Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
For biblioteker

For Biblioteker

19. november 2015

Bibzoom-guides om alt fra orgelmusik til Frank Sinatra på vej til bibliotekerne

I denne uge leverer Bibzoom hele fire guides til bibliotekerne. Der er noget for enhver smag: orgelmusik, doom metal, Frank Sinatra og Bob Dylan. Traditionen tro leveres hæfterne både fysisk og digitalt.
Læs mere >>

18. november 2015

International fjernlånskonference – 14. Interlending and Document Supply Conference

Dette års internationale fjernlånskonference fandt sted i Istanbul. 150 fjernlånssspecialister fra 30 lande var samlet under overskriften ”Ressource Sharing at the Crossroads”. Emnet var samarbejde og optimal udnyttelse af bibliotekernes samlinger på tværs af landegrænser.
Læs mere >>

17. november 2015

Lorelei på Europeana-udstilling

Statsbiblioteket er partner i EU-projektet Europeana Sounds. Projektet sigter mod at tilgængeliggøre digitaliserede lydsamlinger. Statsbiblioteket bidrager med lydsamlinger og metadata, og som et mere kuriøst bidrag, en fonografisk udgave af ulykkesfuglen Lorelei.
Læs mere >>

11. november 2015

Klassiske værdier og dannelsen rum - Kontaktdag på Statsbiblioteket

Statsbiblioteket afholdt i oktober den traditionsrige Kontaktdag. Biblioteksmedarbejdere fra hele landet samledes omkring netværk, paneldebatter om klassiske biblioteksværdier og oplæg om "informationsstorme" og "social likviditet”.
Læs mere >>

11. november 2015

Artikler til studieopgaver på bare 5 minutter

Folkebibliotekerne i Nordjylland har siden 2014 haft et netværk med fokus på synliggørelse af bibliotekernes digitale services. Netværket samarbejder med Digital Artikelservice om artikeltemaer målrettet studieretningsprojekter i 3. g.
Læs mere >>

11. november 2015

Spændende temadag om services til de mange nye asylansøgere og andre sproglige minoriteter

Der er stadig nogle ledige pladser, så husk at tilmelde dig temadagen om flerkulturel biblioteksbetjening onsdag den 25. novembers 2015 på BiblioteksCenter for Integration. Deadline for tilmelding er tirsdag den 17. november.
Læs mere og tilmeld dig >>

11. november 2015

Avisdigitalisering: Skanning af mikrofilm og sikring af billedkvalitet

Digitalisering af 32 millioner avissider åbenbarer mange udfordringer. Blandt andet når det gælder om at opnå den optimale kvalitet af tekst og, især, billeder. Statsbiblioteket har produceret en kort video om arbejdet med at sætte den korrekte standard for kvaliteten af scanningen.
Se videoen >>

3. november 2015

Ny chef for Overcentralområdet

Erik Hofmeister tiltrådte pr. 1. november som leder af Overcentralområdet og har det ledelsesmæssige koordinerende ansvar for opgaven som Overcentral for folkebibliotekerne og overordnet ledelsesansvar for folkebibliotekerne som brugergruppe..
Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114