Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
For biblioteker

For Biblioteker

18. maj 2015

Guide til The British Invasion 2

En succesfuld étter skal naturligvis følges op af en toer. Det gør vi så. En af Bibzooms mest læste guides er "British Invasion" om bølgen af britiske succesudgivelser som oversvømmede musikscenen for 50 år siden.
Læs mere >>

12. maj 2015

Netværk i lånesamarbejde - sæt kryds i kalenderen

Efterårsmøderne for Netværk i lånesamarbejde er i "støbeskeen" og afholdes 11. og 12. november. Reserver plads i din kalender allerede nu.
Læs mere >>

12. maj 2015

Musikgenrer for begyndere - playlister ønskes

Bibzooms nye playlisteserie "genrer for begyndere" kvikguider dig til en lang række musikgenrer. Samtidigt indbyder vi dit bibliotek og dig til selv at bygge playlister.
Læs hvordan >>

12. maj 2015

Bliv klogere på Netværk i lånesamarbejde

Vi er med til at definere og videreudvikle morgendagens kompetencer inden for fjernlån. Har du brug for at genopfriske baggrunden for netværket, kan du læse mere her >>

5. maj 2015

Hvordan får biblioteket nye brugere?

Du kan stadig nå at tilmelde dig den afsluttende temadag for projektet "Nye brugere? En 180° nytænkning af ’biblioteket" i Nordatlantisk Hus i Odense. Her kan du hente ideer og inspiration til, hvordan dit bibliotek får nye brugere.
Læs mere >>

5. maj 2015

Nyt fra Nordic Best Practice Network

Med tre nordiske nationalbiblioteker i spidsen, mødtes Nordens biblioteker med nationale servicemål for sproglige minoriteter. En af opgaverne var at forberede bidrag til IFLA Pre-Conference om digitale materialer til sproglige minoriteter.
Læs mere >>

30. april 2015

Indtryk fra konferencen ’Mellan flykt och forvändling’

Programmet var en blanding af paneldebat, oplæsning af digte, ’bokbordsmingel’ og oplæg om best practice. Netværket Nordic Best Practice havde i samarbejde med Bibliotek Botkyrka arrangeret konferencen.
Læs mere >>

30. april 2015

Bibzoom guider dig til SPOT Festival

Første weekend i maj kan du opleve Danmarks showcase-festival nummer ét. Bibzoom har været på forkant med programmet og guider dig til gode oplevelser.
Læs mere >>

30. april 2015

Bibzoom guider dig til MEW

I denne uge udkom det nye længe ventede album med den danske gruppe Mew. Bibzoom tilbyder en guided tour i bandet og dets udgivelser
Læs mere >>

30. april 2015

Ensomme toner

Lige nu bibliotekerne og, blandt andre DR, ekstra fokus på ensomhed. I samme anledning har Bibzoom lavet Playlisten "Ensomme toner"
Læs mere >>

22. april 2015

Update: Bibzoom og WIMP

Bibzooms musikleverandør WIMP skifter ejer og bliver en del af den nye streamingtjenesteTidal. Vi forventer ikke, at ejerskiftet får negative konsekvenser for Bibzoom.
Læs mere >>

22. april 2015

Bibzoom guider dig til SPOT Festival

Første weekend i maj kan du opleve Danmarks showcase-festival nummer ét. Bibzoom har været på forkant med programmet og guider dig til gode oplevelser.
Læs mere >>

22. april 2015

Bibzoom guider dig The Sandmen

Bibzoom har, i samarbejde med gruppemedlemmerne selv, skabt en guide til det danske rockband The Sandmen. Guiden er smukt synkroniseret med bandets turné rundt i landet.
Læs mere >>

22. april 2015

Nye brugere på biblioteket?

Tilmeld dig den afsluttende temadag for projekt Nye brugere? En 180° nytænkning af ’biblioteket’, der afholdes den 19. maj i Nordatlantiske Hus i Odense. Formålet med temadagen er at give de gode erfaringer med at få nye brugere på bibliotekerne videre til inspiration for alle interesserede.
Læs mere og tilmeld dig >>

22. april 2015

Oplev kombinationen af festival og bibliotekskonference

Grib chancen for kombinationen af SPOT Festival 2015 og musikfaglig bibliotekskonference. Bliv klogere og oplev en masse spændende koncerter. Første weekend i maj.
Læs mere >>

22. april 2015

HUSK: Bibzoom World på IFLA Satellite Meeting

Fri og lige adgang til digitalt indhold. Det er emnet på IFLA-satelitkonferencen arrangeret af "IFLA Library Services to Multicultural Populations Section". Bibzoom World er på programmet.
Læs mere >>

16. april 2015

Få dit budskab med til Folkemødet

Få dit bibliotek, din service, dit produkt eller dit projekt med på folkemødet. Bibliotekernes telt Bibzonen tilbyder at fremvise din poster under fire dages hektisk debat med biblioteker, læring og demokratiet i centrum
Læs mere >>

10. april 2015

Statsbibliotekets særsamlinger

Ved Netværk for Lånesamarbejdes seneste møder i marts måned, præsenterede chefkonsulent Eva Fønss-Jørgensen bibliotekets særsamlinger. Vi bringer en opsummerende artikel og publicerer Evas oplæg.
Læs mere >>

10. april 2015

Kulturministeren blev første bruger af Mediestream aviser

Den første bruger til at dykke ned i Mediestreams én million digitaliserede avissider blev kulturminister Marianne Jelved. Det skete ved den officielle åbning 9. april. Samlingen forventes at stige til 32 mio. avissider.
Læs mere >>

10. april 2015

Rifbjerg læser egne digte

Du har mulighed for at opleve "lyden af Rifbjerg" i Statsbibliotekets udgivelse fra 2014 "Rifbjerg læser". Her læser Ribjerg udvalgte værker fra et halvt århundredes digtning. CD'en indeholder en booklet med præsentation af Klaus Rifbjergs liv og værk. Den kan bestilles fra Statsbiblioteket.
Læs mere og bestil >>

25. marts 2015

Pressemeddelelse:

Verdens bedste lektiehjælp bliver rigtig digital

Statsbiblioteket har indgået aftale med Tutee og Designit om videreudvikling af det succesfulde Lektier Online. Til glæde for elever og frivillige etableres en helt ny ”state of the art IT platform”, og parterne har store forventninger til samarbejdet. Lektier Online, der er ledet af Statsbiblioteket, har haft stor succes siden starten i 2010, og netop nu ekspanderer projektet kraftigt både i forhold til nye målgrupper og samarbejdspartnere. Som et led i strategien om at sikre innovation og udvikling, har den anvendte IT løsning netop været i et udbud, der nu er afsluttet med indgåelse af en kontrakt med et konsortium bestående af Tutee og Designit
Læs hele pressemeddelelsen >>

20. marts 2015

Netværksmøde for lånesamarbejde - marts

I det spæde forår mødes 80 af landets skarpeste "lånesamarbejdere", for at udveksle nyheder og de bedste tips og tricks i bibliotekernes udveksling af materialer. Foråret 2015 er ingen undtagelse, og vi bringer nyt fra møderne i Aarhus og Ballerup.
Læs mere >>

20. marts 2015

Lektier Online hitter stadig hos eleverne

Lektiehjælp er fortsat et hit blandt folkeskolens 6.-10.klasses elever. Det fremgår af en brugerundersøgelse, hvor vi har spurgt eleverne selv. Over 75 % oplever, at de får brugbar hjælp via Lektier-online.dk.
Læs mere >>

5. marts 2015

Vigtig teknisk meddelelse: husk opsætning af login til nyt Bibzoom World

Bibliotekernes digitale platform med musik, film og boganmeldelser på alverdens sprog er lige på trapperne med et helt nyt streamingsite. Det er vigtigt at dit bibliotek sikrer at borgernes login fungerer. Vi guider dig til opsætningen i VIP-basen.
Læs vejledningen >>

27. februar 2015

Bibzonen i midten af Folkemødet

Du finder bibliotekernes telt centralt placeret på Allinge Havn, Bornholm. Igen i år er det lykkedes at sikre Bibzonen en placering i Folkemødets midte.
Læs mere >>

26. februar 2015

Bibzonen under opbygning

Partnergruppen bag bibliotekernes telt på folkemødet 2015, Bornholm, er i fuld gang med at forberede sommerens events i "Bibzonen". Årets tema er Bibliotek - Demokrati - Læring. Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114

Aktuelt

AKTUELT

Twitter - For Biblioteker
Statsbiblioteket

STATSBIBLIOTEKET

Billeder af Statsbiblioteket gennem 110 år

Røverhistorier fra bogtårnet

Attraktivt miljø