Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Digital Artikelservice til mindst 3,25 mio. borgere
For biblioteker
Navigation
 

Digital Artikelservice til mindst 3,25 mio. borgere

Udgivet 23. januar 2014


Af Jens Hjørne, projektmedarbejder, Statsbiblioteket

Statsbibliotekets nye tjeneste "Digital Artikelservice" er kommet flyvende fra start. Allerede nu har 45 af landets 98 kommuner tegnet abonnement på Digital Artikelservice, og dermed sikret 3,25 millioner danskere lynhurtig adgang til digitaliserede artikler fra Statsbibliotekets omfattende samling af trykte tidsskrifter.

Hurtig digitalisering og lynhurtig levering
Med Digital Artikelservice kan danske biblioteksbrugere bestille digitaliserede artikler fra mange tusinde tidsskrifter med super kort leveringstid. Artiklerne digitaliseres "on demand" og leveres inden 24 timer, naturligvis også elektronisk. Det er godt nyt for brugere med korte deadlines. Borgere i kommuner, der ikke er tilmeldt tjenesten, er henvist til traditionelle fotokopier leveret fra brugerens bibliotek.

Bibliotek.dk og formidlingssite
Tjenesten fungerer allerede nu som en integreret del af søge- og bestillingsfladen i Bibliotek.dk, hvor brugerne, på baggrund af deres søgeresultat kan bestille artikler. Som supplement til Bibliotek.dk arbejdes der i øjeblikket på opbygningen af et formidlingssite, hvor borgerne kan hente inspiration i artikler og temaer udvalgt specielt af en redaktion bestående af medarbejdere fra en række af landets biblioteker.

Biblioteker kan også integrere dele af formidlingssitet i deres eget web, og titelomfanget er samtidigt øget massivt samtidigt med, at en lang række populære danske månedsmagasiner m.v. er blevet omfattet. Hvis dit bibliotek endnu ikke har tegnet abonnement på Digital Artikelservice, kan det fortsat nås.