Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

26. januar 2018

PRESSEMEDDELELSE:

Verdensbiblioteket får støtte til nationalt projekt

Det Kgl. Bibliotek har i samarbejde med tolv biblioteker modtaget støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje til projektet Verdensbiblioteket – det digitale i det lokale.
Læs mere >>


26. januar 2018

Tilmeld dig møde i Netværk for Lånesamarbejde

I april mødes biblioteksmedarbejdere fra hele Danmark. Fælles for dem alle er, at de har interesse for og/eller fingrene i bibliotekernes lånesamarbejde. Der vil blive udvekslet tips, tricks og erfaringer på kryds og tværs. Du kan melde dig til mødet enten tirsdag den 17. april i Aarhus eller torsdag den 19. april i Ballerup.
Tilmeld dig her >>

26. januar 2018

Ny bog om Danmarks første lydoptagelser

De første lydoptagelser i Danmark fandt sted for 130 år siden. Siden har optagelserne levet en hengemt tilværelse. I dag er de digitaliserede og tilgængelige for alle. I en nyudkommet bog kan du læse om optagelserne, berømthedene bag stemmerne og musikken og, ikke mindst digitaliseringsprocessen.
Læs mere >>

26. januar 2018

Statistik fra Digital Artikelservice

Få den samlede opgørelse over aktiviteten i Digital Artikelservice i 2017. Statistikken viser både omsætningen på landsplan og, selvfølgelig, dit bibliotek og dets brugeres forbrug af digitaliserede artikler. Hent tallene her >>

OBS: Sidder du og laver opgørelser over dit biblioteks aktiviteter, er det tallene for "direkte levering", som du skal flette ind i dit biblioteks statistikker.

26. januar 2018

Forårsmøder i Netværk for Lånesamarbejde

Det er ved at være tid for biblioteksmedarbejdere med interesse for, eller fingrene bergravet i lånesamarbejdet at sætte kryds i kalenderen. Netværk for lånesamarbejde mødes 17. april i Aarhus og 19. april i Ballerup. Du kan allerede tilmelde dig møderne nu >>

26. januar 2018

Live fra Det Kgl Bibliotek

Podcast: Hør journalist, forfatter og mellemøstkorrespondent Puk Damsgaard fortælle om fotojournalisten Daniel Ryes historie som gidsel hos Islamisk Stat, krigen i Syrien og hendes vej ind i journalistikken. Eller var det noget at høre "Brevets Magi": Ellen Hillingsø, Lotte Andersen og en række andre danske kulturpersonligheder læser eksempler fra Det Kgl. Biblioteks samling af over to mio. breve. Hent "Live fra Det Kgl. Bibliotek" på Google Play, iTunes eller lyt til på Det Kgl. Biblioteks hjemmeside >>

19. januar 2018

Statistik fra Mediestream Folkebibliotek

Vi er klar med opgørelse over aktiviteten for Mediestream Folkebibliotek i 2017. Det blev til mere end 66.000 sidevisninger og downloads. Et ganske imponerende tal da, tjenesten kun har været i luften i sidste trimester af 2017.
Hent tallene her >>

19. januar 2018

Verdensbiblioteket præsenterer ny persisk og serbisk musik

Er du til blød persisk pop eller måske tempofyldt musik fra Serbien, så skal du besøge Verdensbibliotekets voksende musiksamling. Du kan også følge Verdensbiblioteket på Facebook, hvor vi løbende kuraterer nyt indhold.
Læs mere >>

12. januar 2018

Historiske aviser til 4 mio. borgere

Det nye år bringer godt nyt til slægtsforskere, historieinteresserede og alle andre med et ærinde i Danmarks nyere historie. Mediestream Folkebibliotek oplever en øget tilslutning fra bibliotekerne. Der er også godt nyt til interesserede biblioteksmedarbejdere: der er udsigt til statistik for tjenesten.
Læs mere >>

12. januar 2018

Artikelservice vokser

Digital Artikelservice oplever rekord i tilslutning fra landets biblioteker. 95 % af danskerne, repræsenteret ved 89 kommuner er det højeste antal hidtil. Du kan se en liste over biblioteker med abonnement for 2018 her >> Husk at bruge den nye PR-video til at synliggøre tjenesten i biblioteksrummet og på web. Du kan downloade filmen her >> eller se (og evt. indlejre den i dit biblioteks website) fra YouTube her >>

12. januar 2018

Møde i netværk for boligsocialt og kulturelt samarbejde

Arbejder du med bibliotekernes bidrag til de boligsociale indsatser med services og tilbud til sproglige minoriteter, eller er du blot interesseret? Så er Boligsocialt Netværk måske noget for dig. Næste møde er 7. februar, og du er inviteret.

Læs mere og tilmeld dig >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk - 89462114