Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
For biblioteker

For Biblioteker

5. marts 2015

Vigtig teknisk meddelelse: husk opsætning af login til nyt Bibzoom World

Bibliotekernes digitale platform med musik, film og boganmeldelser på alverdens sprog er lige på trapperne med et helt nyt streamingsite. Det er vigtigt at dit bibliotek sikrer at borgernes login fungerer. Vi guider dig til opsætningen i VIP-basen.
Læs vejledningen >>

27. februar 2015

Bibzonen i midten af Folkemødet

Du finder bibliotekernes telt centralt placeret på Allinge Havn, Bornholm. Igen i år er det lykkedes at sikre Bibzonen en placering i Folkemødets midte.
Læs mere >>

26. februar 2015

Bibzonen under opbygning

Partnergruppen bag bibliotekernes telt på folkemødet 2015, Bornholm, er i fuld gang med at forberede sommerens events i "Bibzonen". Årets tema er Bibliotek - Demokrati - Læring. Læs mere >>

26. februar 2015

Slut med Bibzoom Radio på din mobiltelefon pr. 1. marts 2015

Bibzoom radio flytter til Bibzoom.dk med udgangen af februar måned. Alle playlisterne flytter med,og vi udvider repetoiret. Du har stadig mulighed for at få dit biblioteks egne playlister med på Bibzoom.dk
Læs mere >>

18. februar 2015

Dobbelt Steppeulv

Bibzoom informerer: der er dobbeltpremiere på det biografiske filmdrama "Steppeulven" om den danske musiker Eik Skaløe, samtidig med at dansk rocks svar på Jellingstenen er udkommet i en remasteret udgave - 47 år efter den oprindeligt kom på gaden.
Læs mere >>

16. februar 2015

Digital Artikelservice er i luften

Dit bibliotek kan, fra i dag, levere digitaliserede artikler fra Statsbibliotekets fysiske tidsskriftssamlinger direkte til brugernes e-mail. Det sker med Digital Artikelservice. Vi leverer også digitale bannere til website og skærme, så dit bibliotek kan synliggøre tjenesten.
Læs mere >>

16. februar 2015

Vidensdeling med nordiske kollegaer i Stockholm

Nordic Best Practice Network er medarrangør af konferencen Botkyrka Internationella Bokmässa den 23. - 25. april 2015 lige uden for Stockholm. Temaet for året konference er ”Mellan flykt och förvandling”.
Læs mere >>

12. februar 2015

Digital formidling til nye målgrupper

Projekt Nye brugere? En 180˚ nytænkning af 'biblioteket' har haft meget fokus på udvikling af metoder til at få nye brugere med minoritetssprog til at benytte bibliotekernes tilbud i de første projektfaser. Der er nu fokus på udvikling og tilpasning af services samt formidling på projektbibliotekerne.
Læs mere >>

10. februar 2015

Projektmedarbejder - tidsbegrænset

Statsbiblioteket søger en engageret projektmedarbejder med tiltrædelse snarest. Du vil indgå i et projektteam omkring drift og udvikling af Lektier Online samt en række andre projekter indenfor Statsbibliotekets OC-område. Stillingen er tidsbegrænset til foreløbig 2 år.
Læs mere >>

29. Januar 2014

Netværk for Lånesamarbejde - dagsorden til forårsmøder

I marts måned mødes bibliotekernes medarbejdere med interesse for lånesamarbejde. Interessen er stor, for vi arrangerer møder både øst og vest for bæltet. Du kan læse dagsordenen allerede.
Læs mere >>

29. Januar 2015

Guide til Vinterjazz 2015

Bibzoom guider dig til godbidderne ved den femtende Vinterjazz-festival. Landet over kickstarter spillestederne jazz-sæsonen.
Læs mere >>

29. Januar 2015

Projektmedarbejder - barselsvikariat

Statsbiblioteket søger en projektmedarbejder til at indgå i vores projektteam omkring drift og udvikling af Lektier Online samt andre projektopgaver i Statsbibliotekets OC-område. Tiltrædelse den 1. marts 2015 eller snarest muligt derefter.
Læs mere >>

23. Januar 2015

Bibzoom fortsætter I 2015

Vi er glade for, at vi nu kan konstatere, at der er tilstrækkelig opbakning fra de danske biblioteker og vores nye leverandører til, at Det Nye Bibzoom kan ”gå i luften”. Vi vil bruge de kommende dage på at bringe de sidste formalia på plads, hvorefter Bibzoom lanceres. Vi vender tilbage mere yderligere info snarest
Læs mere om Bibzoom 2015 >>

22. Januar 2015

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Biblioteket kan i hvert fald hjælpe til med at fastholde udelandske vidensmigranter, de såkaldte Newcomers. Bibliotekscenter for Integration leverer inspiration til opgaven
Læs mere >>

22. Januar 2015

Rekord i formidling

2014 markerede nye højder i formidlingsarbejdet i Bibzoom. Redaktionen producerede over 500 artikler og podcasts, sendte 30 guides på gaden og samarbejde med en lang række festivaler.
Læs mere >>

23. Januar 2015

Digital Artikelservice til 3,25 mio. borgere

Tilslutningen til Statsbibliotekets nye tjeneste overgår alle forventninger. Blandt andet kan borgerne i Landets største kommuner og hele Region Nordjylland få superhurtig artikelservice
Læs mere >>

