Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom Radio på turné
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom Radio på turné

Udgivet d. 6. november 2013

Af Anne Holst, projektmedarbejder, Bibzoom

Fra efterårsferien og året ud er fokus i Bibzooms markedsføring Bibzoom Radio. Det gøres bl.a. via mini-turné på 10 af landets folkebiblioteker og igennem deltagelse i centralbibliotekernes temadag ’Boost dine Netmedier’.

Aalborg Bibliotekerne
Aalborg Bibliotekerne var et af de første biblioteker, der deltog i turnéen, og Frank Helenius fortæller, at de har haft stor fornøjelse af standen i biblioteksrummet.

Udstillingen placerede vi synligt, dels ved indgangen til hovedbiblioteket, dels på scenen i vores musikafdeling. På scenen i bibliotekets biograf havde vi taget skærmslidene fra usb-stikket og konverteret til billedfiler, hvorefter vi kørte disse som slides på det store lærred.  Derudover var selve udstillingen meget synlig, når man kom ind på biblioteket, fortæller Frank.

Alle ansatte briefes før en vagt om stort og småt, der kan være vigtige at vide på en vagt. Vi gjorde her Bibzoom til ugens e-ressource, hvor de ansatte forpligtigede sig til at gøre PR for Bibzoom og også opfordre til at give yndlingsnummer til konkurrencen.  Endvidere opdaterede  vi  vores websider omkring Bibzoom. Bibzoom var hele ugen på forsiden af hjemmesiden som nyhed i banner m.m., og også nogle gange i ugen nyhed på Facebook.

Statsbiblioteket
Statsbiblioteket har netop afsluttet en tilsvarende kampagne for Bibzoom Radio i biblioteksrummet i Aarhus. Der har været stor interesse for Bibzooms Radio, og mange af de studerende er blevet overraskede over, at de kan hente musikken uden beregning og ikke mindst uden at blive overvældet af reklamer.

Statsbiblioteket har, som de øvrige biblioteker, der har fornøjelsen af at huse Bibzooms Radio stand, deltaget i en konkurrence med præmier sponsoreret af Nørregades Bolsjer og Sandberg. For at være med i opløbet om de blå uglebolsjer og lækre høretelefoner, har alle deltagere afleveret deres bud på, hvilken musik, der skal medvirke i det pågældende biblioteks radiostation på Bibzoom Radio, fortæller Ulla Sylvestersen.

Boost dine Netmedier
Før turnéen blev skudt i gang, var Bibzoom inviteret med på centralbibliotekernes temadag ’Boost dine netmedier’, hvor temaet var markedsføring af bibliotekernes digitale tilbud.
Her fortalte Mikael Graaberg, medlem af Bibzooms Strategiske Udviklingsgruppen, om hvordan Bibzoom formidler tjenesten til biblioteket og biblioteksbrugerne. I pauserne var der livlig snak ved Bibzoom-standen, hvor der også blev afviklet en konkurrence med 3 præmier: billetter til Linkoban-koncert på train, uglebolsjer og Bibzoom t-shirt.

Per fra Aabenraa vandt en t-shirt

Husk at holde øje med Bibzoom Radio ved årsskiftet, hvor de deltagende bibliotekers bud på radiostationer bliver lanceret.