennem lande, hvor pesten hærgede. Forskningsbibliotekar Sonny Ankjær Sahl fortæller historien, og du kan læse H.C. Andersens egne ord i hans dagbog.
Se videoen og læs i Andersens dagbog >>

27. marts 2020

Mens du venter: Hjælp os med luftfoto

Det Kgl. Bibliotek har mere end 400.000 luftfotos, som vi ikke ved, hvor er taget. Det kan være du kan hjælpe os? Vi har dog endnu flere fotos som allerede er identificeret og placeret på landkortet. Vil du gerne se den fædrende gård eller barndommens gade oppefra så er Danmark set fra luften et godt tilbud.
Gå til Danmark set fra luften >>

27. marts 2020

Danmark set fra luften - sådan gør du

Danmark set fra luften blev præsenteret i webinaret: Rundtur i de digitale samlinger I dette webinar præsenteres en række af Det Kgl. Biblioteks digitale samlinger. Blandt andet Danmark set fra luften (ca. 30 minutter inde i webinaret). Jacob H. Langkilde, der tager dig på sightseeing i en håndfuld af bibliotekets mange digitale tilbud.
Se webinaret her >>

23. marts 2020

Mens du venter: På at skolen åbner

Det er ikke let at skulle passe sit arbejde og være legemoster, bollebager og overlærer på samme tid. Og nu skal du gøre det hele i hvert fald en uge mere. Det Kgl. Bibliotek har heldigvis produceret undervisningsmaterialer, som du er velkommen til at formidle videre til dit biblioteks brugere. Blandt andet finder du undervisningsmaterialer til Thomas Windings forunderlige univers, Dagliglivets kultur – et digitalt undervisningsmateriale om almindelige menneskers liv fra 1700-tallet til i dag. Blinde vinkler et undervisningsmateriale til billedkunst-, dansk- og historieundervisningen 9. og 10. klasse samt gymnasieskolen Og metegt meget mere....
Se undervisningmaterialerne på vores gamle side >>

23. marts 2020

Gense webinaret: De digitale samlinger - sådan søger du

Det Kgl. Bibliotek har en stor samling af digitale materialer, der er frit tilgængelige for alle - både postkort, portrætter, bladtegninger, partiprogrammer, varehuskataloger og breve. I de digitale samlinger kan du finde guld i småtrykssamlingerne, hvor tusindvis af materialer er digitaliseret og samlet i aktuelle og historiske emner, f.eks. dansk design, kvinders valgret og Dansk Vestinden. Mange er materialer kan downloades i høj opløsning og er fri af ophavsre
Se webinaret her >>

23. marts 2020

Mens du venter: Læs i vore aviser

Vi har næsten 6,5 millioner avissider frit tilgængelig. Find et godt hjørne. Grib kaffekoppen. Stop piben. Og læs.
Læs aviser her >>

23. marts 2020

Mens du venter: Bliv klogere på vores skatte

Vi passer på nogle af Danmarks og verdens største kulturhistoriske skatte, og det er vi stolte af. Se vores egne eksperter vise klenodierne frem
Se videoerne her >>

20. marts 2020

Mens du venter: Se, hvordan vi så ud

Vi har gemt reklamekatalogerne fra de store danske varehuse. Mange af dem er digitaliseret. Gå på opdagelse i vores fælles modehistorie. Siden 1781 har Det Kgl. Bibliotek modtaget eksempler på langt det meste, der bliver trykt i Danmark. Og ja, det gælder også Netto-reklamerne. Vi gemmer på den slags, fordi reklamerne er et godt her-og-nu-billede på vores samfund. De trykte reklamer siger selvfølgelig noget om, hvordan danskerne så ud på et bestemt tidspunkt, men også om hvordan vi fx tænkte om kønsroller, det gode børneliv og sundhed. Vi har digitaliseret en stor del af vores reklamer fra kendte varehuse som Illum, Magasin og Daells Varehus og lagt dem online.
Se katalogerne her >>

19. marts 2020

Mens du venter: Se vores fotoalbum

Vi har over 330.000 billeder fra danskernes fælles fotoalbum. Det Kgl. Bibliotek har gennem århundreder indsamlet billeder, først som tegninger og stik, siden også som fotografier. Og vi har digitaliseret over 330.000 af dem, som du kan bladre igennem. Du kan finde fotografier af danske soldater, der laver mad ved et ildsted i 1864, fotografier af danske møbelklassikere, satiretegninger fra svikmøllen, eller måske – hvem ved – et portrætfoto af din oldefar? Det er danskernes fælles fotoalbum.
Se billedsamlingen >>

19. marts 2020

Webinarer fra Det Kgl. Bibliotek

Har du lyst til at forny kendskabet til nogle af Det Kgl. Biblioteks digitale services, så er der blevet afholdt og optaget webinarer om tilbudene til slægtsforskere, licenser til ungdomsuddannelser, digitale samlinger, fagside for Rødstrømpebevægelsen og mange andre emner. Du kan se de forskellige webinarer og tutorials til udvalgte services her på hjemmesiden >>

17. marts 2020

Del vores digitale services på jeres Facebookside

De kommende dage vil mange biblioteksbrugere være afhængige af digitale services. Derfor vil Det Kgl. Bibliotek løbende holde brugerne på Facebook opdateret med, hvilke digitale services platforme der er til rådighed. Du og dit bibliotek er meget velkomne til at dele vores Facebookopslag, så alle de gode tilbud når ud til borgere og biblioteksbrugere.
Besøg Det Kgl. Biblioteks facebookside

17. marts 2020

Mens du venter: Lyt til breve

Vores digitale samlinger og kulturtilbud er åbne. Savner du noget at lave hjemme fra sofaen? Vi har samlet optagelser af kulturpersoner som Ellen Hillingsø og Claus Høxbroe, der læser op af breve fra Det Kgl. Biblioteks samlinger.
Lyt til brevene >>

17. marts 2020

Online udstilling: Det gode liv i oldtiden

Skolen har til alle tider formet og dannet eleverne. Den digital udstilling, ‘Det gode liv i oldtiden’, ser nærmere på, hvordan man præsenterede eleverne for oldtiden i skolen i begyndelsen af 1900-tallet. Alle biblioteker er meget velkommen til at benytte udstillingen online og i biblioteksrummet.
Læs mere >>

17. marts 2020

Gratis adgang til e-ressourcer

Adgangen til e-ressourcer, har ekstra betydning nu, hvor studerende på landets ungdomsuddannelsesinstitutioner er henvist til selvstudier og fjernundervisning. Institutioner, der endnu ikke deltager i den gratis adgang til databaserne MasterFILE Premier fra EBSCO, Britannica School og Britannica Academic, samt Gale in Context: High School, kan fortsat melde sig til. Der er mulighed for fjernadgang til alle ressourcer. Det Kgl. Biblioteks licensservice for ungdomsuddannelserne hjælper dig på vej.
Læs mere >>

 


Nyhedsbrev

 

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk