Hvem er newcomers?

En broget flok

Vi har valgt at inddrage alle typer af arbejdsmigranter. Det vil sige at betegnelsen "newcomer" dækker over alt fra de højtuddannede it-specialister, læger og ingenører, over faglærte medarbejdere i f.eks. landbruget og byggeriet til studerende og au-pairs.

I nedenstående materialer vil I kunne et indblik i hvad der kendetegner nogle af segmenterne og eventuelt deres medfølgende familier fra målgruppen.

Rapporter

NC_rapportNewcomers - bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter er en rapport udfærdiget af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) for Projekt Newcomers. Rapporten stiller skarpt på en række spørgsmål omkring newcomers. Hvor mange er de? Hvor bor de? Hvordan oplever de dansk kultur, og hvilke behov har de? Hvad kan de danske folkebiblioteker gøre for newcomers? Læs hele rapporten her (pdf).
SFI NC personasforside Newcomers - fem nye profiler på bibliotekerne - en oversigt over newcomertyper. For at gøre newcomer-målgruppen mere håndgribelig som nye brugere på det danske folkebibliotek har SFI tegnet en profil af fem typiske newcomers. Læs den her og bliv inspireret!

Newcomer-profiler

Personas - hvad skal vi med det? Miniguide til brug af newcomer-personas

For andre eksempler på newcomer-profiler, se Expat in Denmarks Expat Profiles

Hvem er newcomers i din region?

Hvilke lande kommer de fra? Hvor mange er de? Hvor gamle er de? Klik dig ind på jobindsats.dk for at få mere præcis viden og statistik på den udenlandske arbejdskraft i lige netop din region. Bemærk at tallene gælder for arbejdsopholdstilladelser. Det vil sige at de ikke inkluderer eventuel medfølgende familie, hvis denne ikke arbejder.

Vil du vide mere om newcomers?

newcomers

Newcomers

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)