16. Januar 2015

Status fra Bibzoom

Det nye Bibzoom er lige på trapperne. Senest har der været hektisk aktivitet, for at få fjernet de sidste knaster i login imens der fortsat forhandles om "friktion" og Bibzoom Radio på web platformen.
Læs mere >>

16. Januar 2015

Lektier Online inviteret med Uddannelsesministeren til Seoul

Efter invitation fra Uddannelseministeren deltager Lektier Online, sammen med Ministeren, i et besøg på det danske innovations-center i Seoul, Sydkorea. Besøget har titlen ”E-Learning in Korea”.
Læs mere >>

15. Januar 2015

Projektmedarbejder - barselsvikariat

Statsbiblioteket søger en projektmedarbejder til at indgå i vores projektteam omkring drift og udvikling af Lektier Online samt andre projektopgaver i Statsbibliotekets OC-Område. Tiltrædelse den 1. marts 2015 eller snarest muligt derefter.
Læs mere >>

15. Januar 2015

Bibzoom honorerer artikler i 2015

Bibzoom honorerer dig og dit bibliotek for anmeldelser af koncerter og musikudgivelser. Du kan blive akkrediteret til en koncert, og være Bibzoom og bibliotekernes øjne og ører på stedet.
Læs mere >>

15. Januar 2015

Nyt netværk med fokus på online didaktik

Lektier Online Gym etablerer nu en helt ny netværksgruppe, hvor alle gymnasier, der er en del af Lektier Online Gym, har mulighed for at være med. Netværket danner rammen om videndeling, workshops og arrangementer. Deltagerne får mulighed for at bidrage til udviklingen af en ny model, som skal støtte de frivillige lektiehjælpere i deres arbejde med at give god lektiehjælp.
Læs mere >>

9. Januar 2015

Digital Artikelservice - langt større interesse end ventet

Interessen for Digital Artikelservice overgår alle forventninger. 27 kommuner og 2 millioner danskere får glæde af tjenesten. Ud over det glade budskab, bringer vi også en liste over de første ekstra tidsskrifter som indekseres
Læs mere >>

9. Januar 2015

Netværk for lånesamarbejde - møder i marts

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til forårets møder i netværk for lånesamarbejde. Møderne afholdes på hhv. Statsbiblioteket i Aarhus den 10. marts og ved DBC i Ballerup torsdag den 12. marts. Dagsorden følger i løbet af en måneds tid. Det er allerede nu muligt at tilmelde sig pr. mail til netvaerk@statsbiblioteket.dk. Forslag til dagsordens-punktet ”Nyt fra deltagerkredsen” modtages gerne.
Læs om Netværk for Lånesamarbejde >>

9. Januar 2015

80 års jubilaren Elvis var den hotteste kunstner på Bibzoom i 2014

Bibzoom kigger tilbage på året der gik. Det var musikkens legender og de danske nyudgivelser, som løb med størstedelen af opmærksomheden.
Læs mere >>

9. Januar 2015

Guide til Elvis Presley - 80 års fødselaren

Vi fejrer Bibzooms mest populære kunstner i 2015, som samtidigt markerer 80 års dagen for Elvis fødsel.
Læs mere og se guiden>>

9. Januar 2015

# meretilflere

Statsbiblioteket har offentliggjort strategien for de kommende år. Der er fokus på øget udbredelse og deling til endnu flere brugere på endnu flere platforme.
Læs mere >>

22. december 2014

Måske årets bedste julegave

Med indgangen til 2015 gennemgår Bibzoom en kæmpe ansigtsløftning, der vil give brugerne en helt ny og fantastisk musikoplevelse. Her er informationen vi har sendt ud til brugerne i dag på mail og Facebook.
Læs mere >>

22. december 2014

Udviklingsplaner for Bibzoom nu og i januar

Der er en meget lang liste af udviklingspunkter, der arbejdes på mellem jul og nytår, og en endnu længere liste af nye funktioner og fejlretninger, der vil blive arbejdet på i januar og februar.
Læs meget mere om planerne >>

22. december 2014

KØB AF BIBZOOM 2015 – det kan nås endnu

Vi har valgt at forlænge perioden for køb af Bibzoom 2015 pga. de mange ændringer, der sker i 2015. Har dit bibliotek endnu ikke købt, så findes information om Bibzoom 2015 og købsformular her >>

18. december 2014

Digital Artikelservice

Der dumpede et par spørgsmål ind efter vores sidste artikel om Digital Artikelservice, vi bringer svarene her.
Få svar på de sidste spørgsmål >>

18. december 2014

Indtryk fra en mangfoldig dag

Temadagen om fremtidens mangfoldige biblioteksbetjening bød på oplæg om kroatisk og persisk kultur og marginalisering af unge.
Læs mere om dagen >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Statsbiblioteket - Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@statsbiblioteket.dk - 89462114

Aktuelt

AKTUELT

Twitter - For Biblioteker
Statsbiblioteket

STATSBIBLIOTEKET

Billeder af Statsbiblioteket gennem 110 år

Røverhistorier fra bogtårnet

Attraktivt miljø