Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Ballet fra ekstremernes århundrede sætter punktum for P2 Klubbens tredje sæson
For biblioteker
Navigation
 

Ballet fra ekstremernes århundrede sætter punktum for P2 Klubbens tredje sæson

udgivet 7. november 2012

Af Niels Mark, ansv. redaktør Bibzoom

"Et af de voldsomste værker er næsten 100 år gammelt men stadig så frisk, at det kan overvælde nye lyttere". Dette er nogle af de ord som DR P2s Jens Cornelius bruger i sin fremragende artikel om månedens værk i P2 Klubben. Læs hele artiklen her (link til Bibzoom) >> (link udløbet)

Tredje sæson af lytteklubben P2 Klubben lakker mod enden, og det er Igor Stravinskijs mastodonte balletværk "Le Sacre Du Printemps", der sætter fornemt punktum på P2 Klubbens efterårssæson 2012. Siden Bibzoom, i samarbejde med DR og en række af landets biblioteker, søsatte lytteklubber baseret på klassisk musik over hele landet, har interessen fra bibliotekerne været stødt stigende, og i dag er der P2 Klubber på 30 af landets folkebiblioteker.

I januar 2013 tages der hul på den fjerde sæson af P2 Klubben og værkerne, der kan opleves i forårssæsonens lytteklubber, er Rachmaninovs "Klaverkoncert nr. 3" (januar), Carl Nielsens "Symfoni nr. 3: Espansiva" (februar) og Johann Sebastian Bachs "Johannespassion" (marts).

Det er ikke kun i betragtning af det stigende antal lytteklubber over hele landet, at P2 Klubben har været en succes, også brugerne har udtrykt stor begejstring for  lytteklubberne, viste evalueringsundersøgelsen af P2 Klubben, som blev lavet i sommer.

Vi håber derfor, at endnu flere biblioteker har lyst til at give de lokale brugere muligheden for at nyde den klassiske musik i fællesskab med andre musikelskere i biblioteksrummet.

Ønsker du at oprette en P2 Klub hos jer, er du meget velkommen til at kontakte os.