Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Gamle sider / SBCI-gammel udgave / Om SBCI / Tidligere projekter / Newcomers / Newcomer 2 / Projekt Newcomers – Samarbejde på tværs
For biblioteker

Projekt Newcomers – Samarbejde på tværs

Projekt Newcomers - Samarbejde på tværs har afholdt samarbejdsseminar i ni forskellige byer og biblioteker: Odense, Esbjerg, København, Roskilde, Viborg, Ikast-Brande, Frederiksberg, Gentofte og Vejle.

Det overordnede punkt på dagsordenen har været newcomers og hvordan vi sammen får taget godt imod de nyankomne og får dem fastholdt i landet.

Alle erfaringer, ideer og kontakter fra seminarerne er efterfølgende blevet samlet lige her på BiblioteksCenter for Integrations hjemmeside. Én af de grundlæggende ideer bag projektet er netop at de gode ideer og erfaringer skal deles – lokalt og nationalt.

Projektets bidrag

Projekt Newcomers – Samarbejde på tværs skal således bidrage til øgede muligheder for samarbejde på tværs af sektorer i de deltagende kommuner, og dermed en mere koordineret indsats af fastholdelsesinitiativer overfor newcomers, hvilket også vil være ressourcebesparelser for de enkelte aktører.

Finansering

Projektet har fået bevilliget midler fra det tidligere Integrationsministerium, og varetages nu af Beskæftigelsesministeriet, Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.


Få inspiration til newcomerarrangementer/ Easyguide til samarbejde omkring newcomers

4 biblioteker har samlet deres erfaringer fra arbejdet med newcomers i en easyguide. Med udgangspunkt i ét konkret arrangement eller samarbejde beskrives resourcebrug, erfaringer, slutresultater og selvfølgelig samarbejdet med andre.

 

newcomers

Newcomers

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)