Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
For biblioteker

For Biblioteker

Konference: Veje til et hverdagsliv for indvandrere og flygtninge i Danmark

Kom til integrations-konference tirsdag den 27. september 2016, hvor Slots- og Kulturstyrelsen, Statsbiblioteket og BL – Danmarks Almene Boliger afholder konference med fokus på integration baseret på kultur, oplysning, sprog og demokratiske værdier.
Tilmeld dig og se konferenceomtalen her >> (pdf)

Tal for Digital Artikelservice 1. kvartal 2016

En pæn stigning i omsætningen tyder på, at borgerne har taget servicen til sig. Bibliotekernes indsats med at få lånerne til at bruge den direkte levering i stedet for et traditionelt fjernlån har båret frugt. Den direkte levering er steget fra ca. 30 % til 60 %.
Hent tallene >>

Kom til musikbibliotekskonference på SPOT-festival

Bibzoom i samarbejde med SPOT og en række biblioteksfaglige organisationer indbyder til musikbibliotekskonferencen "Nye veje for bibliotekernes musikformidling?". Konferencen sætter fokus på, hvordan vi indtænker musikbibliotekerne i en større sammenhæng, f.eks. i forhold til musiklivet, talentudviklingen og den almene dannelse.
Læs mere og tilmeld dig her >>

Forårstema i Digital Artikelservice

Dagene er blevet lysere og længere, så det kribler i fingrene på mange danskere, nu er det tid til at få noget fra hånden udenfor! Digital Artikelservice har samlet en bunke artikler i et tema om ét af havearbejdets omdrejningspunkter: Byg selv haveskuret.
Se artikeltemaet >>

Mangler du PR-bogmærker for Digital Artikelservice?

Første oplag af PR-bogmærker til Digital Artikelservice blev revet væk. Vi har lige modtaget et genoptryk og er klar til at modtage dit biblioteks bestilling
Bestil flere bogmærker >>

Forårsmøder i Netværk for lånesamarbejde

Arbejder du med fjernlån, er det tid at sætte kryds i kalenderen. Statsbibliotekets netværk mødes midt i april for at udveksle erfaringer, tips og tricks.
Læs mere og tilmeld dig >>

Påsketema i Digital Artikelservice

Er påske-pyntesygen ved at melde sig? Så kan du, eller dine biblioteksbrugere, finde inspiration i det seneste tema fra Digital Artikelservice
Se artikeltemaet >>

Elever arbejder med digital dannelse

Sociale medier giver sociale udfordringer. 130 skoleelever mødtes til elevdag under temaet ”Demokrati og digital dannelse”. Temadagen deler navn med et projekt, der har til formål at give skoleelever bedre demokratisk og digital dannelse.
Læs mere og se videreportager >>

Bibzoomplakater supplerer guides

I sidste uge annoncerede Bibzoom to nye guides til David Bowie og Joy Division. Nu supplerer vi med plakater til download.
Download Bowie-plakat >>
Download Joy Division-plakat >>

9. marts 2016

Bibzoom guider til Joy Division

"Ingen rockgruppe har rørt mig så dybt og inderligt som Joy Division". Sådan skriver musiker og forfatter Martin Hall i Bibzooms guide til det britiske punkband. Guiden lander på dit bibliotek i denne uge
Læs mere og se guiden >>

9. marts 2016

Bibzoom guider dig til Bowie

Kort efter udgivelsen af sit 28'ende album døde rockikonet David Bowie. I samarbejde med forfatter og journalist Jan Poulsen guider Bibzoom dig til kunstneren og hans vigtigste udgivelser.
Læs mere og se guiden >>

9. marts 2016

FJERNLÅNSFAKTA: Statsbibliotekets nodesamling

Hovedparten af alle trykte danske noder er samlet ét sted og kan lånes.De mere end 100.000 noder dækker alle genrer fra klassisk til schlagere og revy.
Læs om nodesamlingen >>

3. marts 2016

Statsbibliotekets systemer holder weekendlukket

Men kun i weekenden mellem uge 9 og 10. Lukningen medfører, at en del tjenester ikke er tilgængelige i perioden
Læs mere >>

26. februar 2016

VIGTIGT: Har dit bibliotek opsat login i VIP

Login til Verdensbiblioteket.dk sker via DBCs lånerautentifikation. Dit bibliotek skal derfor sikre adgangen i VIP-basen.
Læs hvordan >>

26. februar 2016

Fjernlånsfakta:

Ny arbejdsgang for transitlån og nyt ordresystem Statsbiblioteket indfører ny arbejdsgang for bestilling på vegne af andre biblioteker og implementerer nyt fjernlånssystem.
Læs mere >>

12. februar 2016

Digital Artikelservice: Samlede tal for 2015

Forbruget af Digitale artikler er fordoblet fra tredje til fjerde kvartal i 2015.l Du kan nu hente den samlede oversigt over omsætningen i Digital Artikelservice i hele 2015. Tallene omfatter hvert enkelt biblioteks forbrug. Kvartalsvis og samlet for hele året.
Download oversigten her >>

12. februar 2016

David Bowie hyldes på biblioteker

Blot fire dage efter udgivelsen af David Bowies 28'ende studiealbum indløb nyheden om hans død. En række danske biblioteker mindes rocklegenden med foredragsaftener med forfatter, journalist og Bowie-ekspert Jan Poulsen.
Læs mere på Bibzoom.dk >>

12. februar 2016

Invitation til konferencen om udsatte unge, politik, demokrati og kulturinstitutionernes rolle

Hermed inviteres alle til en spændende konference om udsatte unge, politik, demokrati og kulturinstitutionernes rolle, under overskriften: "Ta' nu stilling! Meningsdannelse på bibliotekerne", fredag den 18. marts 2016.
Tilmelding og program på Centralbibliotek.dk >>

29. januar 2016

Netværk for Lånesamarbejde - Forårsmøder

Tiden nærmer sig, hvor Statsbibliotekets Netværk for Lånesamarbejde træder sammen og udveksler erfaringer og tips. Sæt kryds i kalenderen enten den 13. april (DBC) eller den 19. april (Statsbiblioteket).
Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114