Idékatalog beskrivelse

Centralt for Projekt Newcomers – Bibliotekerne på forkant er at få sat fokus på de danske folkebibliotekers mangfoldighed af relevante services for newcomers – vidensmigranter i Danmark. Én af de mest afgørende grunde til at nogle tager hjem eller videre før tid er, at de savner kulturelle og sociale tilbud til dem eller deres medfølgende familie. De danske folkebiblioteker rummer oplagte muligheder for at modsvare disse behov og vi ønsker i dette projekt at engagere bibliotekerne i at synliggøre relevante services og igangsætte projekter og/eller aktiviteter, som kan være med til at tiltrække newcomers som nye brugere på bibliotekerne.

’At lave et arrangement’ er dog nemmere sagt end gjort. Hvor kommer den gode idé fra? Hvem ved noget? Hvem skal man ringe til? Og ikke mindst – hvordan undgår man, at det bliver alt for tidskrævende og uoverskueligt? For at komme ud over dette, arbejder vi løbende i projektet med et newcomer-inspirations-idékatalog.

Kataloget er et levende dokument, som løbende igennem Projekt Newcomers vil blive opdateret med erfaringer, opskrifter på arrangementhits, kommunikationstips og kontakter til personer, der har prøvet det før.  Vi har opstillet arrangementerne efter en skabelon, så det er nemt at sammenligne og gå til.

Formålet er i første omgang at indsamle erfaringer og mainstreame populære koncepter. I anden omgang - ved projektets slutning i december 2011 - ønsker vi også at pege på eventuelle forskelle i regioner og newcomer-demografi. Hvad der virker i Århus, virker måske ikke i København. Kommer polske håndværkere til samme arrangementer som polske IT-udviklere? Hvilke forskelle og ligheder skal man være opmærksom på, hvis newcomers skal være blandt de nyere brugere af folkebibliotekerne?

På denne måde kan vi i slutningen af projektet - december 2011 - lancere et færdigt gennemtestet katalog over arrangementer – lige til at gå til. 

Læs og bliv inspireret – med forbehold for de ujævnheder og mangler, der måtte være i en betaversion!


Projektgruppen for Projekt Newcomers

8. juni 2011

Newcomer 1

newcomers

Inspiration og værktøjer

Hvem er med?

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)