Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Iklædt stilethæle og parykker: en lektiecafé-tur med borgmesteren
For biblioteker
Navigation
 

Iklædt stilethæle og parykker: en lektiecafé-tur med borgmesteren

11. februar 2009

Af Lone Bak Nielsen
 
Hvordan får man en borgmester til at bruge en dag på at være turguide for 40 brugere af en lektiecafé? Man spørger ham bare. Det gjorde Ilse Klink Jakobsen fra Morsø Folkebibliotek. Og heldigvis sagde han ja.
 
Derfor sidder Ilse Klink en lørdag i en bus spækket med to-sprogede børn og voksne, der alle har det til fælles, at de bruger folkebibliotekets lektiecafé. Forrest i bussen med en mikrofon i hånden står borgmester Egon Pleidrup Poulsen og fortæller anektdoter om Mors’ historie, seværdigheder og natur. Solen skinner. Børnene griner, og de voksne sludrer og peger ud af vinduet. 

 ”Vi ville vise dem det sted, der nu er deres hjem,” fortæller Ilse Klink. 
”Det var tydeligvis en særlig dag for dem. Mange af kvinderne fra Congo bar parykker, de ankom med stilethæle og guldsandaler, og to små drenge var iklædt jakkesæt og slips. De var virkeligt opsatte på at være så fine som muligt,” fortæller tovholderen for lektiecaféen.
 
Et af højdepunkterne var frokosten, der blev indtaget på den lokale færgekro. 
 ”Jeg har aldrig været på et krobesøg, hvor der blev grinet så højt og snakket så meget på tværs af bordene. Det kan vi danskere godt lære noget af, synes jeg. Vi er jo nogle gange så reserverede og tilbageholdne. Men det skal gå begge veje. Vi kan også lære noget af dem,” afslutter Ilse Klink Jakobsen.
 
Vil du høre mere om lektiecaféens tur rundt på Mors med borgmesteren, kan du kontakte Ilse Klink Jakobsen på bibikj@morsoe.dk 

 FAKTA:

  • Turen blev finansieret ved hjælp af lektiehjælps-puljens bevilling til Morsø Folkebibliotek.
  • Morsø Folkebibliotek havde arrangeret turen i samarbejde med Foreningen Samklang.
  • Læs også mere om Projekt Lektiecafé på statsbiblioteket.dk/lektiecafe