Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Basepoint Media har aftalerne i orden
For biblioteker
Navigation
 

Basepoint Media har aftalerne i orden

Udgivet 7. juni 2012

Pressemeddelelse Basepoint Media 7. juni 2012

I dag bringer dagbladet Børsen en artikel der stiller spørgsmålstegn Basepoint Media’s leverance til Bibzoom.dk – bibliotekernes digitale musiktjeneste. Artiklen hævder at Basepoint Media’s leverance til Bibzoom.dk krænker rettighederne hos pladeselskaberne. Til det vil Basepoint Media kraftigt understrege at alle rettighedsaftaler er i orden. Artiklen fremhæver derudover at Basepoint Media mangler at betale nogle af selskaberne gammel gæld. Dette er korrekt og Basepoint Media påtager sig ansvaret for at denne betaling sker hurtigst muligt.

Basepoint Media A/S har siden 2004 leveret musik og digitale systemer til Bibzoom.dk, herunder den relancerede downlån service som siden mandag 4/6 har kunne opleves i en opdateret version som tusindvis af danske biblioteksbrugere med stor succes har benyttet sig af. Udover et enkelt nyt initiativ om en radio tjeneste til Android telefoner (Bibzoom Shuffle), aftalt mellem pladeselskabernes forvaltningsselskab Gramex og Basepoint Media, er der ikke rettighedsmæssigt foretaget opdateringerne af tjenesten, som på nogen måde krænker eksisterende aftaler, eller som danner grundlag for den kritik som Basepoint Media og Bibzoom i dag bliver udsat for.

Basepoint Media og Bibzoom har gennem længere tid arbejdet på denne nye applikation, hvis primære formål har været at forbedre brugervenligheden ved den downlån model, der har været gældende siden 2004. Denne opdatering har været et stærkt ønske fra brugernes side - de danske bibliotekslånere. Den nye applikation har blandt andet til hensigt at skabe øget interesse for musik til gavn for de pladeselskaber og kunstnere der siden 2004 har leveret musik til tjenesten.

Gennem det sidste år har Basepoint Media arbejdet med en rekonstruktion af selskabet. I denne proces, hvor selskabets resultat fra 2010 til 2011 er forbedret markant, har selskabet måtte indgå en række betalingsplaner med pladeselskaber omkring afvikling af gammel gæld. Basepoint Media har efter bedste evne reduceret eller fjernet gælden mellem selskabet og pladeselskaberne i tæt dialog med disse pladeselskaber. På trods af, at Basepoint Media kommer ud med et positivt årsregnskab for 2011 er det dog ikke lykkedes selskabet per dags dato at få afviklet alt, hvad der skyldes. Det skal dog understreges at selskabet har til hensigt indenfor kort tid at betale den resterende gæld til pladeselskaberne og at selskabets hensigt er, at de aftaler der i øvrigt er indgået om betaling af gammel gæld vil blive overholdt.

Basepoint Media beklager hvis Bibzoom og de danske biblioteker fremstilles i et dårligt lys på baggrund af de ovennævnte forhold, som alene vedrører Basepoint Media som underleverandør og ikke Bibzoom.

Lars Halgreen, Bestyrelsesformand – Basepoint Media

Jesper Bang, adm. direktør – Basepoint Media

Hent pressemeddelelsen (pdf)