Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

21. december 2017

Digital Artikelservice 2018

Vi kan allerede nu byde 85 biblioteker og 5,4 mio. borgere velkommen til et nyt år med Digital Artikelservice. Det Kgl. Bibliotek takker for den store tilslutning til tjenesten. Du kan se en liste over biblioteker med abonnement for 2018 her >> Er dit bibliotek ikke med på listen? Så kan det nås endnu >>

Se og del den nye PR-film for digital artikelservice.... og sæt den på dit biblioteks skærme og hjemmeside. Mediestream 2018 Ved årsskiftet åbner Det Kgl. bibliotek for en ny sæson med


21. december 2017

Mediestream Folkebibliotek.

Kataloget er nu vokset til mere end 6,5 mio. digitale avissider fordelt på 67 titler. Du kan se en liste over biblioteker med abonnement for 2018 her >> Er dit bibliotek ikke med på listen ? Så kan det nås endnu her >>

21. december 2017

Netværksmøde i Bergen

Det nordiske netværk for professionelle, der arbejder med bibliotekernes tilbud til flygtninge og indvandrere, mødtes til netværkets første træf i Bergen den 5. december. 32 deltagere fra Norge, Sverige, Island, Færøerne og Danmark havde en inspirerende dag på Bergen Offentlige Bibliotek.
Læs mere >>

29. november 2017

PR-film for Digital Artikelservice

Det er pærelet og lynhurtigt med Digital Artikelservice, og det skal dit biblioteks brugere have at vide. Det Kgl. Bibliotek tilbyder derfor en kort PR-film, som du kan sætte på dit biblioteks website, på infoskærme, på Facebook og dele på andre medier. Du kan vælge versioner med og uden tekst, vandret eller lodret, kort eller lang, så de fleste behov skulle være dækket. Vi har lagt filmen op på YouTube til download eller indlejring, men du kan også downloade det originale videoformat på supportwebsitet for Digital Artikelservice

20. december 2017

Mediestream Folkebibliotek Abonnement 2018

Det er tid at tegne abonnement på Mediestream Folkebibliotek for det kommende år og dermed sikre dit bibliotek adgang til seks millioner digitaliserede danske avissider. Mediestream Folkebibliotek er et stærkt værktøj for historieinteresserede, slægtsforskere og for dig, som gerne vil dykke ned i de små og store fortællinger i danmarkshistorien - oplevet gennem landsdækkende og lokale aviser i perioden 1919 - 2001. Biblioteker der har tegnet abonnement i slutningen af 2017 skal gentegne for 2018.
Læs mere om Mediestream Folkebibliotek >> eller Tegn abonnement

29. november 2017

Open Access og digitale ressourcer

Der var Open Access og kortlægning af bibliotekernes behov for digital faglitteratur på programmet, da Det Kgl. Biblioteks Netværk for lånesamarbejde mødtes i november. På programmet var Projekt Mere digital litteraturforsyning, der afholdt workshops med fokus på Open Access og behovet for digital faglitteratur.
Læs mere >>

29. november 2017

Netværk for Lånesamarbejde Fik du mødereportagen med?

Fik du læst reportagen fra oktober måneds netværksmøder i Netværk for Lånesamarbejde? Hvis ikke, så har du chancen her. Få statusberetninger fra Det Kgl. Bibliotek, DBC, Slots- og Kulturstyrelsen samt status på en række biblioteksrettede tjenester.
Læs mere >>

27. november 2017

Digitale Artikler i 2018 - tegn/gentegn abonnement

Det er tid til at gentegne eller nytegne dit biblioteks abonnement på Digital Artikelservice. Dit biblioteks abonnement udløber sammen med indeværende år, så det er tid til at sikre brugernes adgang til lynhurtige digital artikler i det nye år.
Læs mere og tegn abonnement >>

27. november 2017

Materialer på fremmedsprog Fælleskøb 2018 er åbent

BiblioteksCenter for Integration tilbyder fælles indkøb af materialer til etniske minoriteter som et tilbud til folkebiblioteker og skolebiblioteker. Indkøbet for 2018 er klar nu.
Læs mere og bestil fælleskøb >>

20. november 2017

Kassationsklienten E-depot er i luften igen

Efter en pause er kassationsværktøjet E-depot på banen igen. Nu som en integreret del af dit bibliotekssystem Cicero. En enkelt indstilling i dit bibliotekssystem er nødvendig.
Læs mere >>

Podcast fra Det Kgl. Bibliotek

Lyt til den ugentlige podcast med highlights fra kulturscenen i Den Sorte Diamant Hver torsdag præsenterer Det Kgl. Bibliotek en ny podcast med et live-arrangement fra kulturscene i Den Sorte Diamant i København. Mød tidens mest markante forfattere, tænkere, forskere og kunstnere fra ind- og udland.
Læs mere >>

Stadig mulighed for at deltage i nyt nordisk biblioteksnetværk

Der er stadig ledige pladser i det nye nordisk biblioteksnetværk, som arbejder med biblioteksbetjening af sproglige minoriteter. 27 deltagere fra de nordiske lande har allerede tilmeldt sig. Første netværksmøde finder sted i Bergen den 5. december, og du kan stadig nå at tilmelde dig.
Læs mere og tilmeld >>

20. november 2017

Møde i Netværk for lånesamarbejde november 2017

To novemberdage samledes 80 biblioteksmedarbejdere i Aarhus og Ballerup for at høre nyt og udveksle erfaringer og tips omkring bibliotekernes lånesamarbejde. Vi bringer en kort reportage, og du kan downloade præsentationer fra oplægsholderne.
Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk - 89462114