Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
For biblioteker

For Biblioteker

19. november 2014

Digital Artikelservice

Statsbiblioteket lancerer tjenesten Digital Artikelservice, som giver brugerne direkte adgang til digitaliserede artikler fra Statsbibliotekets tidsskrifter. Tjenesten er en abonnementsservice for bibliotekerne.
Læs mere >>

19. november 2014

Læs om det nye Bibzoom 2015

Tilslutningen til næste års Bibzoom er begyndt, og du kan læse om de nye udviklinger i den nye produktbeskrivelse. Implementering af spritnyt website og streaming afløser download.
Læs mere >>

19. november 2014

Køb Bibzoom 2015

Du kan allerede nu bestille abonnement på næste års udgave af Bibzoom. Streaming, spritnyt website og professionel formidling er i fokus.
Bestil Bibzoom 2015 >>

18. november 2014

Midnatsåbent

Tilstrømningen var stor, da Statsbiblioteket holdt dørene åbent til midnat. Det skete som led i en undersøgelse af behovet for justering af åbningstider og samtidigt som en event med "midnatskig over Aarhus by night" og hygge om brugerne.
Læs mere og se billederne >>

17. november 2014

Opdatering fra Projekt Nye brugere: En 180˚ nytænkning af biblioteket

Det sidste halve år har syv biblioteker rundt omkring i landet arbejdet med at udvikle metoder til at få nye brugere med minoritetssprog til at benytte bibliotekernes tilbud. Projektets fokus er udvikling af metoder, fremfor hvilke resultater, hvert enkelt bibliotek når frem til.
Læs mere >>

14. november 2014

Fuld fart frem mod 2015 - En opfordring til nationalt samarbejde

Bibzoom skyder tilslutningsprocessen i gang med iværksættelsen af et nyt streamingtilbud og fastholder rollen som bibliotekernes eneste digitale tjeneste, der tilbyder både indspillet musik og formidling af høj kvalitet. Tilslutningen er åben fra i dag.
Læs og tilslut dit bibliotek. >>

14. november 2014

Bibzoom udviklingsdag - digitale markedsbetingelser, Bibzoom15 og meget mere ...

Den 28. november sætter Bibzoom den digitale økonomi og de digitale services på dagsordenen på en gratis udviklingsdag i Odense. Bibzoom har inviteret gæster til at gøre os klogere. Rammerne for næste års Bibzoom præsenteres. Tilmelding er fortsat åben. OBS: nu med detaljeret program
Læs og tilmeld dig >>

14. november 2014

Spændende dag om fremtidens mangfoldige biblioteksbetjening

Husk at tilmelde dig temadagen om flerkulturel biblioteksbetjening onsdag den 26. november 2014 på BiblioteksCenter for Integration!
Læs mere og tilmeld dig >>

14. november 2014

Statsbibliotekets Overcentraludvalg

Referat fra seneste møde: Overcentraludvalget er nedsat af Statsbiblioteket, og har til formål at rådgive Statsbiblioteket omkring varetagelsen af overcentralopgaven.
Læs referat fra det seneste møde >>

7. november 2014

PRESSEMEDDELELSE:

Lektier Online får 6,5 millioner fra satspuljen

Lektier Online er i det nye satspuljeforlig tilgodeset med 6,5 millioner kroner. Pengene er bl.a. givet med den begrundelse, at Lektier Online er med til at styrke de faglige kompetencer hos børn og unge med særlige behov. Målgruppen af unge og projektet er med bevillingen sikret til og med 2017. Hos Lektier Onlines styregruppe er der stor begejstring over, at projektet er sikret fortsættelse.
Læs hele pressemeddelelsen >>

5. november 2014

Nordisk Fjernlånskonference

Oslo dannede rammen for 180 biblioteksmedarbejderes møde omkring "11th Nordic Resource Sharing Conference". Konferencen fokuserede på rettigheder og bergrænsninger.
Læs mere >>

29. oktober 2014

P6 Beat Klubben - skal dit bibliotek være med?

Herlev bibliotek fik hundreder af gæster til foredrag om Pink Floyd. Måske skulle dit bibliotek også overveje at komme med i P6 Beat Klubben. Fjerde sæsson starter, februar i det nye år
Læs mere >>

29. oktober 2014

Månedens album på Bibzoom varsler død og ødelæggelse

And You Will Know Us By The Trail Of Dead (Ja! det er et band-navn) udgiver sit 9ende album, og fejrer samtidigt 20 år på musikscenen. Dit bibliotek kan være med til at promovere månedens album i Bibzoom. Anmeldelse, illustrationer til wesite og storskærme er allerede klar
Læs mere >>

29. oktober 2014

Pressemeddelelse:

Lektiehjælp på nordjysk

Aalborg Universitet indgår et nyt partnerskab med Statsbiblioteket. Samarbejdet involverer både gymnasieelever og universitetsstuderende. Omdrejningspunktet er lektiehjælp på nettet. I aften onsdag den 29. oktober skal partnerskabet så stå sin prøve.
Læs hele pressemeddelelsen >>

29. oktober 2014

Pressemeddelelse:

Hjælpen er kun et klik væk

De fynske gymnasieelever nyder godt af et samarbejde mellem Odense centralbibliotek, Syddansk Universitetsbibliotek og Statsbiblioteket. En række universitetsstuderende tilbyder lektiehjælp via nettet. Det fynske callcenter åbnede Mandag den 20. oktober.
Læs hele pressemeddelelsen >>

28. oktober 2014

PRESSEMEDDELELSE:
Designit hjælper Lektier Online med at skabe fremtidens online lektiehjælp

Statsbiblioteket og Designit har indgået en partneraftale om det succesfulde Lektier Online projekt. Der er store forventninger fra begge parter til samarbejdet.
Læs hele pressemeddelelsen >>

21. oktober 2014

Bibzoom - status og streaming

Året går på hæld, og der er travlhed i Bibzoom. Der venter en lang række udviklinger forude. Det enestående formidlingsarbejde fortsætter med uformindsket styrke. Bibzoom World bliver et selvstændigt streamingunivers. Bibzoom foreslår DDB et samarbejde og forventer en streamingløsning i løbet af 2015. Der er mange spændende perspektiver i det kommende år med Bibzoom.
Læs mere >>

21. oktober 2014

Netværk for Lånesamarbejde - efterårsmøder

Midt november mødes Netværk for Lånesamarbejde og udveksler tips, tricks og best practise. Du kan nå at tilmelde dig endnu. Deadline er torsdag den 30. oktober.
Læs mere >>

Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114

Aktuelt

AKTUELT

Twitter - For Biblioteker
Statsbiblioteket

STATSBIBLIOTEKET

Billeder af Statsbiblioteket gennem 110 år

Røverhistorier fra bogtårnet

Attraktivt miljø