Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

10. juli 2020

Det Kgl. Bibliotek og lånesamarbejdet – Status juli 2020

Det er snart en måned siden at Det Kgl. Bibliotek genåbnede udlånet af bøger til landets biblioteker. Vi bringer en status på lånesamarbejdet som helhed, og lidt information om, hvordan dit bibliotek fremover får statusoplysninger, meddelelser, lånerstatus, fornyelsesinfo osv.
Læs mere >>

25. juni 2020

Mediestream Folkebibliotek vender tilbage til "hverdagen"

Under bibliotekernes nedlukning har Mediestream Folkebibliotek holdt åbent for alle danske borgere, og sikret den fortsatte adgang til de historiske danske aviser. Nu vender "hverdagen" tilbage for tjenesten, og giver borgerne endnu en grund til at besøge deres bibliotek.
Læs mere >>

25. juni 2020

TILMElD DIT BIBLIOTEK LIVE STREAMING AF THOMAS PIKETTY

Den franske stjerneøkonom Thomas Piketty besøger Den Sorte Diamant 11. november 2020, og dit bibliotek eller uddannelsesinstitution kan live-streame samtalen mellem Piketty og chefredaktør Rune Lykkeberg.
Læs mere >>

23. juni 2020

LIVE STREAMING-EVENT MED MATILDA GUSTAVSSON

28. september 2020 får Det Kgl. Bibliotek besøg af den svenske forfatter Matilda Gustavsson, der med bogen Klubben for alvor satte gang i #MeToo debatten i Sverige. Alle folkebiblioteker og uddannelsesinstitutioner kan tilmelde sig live streaming af samtalen mellem Matilda Gustavsson og Lise Bach Hansen fra Det Kgl. Bibliotek.
Læs mere >>

10. juni 2020

Så er vi klar med udlån til bibliotekerne igen

Lige om lidt er det igen muligt for landets biblioteker at låne materialer fra Det Kgl. Bibliotek. I første omgang åbner vi for bestilling af monografier fra Det Kgl. Bibliotek, Aarhus. Kort efter vil de øvrige lokationer følge. Der vil blive åbnet for bestilling fra og med mandag den 15. juni 2020. Og endelig, men først senere, åbner vi for formidling af fjernlån fra andre biblioteker.
Læs mere >>

09. juni 2020

Nu kan du gense webinaret om Genforeningen

I vores digitale samling kan der findes en lang række materialer bl.a. afstemningspamfletter, fotografier og festprogrammer, der dokumenterer Genforeningen. Til webinaret viste kommunikationsmedarbejder Jacob Langkilde dele af samlingen, mens han gennemgik historien bag Genforeningen. Derudover fortalte han, hvordan bibliotekarer selv kan finde materialer. Webinaret blev optaget og kan nu ses her på sitet.
Gense webinaret >>

27. maj 2020

Hjælp os med at indsamle beretninger om hverdagen under CoVid19

Det Kgl. Bibliotek er partner i Nationalmuseets indsamling af fortællinger om dage med corona. Indsamlingen fokuserer på at dokumentere befolkningens oplevelser og tanker under corona-epidemien. En stor del af Danmark genåbner nu, men det er fortsat vigtigt at indsamle viden om den tid, vores samfund er gået igennem siden d. 12. marts.
Læs mere >>

25. maj 2020

Dit bibliotek kan støtte informationen om Covid-19 til sproglige minoriteter

Dit bibliotek kan støtte informationen om Covid-19 til sproglige minoriteter. Flygtninge og indvandrere med begrænsede danskkundskaber har færre muligheder for at forstå myndighedernes budskaber om coronavirus / Covid-19.
Læs mere >>

15. maj 2020

Status vedrørende Det Kgl. Bibliotek og det nationale lånesamarbejde

Vi har været i fuld gang med at teste bestillingsflow fra Netpunkt til Det Kgl. Bibliotek. Der har været nogle bump på vejen, men disse var ved at blive løst, da lockdown i forbindelse med Coronavirussen satte en brat stopper for hele processen.
Læs mere >>

14. maj 2020

Webinar: Det Kgl. Biblioteks digitale udstilling om Genforeningen

I anledning af 100-året for Genforeningen har vi lavet en digital udstilling om Genforeningen, som kan ses på kb.dk. Til webinaret får du en introduktion til udstillingen, hvor kommunikationsmedarbejder Jacob H. Langkilde viser frem og fortæller.
Læs mere her >>

06. maj 2020

Livestreaming med Thomas Piketty udsættes

Livestreaming af samtalen mellem den franske stjerneøkonom Thomas Piketty og chefredaktør Rune Lykkeberg onsdag den 27. maj er udskudt til efteråret. Netop nu arbejdes på en ny dato, som bliver meldt ud hurtigst muligt.

27. april 2020

100-året for Genforeningen

For 100 år siden blev Sønderjylland og Danmark genforenet. I den anledning har vi i de kommende uger fokus på Genforeningen på kb.dk, hvor vi løbende viser frem fra vores samlinger og fortæller historien bag materialerne.
Læs mere her >>

22. april 2020

WEBINAR: H.C. ØRSTED OG ELEKTROMAGNETISMEN

Få en introduktion til det undervisningsmateriale, som Det Kgl. Bibliotek har udarbejdet i anledning af 200-året for elektromagnetismens opdagelse. I webinaret kan du høre mere om Ørsted mange interesser og vidensområder samt finde ud af, hvordan materialerne i den digitaliserede samling kan bruges i tværfaglige opgaver.
Læs mere her >>

16. april 2020

Fri online adgang til seks millioner avissider

I samarbejde med Copydan tilbyder Det Kgl. Bibliotek nu åben online adgang til de ejerløse aviser på Mediestream. Det betyder, at alle borgere nu har adgang til 6,5 mio. historiske danske avissider hjemmefra.
Læs mere her >>

27. marts 2020

Fortæl os om dit liv under coronakrisen

Coronakrisen har vendt verden på hovedet, og vi befinder os et helt specielt sted i verdenshistorien. Det skal dokumenteres. Det gør Det Kgl. Bibliotek, bl.a. ved at indsamle internetsider, radio, tv og aviser, men vi har brug for hjælp fra biblioteker og borgere til indsatsen. Vi behøver bibliotekernes hjælp til at fortælle om projektet, og borgernes hjælp til tips om gode kilder på internettet, og deres egne fortællinger om liv og hverdag under krisen.
Læs mere >>

 


Nyhedsbrev

 

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk