Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Service til sproglige minoriteter Bøger og film på alverdens sprog
Service til sproglige minoriteter
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Service til sproglige minoriteter Bøger og film på alverdens sprog
Service til sproglige minoriteter
Service til sproglige minoriteter Bøger og film på alverdens sprog
Service til sproglige minoriteter
For biblioteker

For Biblioteker

2.marts 2021

Manglende udlånsdata på materiale fra Det Kgl. Bibliotek

En teknisk fejl bevirker at udlånsdata i forbindelse med fjernlånt materiale fra Det Kgl. Bibliotek af og til ikke bliver leveret til låntagende bibliotek. Vi arbejder på at løse fejlen.
Læs mere >>

2.marts 2021

Tilmeld dit bibliotek livestreaming arrangementet med Rachel Cusk

Den 16. juni får Det Kgl. Bibliotek besøg af den britisk-canadiske forfatter Rachel Cusk. I kan live-streame arrangementet fra Den Sorte Diamant og give jeres brugere mulighed for at opleve den verdenskendte forfatter.
Læs mere >>

25. januar 2021

Åbning for bestilling af fysiske tidsskrifter og artikler på Det Kgl. Bibliotek

Vi er nu klar til igen at kunne modtage bestillinger på fysiske tidsskrifter. Dette gælder både bestillinger oprettet via Netpunkt, Bibliotek.dk samt via Digital Artikelservice.
Læs mere >>

25. januar 2021

Det Kgl. Bibliotek åbner igen for fjernlån

Nu kan dit bibliotek igen bestille materialer fra hele verden via Det Kgl. Bibliotek.
Læs mere >>

5. januar 2021

Mediestream Folkebibliotek åbner under nedlukning

Den populære avistjeneste åbner for en ny abonnementsperiode midt under nedlukningen af landets biblioteker. Det forsøger vi at kompensere for med en aftale om offentlig adgang, så længe nedlukningen står på
Læs mere >>

5. januar 2021

Kulturarv på eKurser.nu

Det Kgl. Bibliotek deltager i redaktionen for eKurser.nu, der er folkebibliotekernes formidlingsplatform for korte videokurser til borgerne. I første kvartal 2021 er temaet kulturarv med hovedfokus på den digitale kulturarv fra Det Kgl. Bibliotek
Læs mere >>

17. december 2020

Tilmeld jeres bibliotek livestreaming af Karl Ove Knausgaard

Den norske forfatter Karl Ove Knausgård er en af de største og mest skelsættende forfattere i nyere skandinavisk litteraturhistorie. Snart gæster han International Forfatterscene, i anledning af at han modtager H.C. Andersens Litteraturpris, og I kan livestreame samtalen på jeres bibliotek eller institution.
Læs mere >>

17. december 2020

NAtional licens til folkebibliotekerne 2021

Alle folke- og forskningsbiblioteker vil også i 2021 have gratis adgang til reference- og fuldtekstdatabasen Women’s Studies International. Adgangen er tilvejebragt via en licensforhandling mellem Det Kgl. Bibliotek og EBSCO.

Læs mere >>

27. november 2020

Se Eller Gense webinaret om naturvidenskabelige og humanistiske kildematerialer fra Det Kgl. Bibliotek

Blev du forhindret i at deltage i vores webinar om naturvidenskabelige og humanistiske kildematerialer fra Det Kgl. Bibliotek, så kan du nu se eller gense webinaret. I webinaret fortalte akademisk medarbejder Laura Søvsø Thomasen, hvor kildematerialerne kan findes, og hvordan materialet kan bruges i undervisningssammenhæng.
Læs mere >>

13 november 2020

Videnskabelige Artikler lader vente på sig

Artikeltjenesten Videnskabelige Artikler har desværre været sat på pause siden november 2019 og vil være det en tid endnu. I øjeblikket kan vi ikke udmelde præcist hvordan og hvornår tjenesten bliver genetableret. Det beklager vi.
Læs mere >>

9. november 2020

Livestreaming med Piketty får nyt format

Det er desværre ikke muligt for Thomas Piketty at komme til Danmark den 11. november, hvor han skulle møde journalist Rune Lykkeberg til en samtale om den nye bog 'Kapital og ideologi'. Derfor ændrer vi formatet, så I stadigvæk kan livestreame et spændende arrangement.
Læs mere >>

3. november 2020

Inviter Nick Cave ind på jeres bibliotek

I Den Sorte Diamant kan man i øjeblikket opleve udstillingen Stranger Than Kindness, som præsenterer forskellige facetter af den verdenskendte rockstjerne Nick Cave bl.a. hans lidenskab for bøger. Med afsæt i den aktuelle udstilling har vi udarbejdet en folder og en plakat, som I kan bruge i jeres udstillingsområde. Vi anbefaler samtidig at præsentere jeres brugere for en række bøger, som indgår i Nick Caves egen bogsamling.
Læs mere >>

9. oktober 2020

Mediestream inviterer arkiverne

Mediestream Folkebibliotek er klar til endnu et år med mere end seks millioner digitale danske avissider. Prisen for et abonnement er den samme, men som noget helt nyt kan dit bibliotek inviterer det lokale arkiv med.
Læs mere >>

28. september 2020

Webinar: Naturvidenskabelige kilder fra Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har digitaliseret en række forskellige kildematerialer fra Ole Rømer og H. C. Ørsted, som kan bruges i forskellige tværfaglige sammenhæng. Til webinaret vil du få en introduktion til, hvordan materialet kan bruges og indgå i undervisningssammenhæng
Læs mere >>

28. september 2020

UDSKUDT: live streaming med Matilda Gustavsson den 20. oktober 2020

Vi har desværre modtaget en sygemelding fra Matilda Gustavsson, som ikke er i stand til at komme til Danmark. Derfor håber vi også meget, at I vil være med igen på den nye dato d. 20. oktober, hvor arrangementet er rykket til.
Læs mere >>

15. september 2020

Flora Danica er vores natur

Det Kgl. Bibliotek bidrager til bibliotekernes temasamarbejde med en digitaliseret udgave af Flora Danica. 3.240 kobberstukne tavler, fri af ophavsret, og digitalt tilgængelige.
Læs mere >>

15. september 2020

Ny digital udstilling om dansk skolehistorie op til og efter Genforeningen

Gå på opdagelse i den nye digitale udstilling om skolegang, eleverne og lærernes forhold i perioden op til og efter Genforeningen i 1920. Udstillingen er målrettet unge i udskolingen, på ungdomsuddannelser, studerende og folk, der arbejder med historie, samfundsfag mv. men er også rettet mod almindeligt kulturinteresserede borgere.
Gå på opdagelse i historien >> (link til Skolehistorie.au.dk)

04. september 2020

Septemberstatus for lånesamarbejdet

Den 31. august lukkede Det Kgl. Bibliotek op for modtagelse af bestillinger fra lånesamarbejdet både fra Netpunkt og bibliotek.dk, således at alle Det Kgl. Biblioteks filialer, som udlåner til lånesamarbejdet, nu er med.
Læs mere >>

10. juli 2020

Det Kgl. Bibliotek og lånesamarbejdet – Status August 2020

Med udgangen af august åbner Det Kgl. bibliotek op for bestillinger til en række lokationer. Der er åbent for bestilling af de fleste materialetyper, dog enkelte undtaget.
Læs mere >>

 


Nyhedsbrev

 

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk