Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

14. februar 2017

Online workshop om indvandrerbetjening

Mandag,, 27. marts 2017- 9:00  - Onlineforløb
Vær med til at udvikle kompetencer omkring biblioteksbetjening af indvandrere. Bliv klogere på Verdensbiblioteket og muligheden for at udvikle faglige kompetencer online. Den 27. marts starter en online læringsforløb med udgangspunkt i betjeningen af flygtninge og indvandrere på bibliotekerne og særligt i forhold til www.verdensbiblioteket.dk Forløbet er lavet i et samarbejde mellem Odense Centralbibliotek og Vejle Bibliotekerne i forbindelse med projektet Kompetence på Distance
Læs mere og tilmeld dig forløbet på centralbibliotek.dk >>

14. februar 2017

Forårsmøder - Netværk for Lånesamarbejde

Vi indbyder til forårets møder i det Kgl. Biblioteks Netværk for Lånesamarbejde. Møderne finder sted i henholdsvis Aarhus og Ballerup (med identisk dagsorden). Deltagelse er gratis for én deltager pr. bibliotek. Møderne afholdes henholdsvis 5. april (i Ballerup) og 6. april (Aarhus)
Læs mere og tilmeld dig her >>

14. februar 2017

Specialsamlinger - Det Kgl. Bibliotek Aarhus

Det Kgl. Bibliotek - Aarhus ligger inde med et skatkammer af specialsamlinger. Indholdet spænder over en lang række af unikke samlinger af bl.a. din barndoms skolebøger, elevblade fra danske skoler, telefonbøger og vejvisere fra en tid hvor den slags blev husstandsomdelt, og meget andet godt. Det meste er uregistreret, men det hindrer ikke dig og biblioteksbrugerene i at få adgang til godterne.
Læs mere om Det Kgl. Biblioteks specialsamlinger >>

12. januar 2017

Fri adgang til aviser før 1918

Mediestream har frigivet samtlige danske avisudgivelser fra 1917. Dvs. at man fra dags dato hjemmefra frit kan læse i aviser udgivet før 1. januar 1918. Det er først næste år, at du får afslutningen af første verdenskrig dækket. I mellemtiden kan du læse reportager om USA's indtræden i krigen, den russiske revolution eller Danmarks salg af De Vestindiske Øer. Læs mere på Det Kgl. Biblioteks blog om avisdigitalisering >>

10. januar 2017

Integrationsaktiviteter der virker!

I forbindelse med projekt ’Aktivt medborgerskab – aktiviteter vi ved virker’ er der blevet lavet et koncept, som alle interesserede kan bruge til inspiration til at komme i gang med aktiviteter for nydanskere.
Læs om integrationsaktiviteter der virker >>

4. januar 2017

Overdragelse af historiske aviser

I takt med at avisdigitaliseringen skrider frem frigives der et originalt eksemplar af de historiske aviser. Dit bibliotek, og andre kulturarvsinstitutioner og mediehuse, får derved en enestående chance for at overtage orginaludgaverne fra de nationale avissamlinger.
Læs mere >>

22. december 2016

det kgl. bibliotek - nu i aarhus

1. januar 2017 fusionerer Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek i en organisation og med Statsbibliotekets nuværende direktør Svend Larsen i spidsen. Det nye bibliotek bevarer det historiske navn Det Kgl. Bibliotek.
Læs mere >>

5. december 2016

Fælleskøb 2017 Materialer til sproglige minoriteter

BiblioteksCenter for Integration tilbyder fælles indkøb af materialer til etniske minoriteter som et tilbud til folkebiblioteker og skolebiblioteker. Indkøbet for 2017 er klar nu.
Læs mere og bestil fælleskøb >>

28. november 2016

Husk Artikelservice 2017

Ved årsskiftet starter en ny sæson med Digital Artikelservice. Det er derfor tid for dit bibliotek at tegne eller (for de flestes vedkommende) gentegne abonnement på tjenesten.
Tegn eller gentegn abonnement her >>

27. november 2016

Musikguides på vej

Bibzoom leverer i disse dage hele tre trykte guides til dit bibliotek. Du kan læse om den oversete og depressive engelske musiker og singer-songwriter Nick Drake. Han døde for egen hånd, blot 26 år gammel, og nåede dermed aldrig selv at oplevede anerkendelse og gennembrud. Tjajkovskij havde det heller ikke for sjovt, men det kom der, paradoksalt nok, rigtig megen god og munter musik ud af. Bibzoom præsenterer en række af hans vigtigste værker og nogle af de bedste indspilninger. Giuseppe Fortunino Francesco Verdi hører til blandt de største operakomponister. Han er blandt andet manden bag ”Svanesøen” og ”Nøddeknækkeren”. Bibzoom guider dig til nogle af de bedste indspilninger af hans værker.
Læs mere >>

17. november 2016

Folkemediet i en brydningstid Statsbibliotekets Kontaktdag 2016

Public Service var i fokus, da medarbejdere fra landets folkebiblioteker mødtes ved Bogtårnet i Aarhus til information, inspiration og debat. Det blev en indbringende og aktiv begivenhed. Vi bringer billeder og kort reportage fra dagen.
Læs mere og se billeder >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk - 89462114