Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom World søger frivillige anmeldere med flerkulturel baggrund
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom World søger frivillige anmeldere med flerkulturel baggrund

udgivet 1. oktober 2012

Af Marie Krakow

Projektet Del din Stemme søger frivillige til at hjælpe med kulturformidlingen på Bibzoom World – og det er her, at du, dit bibliotek og dit netværk kommer ind i billedet.

Er du selv – eller kender du – en person med flerkulturel baggrund, som er frisk på formidling? – Måske har du eller en af dine bekendte en særlig livshistorie, som andre burde kende til. Måske du eller en af dine bekendte er storforbrugere eller selv skabere af musik, film og bøger på arabisk, persisk, tyrkisk og somali – og derfor er fremragende til at skrive anmeldelser og anbefalinger til bibzoom.dk/world.

Alt om at være frivillig:

De frivillige i Del din Stemme kan være kunstnere, der søger muligheder for at promovere egne bøger, musik og/eller film. Eller måske elsker man bøger, film og musik – og har en særlig livshistorie, som andre kan inspireres og lære af. Mulighederne er mange.

Som frivillig laver man:

  • Anmeldelser og anbefalinger af bøger, film, musik og events som f.eks. koncerter.
  • Artikler, podcasts, hitlister, videoindslag eller fortæller sin livshistorie.

Og som frivillig får man:

  • Solid erfaring med formidling og kommunikation på en digital platform. Vi hjælper dig med det tekniske.
  • Man tager ansvar, får kompetencer i spil, og bliver bidragyder på kulturområdet i Danmark. Samtidig hjælper man bibliotekerne med at markedsføre deres tilbud over for samfundets verdensborgere.
Skriv til worldred@bibzoom.dk hvis en af dine fantastiske lånere på biblioteket er interesseret i at blive frivillig.

Fakta om Del din Stemme

Projekt Del din Stemme omhandler borgerinddragelse og frivillighed på flere forskellige sprog i biblioteksregi. Forskellige metoder vil blive taget i brug med henblik på at skabe involvering af flerkulturelle frivillige. Projektet bidrager også til teknisk udvikling af formidlingsværktøjer på digitale platforme; herunder vil der blive eksperimenteret med bl.a. podcasts og videoindslag. Formålet er at inddrage flerkulturelle borgere i kulturformidlingen på bibliotekerne.

Projektet løber af stablen indtil marts 2013 og har modtaget støtte af Kulturstyrelsen, Center for Bibliotek, Medier og Digitaliserings udviklingspulje.