Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Flere rekorder med BibZoom.dk
For biblioteker
Navigation
 

Flere rekorder med BibZoom.dk

Udgivet 12. august 2010

Af Jens Hjørne

Den første betamåned med BibZoom.dk er forløbet rigtigt godt. Teknikken performer tilfredsstillende, og statistikken byder på flere rekorder, både besøgs- og forbrugsmæssigt.

Rekord i downlån og stream
Ved opgørelsen af aktiviteten for juli 2010, kan vi konstatere endnu en forbrugsrekord. Månedens samlede forbrug løber op i ca. 840.000 musiknumre, hvilket er det højeste i tjenestens historie (netmusik og ny-netmusik iberegnet - naturligvis). Det svarer til 20% stigning i forhold til juni måned, og en 63% stigning i forhold til samme måned sidste år. Det sætter yderligere rekorden i perspektiv, at der i sommerperioden normalt er lav aktivitet hos brugerne. Ca. 7% af forbruget er streamede musiknumre.

Boom i besøgstal
Mere end 80.000 besøgte websitet BibZoom.dk i juli måned. Det er 10.000 flere end tallet for juni, som i sig selv var en betragtelig rekord. 38.000 besøgte websitet samme tid sidste år. Efter fusionen med Musikbibliotek.dk har begrebet 'besøg' fået en ny mening, da de besøgende ikke blot benytter sitet som downloadportal men også mødes af artikler, anmeldelser og andet formidlende indhold.

Markedsføringsmaterialer på vej
Det er værd at bemærke, at BibZoom.dk ikke har markedsført fornyelsen i tjenesten aktivt. Dette er bevidst, da Styregruppen for BibZoom.dk har ønsket de to første måneder som beta, hvorefter vi starter en målrettet markedsføring. Første skridt bliver produktion og distribution af materialer til landets biblioteker.

Læs mere om markedsføringen her.