Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Falafel og rødgrød med fløde - Expat Dinners på biblioteket
For biblioteker
Navigation
 

Falafel og rødgrød med fløde - Expat Dinners på biblioteket

Udgivet 16. november 2010

Expat Dinner på Norrebro Bibliotek

Af Elisabeth Moltke

Expat Dinners på Nørrebro Bibliotek var en sprudlende kulturel aften, hvor expats fra flere dele af København og Nørrebro-lokale mødtes over et imponerende sammenskudsmåltid. Ved aftenens slutning var der ingen tvivl om, at både expats og danskere var blevet sat til vægs af mødet med den kulinariske kaliber af traditionel ’dansk’ mad - og at det ikke var sidste gang, at biblioteket var vært for Expat Dinners.

I alt 250 expats og lokale mødtes den 11. november på bibliotekerne landet over for at spise middag sammen. ’Udvid dine horisonter over en uformel middag’ var Expat Dinners enkle koncept og havde til formål at få udenlandske medarbejdere og danskere til at mødes til gensidig glæde og berigelse samt at sætte fokus på biblioteket som et kulturelt mødested. 

Sociale netværk efterlyses

Baggrunden for arrangementet var, at flere undersøgelser viser, at mange af de såkaldte expats - eller newcomers - savner sociale netværk og kulturelle tilbud i fritiden. Som værter for Expat Dinners havde bibliotekerne derfor rig mulighed for at møde en ny målgruppe og vise den mangfoldighed af kulturelle og sproglige tilbud, netop de ligger inde med.

På Nørrebro Bibliotek reklamerede bibliotekar Stine Fugl for muligheden for at deltage i bibliotekets børne- og voksenlæsegrupper. I stearinlysenes skær blev der også udvekslet historier om alt fra bilrally på tværs af Mongoliet til, hvad bænkebidere hedder på Somerset-engelsk. For ikke at tale om den svære udtale af diverse arabiske retter og kager. 

Dit bibliotek kan være med næste gang 

Expat Dinnerspå biblioteket er et nyt koncept og et resultat af et nyt samarbejde mellem Expat in Denmark, Statsbibliotekets og Greves Projekt Newcomers og Foreningen Nydansker. Læs mere i næste uges For Biblioteker om de forskellige arrangementer rundt om i landet og få mere information om, hvordan dit bibliotek kan være med næste gang.