Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
For biblioteker

For Biblioteker

12. september 2014

Kontaktdag 2014:

Velkommen til fremtiden!

Statsbibliotekets Kontaktdag for landets biblioteker tirsdag den 9. september tematiserede bibliotekernes fremtid og de digitale indfødte. Vi fortæller lidt om de mange spændende oplæg og slår et slag for fordybelsen. (hvert indlæg har et forslag til videre læsning)
Læs om alle de spændende indslag >>

12. september 2014

Kontaktdag 2014:

Biblioteket hinsides bogen

Skal dit bibliotek nytænkes som et ”neocloister”? Eller så måske hellere et ”accumulibrary”. I biblioteket hinsides bogen skal der nytænkes. Direktør Svend Larsen bød velkommen og gav et bud på inspirationskilder
Læs mere >>

12. september 2014

Kontaktdag 2014:

Bliv din egen fremtidsforsker

Fremtiden er fantastisk, og den ligger lige til bibliotekernes højreben. Du skal blot lære at spotte trends og tendenser, så du kan surfe fremtidsbølgen i stedet for at blive oversvømmet. Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen gav en tur i tidsmaskinen.
Læs mere >>

12. september 2014

Kontaktdag 2014:

Mød de digitale indfødte

Du kan godt begynde at øve dig i at sige til-tide-værelse i stedet for tilstedeværelse og nu-vær i stedet for nærvær. Lige nu træder den første generation ind på arbejdsmarkedet, og de og deres yngre udgaver har anderledes planer. Forsker og rådgiver Søren Schultz Hansen tegner et øjebliksbillede.
Læs mere >>

12. september 2014

Kontaktdag 2014:

Bibliotekerne har fat i den lange ende

Direktør for Danmarks Biblioteksforening, Michell Steen-Hansen fortalte om undersøgelsen "Fremtidens Biblioteker", som måler biblioteksbrugerne, både de nuværende og de potentielle, på nye parametre. Den viser, at bibliotekerne har godt fat.
Læs mere >>

12. september 2014

Kontaktdag 2014:

Opgør med selvbilledet

Områdedirktør Flemming Munch berettede om Statsbibliotekets hektiske aktivitet som studiebibliotek og som serviceudvikler. Som bibliotek i udvikling er det vigtigt at kigge indad og stille sig selv kritiske spørgsmål. Gør vi det, vi siger?
Læs mere >>

12. september 2014

Kontaktdag 2014:

Debat - bibliotekerne på nye vilkår

Kontaktdagens sidste indslag var en paneldebat med politikere og biblioteksfolk. Hvilken rolle skal fremtidens bibliotek udfylde? Bogbussens død og "det hjælpeløse bibliotek" fik også en plads på dagsordenen.
Læs mere >>

Kontaktdag 2014:

Se billeder fra Kontaktdag 2014

Vi har samlet en bunke snapshots og indtryk fra en dag med masser at inspiration, netværk og hygge
Se billederne >> (Picasa Webalbum)

3. september 2014

Pressemeddelelse:

Gratis værktøj til fællessang

Fællessang styrker sammenholdet og lykkefølelsen, og Spil Dansk leverer sammen med Bibzoom en virtuel gør-det-selv-løsning, så alle uden videre kan komme i gang med at synge.
Læs pressemeddelelsen >>

3. september 2014

Bliv klogere på Statsbibliotekets services

Du kan blive klogere på Statsbibliotekets mange forskellige services og projekter. Vi har produceret en serie "produktbeskrivelser" med korte fakta og beskrivelser
Læs mere >>

3. september 2014

Husk at tilmelde dig temakonferencen i oktober!

BiblioteksCenter for Integration afholder konference den 22. og 23. oktober med temaet: Nye brugere, nye muligheder - Biblioteksbetjening af sproglige minoriteter.
Læs og tilmeld dig >>

3. september 2014

Temadag - læs programmet

Du kan se det endelige program for temadagen om moderne læringskultur den 6. november, 2014 i Aarhus. Der er endnu ledige pladser (temadagen er gratis)
Læs mere >>

3. september 2014

Du kan endnu nå fremtidsbussen

På tirsdag inviterer vi biblioteksmedarbejdere til et kig på fremtidens udfordringer for bibliotekerne. Oplev bl.a. Anne Skare Nielsen fra Future Navigator. Der er fortsat et par ledige pladser.
Læs mere >>

28. august 2014

Flyt dig! Fremtiden kommer!

Fremtiden kommer rullende som en tsunami, så det er på høje tid, at du flytter dig! Du kan enten lade dig oversvømme eller vælge at surfe på fremtidsbølgen. Oplev futuristen Anne Skare Nielsen på Statsbibliotekets Kontaktdag for biblioteker.
Læs mere >>

Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114