Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Gamle sider / K-dag 2015
For biblioteker

Kontaktdag 2015

Udgivet 21. august 2015

Bliver vi klogere af mere information?

– Bibliotekernes rolle

Invitation til Statsbibliotekets Kontaktdag 2015

Statsbibliotekets Kontaktdag tilbyder rundvisning i klassisk og nyt, henholdsvis Statsbiblioteket på toppen af Aarhus og det spritnye Dokk1 ved havnen.

Viden er sektorens vigtigste ressource og kerneforretning, men deling og udvikling kan stadigvæk forbedres. Det er ikke bare vores rolle, men også vores fælles ansvar at bidrage med services, der understøtter, udfordrer og udvikler biblioteksbrugernes behov og efterspørgsel. Med udgangspunkt i det har vi på dette års Kontaktdag fokus på hvad informationer gør ved os.

Bliver vi klogere af mere information? Eller truer den blot med at gøre os mere forvirrede, løbe som lemminger og leve i bobler og kun høre de stemmer, som vi i øvrigt er enige med? Kort sagt, skal vi til at passe på infostorme, der gør os kollektivt tåbelige, selv når vi er individuelt fornuftige? Med et oplæg til årets Kontaktdag om den informationsverden, vi alle befinder os i, vil blandt andre andre Professor Vincent F. Hendricks, der er leder af det nyoprettede Center for Information og Boblestudier ved KU, gøre os klogere og mere forvirrede.

Ud over det tankevækkende og inspirerende oplæg vil dagen indeholde andre biblioteksrelevante indlæg. Vi stiller bl.a. spørgsmålet ”skal der være fri og lige adgang til digitale ressourcer”.

Traditionen tro starter dagen med rundvisning på Statsbiblioteket for alle, der har lyst. Dagen afsluttes med et tilbud om rundvisning på Aarhus Havns nye vartegn Dokk1. v/Rolf Hapel, forvaltningschef.

Målgruppe: Medarbejdere og chefer på folkebibliotekerne

Tid, sted og pris:

  • Tirsdag den 6. oktober 2015 fra kl. 9.00 – 16.00
  • Statsbiblioteket, Victor Albecks Vej 1, 8000 Aarhus C
  • Kr. 695,- (+ moms) inkl. forplejning
  • Tilmelding: Senest fredag den 25. september