Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Fjernlånsfakta: gode integrationsressourcer fra Statsbiblioteket
For biblioteker
Navigation
 

Fjernlånsfakta: gode integrationsressourcer fra Statsbiblioteket

Udgivet 24. maj 2016

Det nyeste "skud på stammen" fra BiblioteksCenter for Integration" er Verdensbiblioteket.dk, verdens første digitale verdensbibliotek. Tjenesten blev præsenteret på de seneste møder for Netværk for Lånesamarbejde.

Af Jens Hjørne, Statsbiblioteket.

Statsbibliotekets Netværk for lånesamarbejde afholdt møder i foråret, og blandt de mange emner var en præsentation af BiblioteksCenter for Integration, ved specialkonsulent Nicola Ravden, Statsbiblioteket. Centeret tilbyder en lang række ydelser til folkebibliotekernes services til flygtninge, indvandrere og etniske minorieteter i Danmark.

Download Nicolas præsentation >> (pdf)


Kerneaktiviteter
BiblioteksCenter for Integration har til opgave at bistå de danske folkebiblioteker med kulturtilbud til nydanskere og flygtninge/indvandrere. Det sker bl.a. via indkøb og katalogisering af bøger, musik og film på alverdens sprog samt katalogisering af materialerne. BiblioteksCenter for Integration udlåner materialer til bibliotekerne. Primært i form af depotudlån og sekundært udlån af enkelte materialer via Bibliotek.dk.

I 2015 udlånte BiblioteksCenter for Integration over 110.000 materialer, heraf mere end 90.000 som depotlån. BiblioteksCenter for Integration har en årlig accession på 18.000 eksemplarer og katalogiserer 2000 titler.

Fælleskøb
BiblioteksCenteret indkøber hvert år det direkte indkøb af materialer eksempelvis på bogmesser i Kairo og Teheran. Indkøbet er dels indkøb til egne samlinger men sker også foranlediget af bestillinger fra landets biblioteker. I 2015 blev der indkøbt mere end 1200 materialer til landets biblioteker via fælleskøbet.

Verdensbiblioteket.dk
Det seneste "skud på stammen" er bibliotekernes nye multisprogede website Verdensbiblioteket.dk. Websitet tilbyder streaming af film, musik, bøger samt boganmeldelser.

Verdensbibliotekets mål er at støtte bibliotekernes betjening af sproglige minoriteter ved at stille kulturmaterialer målrettet sproglige minoriteter til rådighed. Verdensbiblioteket træder i stedet for Bibzoom World, der oprindeligt udgjorde en del af Bibzoom.dk. Alle danske borgere har adgang til tjenesten, enten via bibliotekslogin eller via Nem-ID.

Statsbiblioteket er i øjeblikket ved at udarbejde markedsføringsmateriale for tjenesten, sådan at dit bibliotek kan promovere tjenesten på dit biblioteks website og sociale medier.

For yderligere oplysninger kan du kontakte specialkonsulent Nicola Ravden