Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
For biblioteker

For Biblioteker

16. april 2015

Få dit budskab med til Folkemødet

Få dit bibliotek, din service, dit produkt eller dit projekt med på folkemødet. Bibliotekernes telt Bibzonen tilbyder at fremvise din poster under fire dages hektisk debat med biblioteker, læring og demokratiet i centrum
Læs mere >>

10. april 2015

Statsbibliotekets særsamlinger

Ved Netværk for Lånesamarbejdes seneste møder i marts måned, præsenterede chefkonsulent Eva Fønss-Jørgensen bibliotekets særsamlinger. Vi bringer en opsummerende artikel og publicerer Evas oplæg.
Læs mere >>

10. april 2015

Kulturministeren blev første bruger af Mediestream aviser

Den første bruger til at dykke ned i Mediestreams én million digitaliserede avissider blev kulturminister Marianne Jelved. Det skete ved den officielle åbning 9. april. Samlingen forventes at stige til 32 mio. avissider.
Læs mere >>

10. april 2015

Rifbjerg læser egne digte

Du har mulighed for at opleve "lyden af Rifbjerg" i Statsbibliotekets udgivelse fra 2014 "Rifbjerg læser". Her læser Ribjerg udvalgte værker fra et halvt århundredes digtning. CD'en indeholder en booklet med præsentation af Klaus Rifbjergs liv og værk. Den kan bestilles fra Statsbiblioteket.
Læs mere og bestil >>

25. marts 2015

Pressemeddelelse:

Verdens bedste lektiehjælp bliver rigtig digital

Statsbiblioteket har indgået aftale med Tutee og Designit om videreudvikling af det succesfulde Lektier Online. Til glæde for elever og frivillige etableres en helt ny ”state of the art IT platform”, og parterne har store forventninger til samarbejdet. Lektier Online, der er ledet af Statsbiblioteket, har haft stor succes siden starten i 2010, og netop nu ekspanderer projektet kraftigt både i forhold til nye målgrupper og samarbejdspartnere. Som et led i strategien om at sikre innovation og udvikling, har den anvendte IT løsning netop været i et udbud, der nu er afsluttet med indgåelse af en kontrakt med et konsortium bestående af Tutee og Designit
Læs hele pressemeddelelsen >>

20. marts 2015

Netværksmøde for lånesamarbejde - marts

I det spæde forår mødes 80 af landets skarpeste "lånesamarbejdere", for at udveksle nyheder og de bedste tips og tricks i bibliotekernes udveksling af materialer. Foråret 2015 er ingen undtagelse, og vi bringer nyt fra møderne i Aarhus og Ballerup.
Læs mere >>

20. marts 2015

Lektier Online hitter stadig hos eleverne

Lektiehjælp er fortsat et hit blandt folkeskolens 6.-10.klasses elever. Det fremgår af en brugerundersøgelse, hvor vi har spurgt eleverne selv. Over 75 % oplever, at de får brugbar hjælp via Lektier-online.dk.
Læs mere >>

5. marts 2015

Vigtig teknisk meddelelse: husk opsætning af login til nyt Bibzoom World

Bibliotekernes digitale platform med musik, film og boganmeldelser på alverdens sprog er lige på trapperne med et helt nyt streamingsite. Det er vigtigt at dit bibliotek sikrer at borgernes login fungerer. Vi guider dig til opsætningen i VIP-basen.
Læs vejledningen >>

27. februar 2015

Bibzonen i midten af Folkemødet

Du finder bibliotekernes telt centralt placeret på Allinge Havn, Bornholm. Igen i år er det lykkedes at sikre Bibzonen en placering i Folkemødets midte.
Læs mere >>

26. februar 2015

Bibzonen under opbygning

Partnergruppen bag bibliotekernes telt på folkemødet 2015, Bornholm, er i fuld gang med at forberede sommerens events i "Bibzonen". Årets tema er Bibliotek - Demokrati - Læring. Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114

Aktuelt

AKTUELT

Twitter - For Biblioteker
Statsbiblioteket

STATSBIBLIOTEKET

Billeder af Statsbiblioteket gennem 110 år

Røverhistorier fra bogtårnet

Attraktivt miljø