Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom tog teltet på ryggen og drog mod Roskilde
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom tog teltet på ryggen og drog mod Roskilde

Udgivet 1. august 2012


Af Benedikte Hørlyck

Årets Roskilde Festival løb af stablen i begyndelsen af juli, og Bibzoom var en del af Nordeuropas største musikfestival på flere måder. I lytteguiden til festivalen gav redaktører og musikbibliotekarer deres bud på, hvilke musikalske perler, det var værd at styre efter i det tætpakkede program. Og under selve festivalen stod tre udsendte medarbejdere fra Bibzoom klar foran scenerne med spidset pen for at anmelde et udsnit af koncerterne.

Upcoming og etableret – hårdt og blødt
I kraft af alsidige ører dækkede Bibzoom genremæssigt temmelig bredt under årets festival – fra punket hardcore hos Refused over sarte og sorgfulde klaverballader fra Perfume Genius til funky R&B/soul fra Janelle Monáe. Samtidigt stod både etablerede navne og up coming-kunstnere, med få eller flere år på bagen, noteret på skribenternes to-do-liste. Uanset stjernstatus er der ingen tvivl om, at det er en prestigefuld og udfordrende opgave at fylde en af scenerne ved Roskilde Festival ud, og at ikke kun musikkens (live-)kvalitet, men også showet udenom, energien fra scenen, kontakten med publikum og lys og lyd spiller en rolle i koncertoplevelsen. Selv vejrforhold og tidspunkt på døgnet kan understøtte og fuldende indtrykket – eller udfordre musikerne ekstra.

Musik – og meget mere
I samme ånd er netop hele musik- og kulturoplevelsen i centrum på Roskilde Festival og i år var bestemt ingen undtagelse. Interaktive kunstinstallationer og statements, såsom en mp3-styret flash mob, opfordring til at bruge fire minutter i en lydtæt boks med en fremmed festivalgænger og dekoration af service til et globalt testel, eksisterede side om side med grød-workshops, EU-debat og varme spabade.

Bibzoom følte sig hjemme i totaloplevelsens mekka, hvor musikken var i højsædet, men understøttedes af inspiration og udfordringer, der satte de små grå på arbejde. Både musik og anmeldelser fra festivalen kan selvfølgelig fortsat tjekkes ud på Bibzoom.

Fik du tjekket lytteguiden?