Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom-bussen på Nordals
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom-bussen på Nordals

Udgivet 13. juni 2013

Af Anne Nygaard Skødt, Biblioteket Sønderborg og Anne Holst, projektmedarbejder Bibzoom

Lørdag den 8. juni satte Bibzoom-bussen kurs mod Nordals Festivalen, hvor Biblioteket Sønderborg gjorde ophold i fire timer. "På en central plads, lige uden for festivalens indgangsområde, parkerede vi bussen et godt og strategisk sted, hvor mange festivaldeltagere passerede forbi", fortæller bibliotekar Anne Nygaard Skødt.  ”Vi stod meget strategisk i forhold til festivalpladsen og talte med virkelig mange mennesker”.

"Bevæbnet med postkort og godt humør gik vi festivalgæsterne i møde, når de gik over mod festivalpladsen. Indgangsspørgsmålet kunne fx være: ”Hører du nogen sinde musik?” - ”Må jeg låne 30 sekunder af din tid” eller slet og ret: ”Kender du bibliotekets musiktjeneste på nettet?”"

Til det første spørgsmål svarede de fleste ja, og hos de fleste fik vi også taletid. Kendskabet til Bibzoom varierede meget, men mange kendte bibliotekernes digitale musiktjeneste. For andre var det helt nyt, og de fleste tog godt imod vores initiativ og syntes det lød rigtig spændende. Vi har en citrix løsning til bibliotekssystemet i kampagnebussen, så vi havde mulighed for at melde nye lånere ind med det samme og under demonstrationen af Bibzoom”, fortæller Anne Nygaard Skødt.

Også denne weekend fik bussen opmærksomhed fra medierne, hhv. RadioAls og Radio Syd besøgte bussen under festivallen og lavede to indslag.

AOS skrev også en lille artikel om bussen.

Næste stop på sommerens rute er Haslev Festdage fredag og lørdag 14-15. juni 2013.

Læs mere om bussens rute.