Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom lanceringskampagner
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom lanceringskampagner

Udgivet 25. maj 2012

Af Heidi Reidel Sørensen

Så er vi ved at lægge sidste hånd på kampagnerne til Bibzooms store relancering den 4. juni.  Læs om tankerne og retningslinjerne i arbejdet her. Materialerne modtager I i næste uge (hvis I har husket at bestille HER), men HUSK at intet må bruges før mandag den 4. juni.

BEMÆRK: at Bibzoom for Biblioteker i den kommende uge løbende vil blive opdateret. En opsummering udsendes med nyhedsbrevet For Biblioteker, men hold øje med siden.

Bibzooms nye maskot
Mange har nu set Bibzooms nye maskot, som er en ugle med hørebøffer. Uglen skal ikke forveksles med et logo, som er et statisk element. Den nye måde at skrive Bibzoom på er logoet. Uglen er et varetegn, vi kan lege med.

I første omgang bruger vi uglen, præcis som den tager sig ud på dette materiale, men på sigt kan vi tilpasse den festivalsamarbejder, højtider, ferier eller andet.  Det er vigtigt, at vi nu får et genkendeligt element, som folk på sigt skal forbinde med bibliotekernes musiktjeneste. Samtidig er den sød og indbydende, så folk gerne skulle få lyst til at se nærmere på, hvad den står for.

Kampagnematerialet
Vi kan nu også afsløre, hvordan selve kampagnematerialet vil tage sig ud. Vi har alle forventninger om, at designet vil dele vandene, præcis som det har gjort hos os selv. Det lader til, der kun er to mulige reaktioner på det! Tag imod det med et åbent sind. Det skal fungere som blikfang og på et splitsekund fange interessen hos et notorisk flygtigt internetpublikum og i magasiner og rum, hvor de fleste efterhånden overser alle reklamer. Man har kun et øjeblik, og dette øjeblik skal udnyttes til fulde.

Hent både maskot, logo og kampagnematerialet i Bibliotekernes Værktøjskasse.

Top 5-stafetten
Kendte danskere vil over sommeren levere en masse top 5-lister over den musik, de hører lige nu.  Vi sælger de bedste til pressen og sikrer opmærksomheden på Facebook og i Bibzoom, men lokalt kan I også være med. Der er gode muligheder for omtale lokalt, hvis I har lokale personligheder i overskriften. Tænk over hvem I kender og tag kontakt til dem. Vi fortæller løbende om vores erfaringer, og så er tanken, at I gerne skal byde ind. Én borgmester er måske ikke så interessant for alle, men hvis vi kan publicere 30 borgmestres top 5-lister sammen og bede brugerne stemme på den bedste, så har det nyhedsværdi.

Online kampagner
Størstedelen af markedsføringsindsatsen vil foregå online. Den bliver delt i en Google adwords-kampagne og en indsats på Facebook. Google-kampagnen har den fordel, at den i store træk baserer sig på folks søgninger, så vi rammer præcist dem, der søger efter musik. Facebook-kampagnen handler om synlighed, branding og at etablere bånd til potentielle brugere. Vi shiner siden op og skal bruge jeres hjælp til at sprede budskabet!