Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

29. januar 2019

Litteratur og kultur til sproglige minoriteter Konference 9. maj

BiblioteksCenter for Integration holder på Det Kgl. Bibliotek i København en konference torsdag den 9. maj, hvor der vil være inspiration fra danske og udenlandske oplægsholdere samt vidensdeling fra flere projekter. Konferencens fokus er formidling, litteratur og kultur til sproglige minoriteter. Der bliver åbnet op for tilmelding til konferencen 1. marts!
Læs mere >>

29. januar 2019

Digital artikelservice - samlet opgørelse for 2018

Nu kan du hente den samlede oversigt over dit biblioteks omsætning af digitalt leverede artikler fra Digital Artikelservice. Du kan se det samlede forbrug på landsplan og sammenligne dit eget biblioteks aktivitet med andre bibliotekers. 96 af landets kommuner og 98% af Danske borgere er dækket af tjenesten som, igen i år, sætter ny rekord i leverede artikler.
Hent tallene her >>

23. januar 2019

Folkebibliotekerne og Det Kgl. Bibliotek 2019

Det Kgl. Bibliotek har i 2018 undersøgt folkebibliotekernes kendskab til og interesse for vores samlinger og services. Læs mere om, hvordan vi i 2019 , vil arbejde på at nå endnu bredere ud til borgerne – via folkebibliotekerne.
Læs mere >>

15. januar 2019

Overdragelse af historiske originalaviser (2)

Dit bibliotek eller lokalhistoriske arkiv har mulighed for at få originale årgange af danske dagblade og distriktsaviser foræret fra de nationale avissamlinger. Anden og sidste runde i overdragelsen af originalaviser nærmer sig sin afslutning, og deadline for at indsende ønsker er 1. februar 2019.
Læs mere >>

11. januar 2019

Ny indgang til viden om kønsforskning

Det Kgl. Bibliotek har fået en fagside for kønsforskning.
Læs mere >>

09. januar 2019

Verdensbiblioteket: Nu bøger på pashto, dari og somali.

Her fra starten af 2019 kan vi endelig vise flere bøger fra BiblioteksCenter for Integrations store bogsamling. I første omgang udvider vi den digitale visning af samlingen med tre nye sprog - dari, pashto og somali. Bøgerne er nemme at finde på Verdensbiblioteket og guider brugeren direkte videre til bestilling på bibliotek.dk. Læs mere >>

09. januar 2019

Statistik: Mediestream Folkebibliotek

Nu kan du hente forbrugstallene for Mediestream Folkebibliotek i 2018. Tallene viser (selvfølgelig) dit biblioteks omsætning, men du kan også skele til aktiviteten i landet som helhed og i andre biblioteker. Opgørelsen over downloads og visninger (streams) fortæller, at over 200.000 historiske danske avissider blev gransket i året, der svandt. Er du excel-entusiast, har du muligheden for at granske hver enkelt transaktion, avistitel og artikel i detaljen.
Hent tallene her >>

4. december 2018

Efterårsmøde for fjernlånsentusiaster

Det kgl. Biblioteks Netværk for lånesamarbejde formår, nu på snart tiende år, at samle over hundrede repræsentanter for landets fjernlånsekspertise to gange årligt for at udveksle erfaringer, tips og tricks om lånesamarbejde og tværgående biblioteksservices. Også denne gang blev møderne et tilløbsstykke.
Læs mere >>

4. december 2018

Håndtering af depoter fra BiblioteksCenter for Integration

Det Kgl. Bibliotek har modtaget adskillige henvendelser fra folkebiblioteker og har også selv konstateret, at udlånsdepoter fra BiblioteksCenter for Integration optræder med lokaliseringer i danbib, nogle gange som materialer der kan bestilles og andre gang som værende ikke til udlån.
Læs mere >>

26. november 2018

BiblioteksCenter for Integration stopper udlån af film på DVD

BiblioteksCenter for Integration ophører med at indkøbe og udlåne film på DVD. Beslutningen sker med baggrund i flere faktorer, herunder et svindende udbud. Ophøret sker med virkning fra 1. januar 2019.
Læs mere >>

21. november 2018

100 nye arabiske digitale bøger

der er masser af gode tilbud til både børn og forældre i verdensbiblioteket. Blandt de 100 nye titler er der bl.a. 50 arabiske lydbøger til børn.
Læs mere >>

21. november 2018

Det digitale i det lokale – hva´så?

Projekt ’Det digitale i det lokale’ afprøver og udvikler nye koncepter og metoder til formidling af digitale tilbud i det fysiske rum. Projektet tager afsæt i Verdensbiblioteket, men projektets resultater kan inspirere formidlingsstrategier for andre digitale bibliotekstilbud. De foreløbige resultater er meget lovende.
Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk - 89462114