Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Hvem er "indeni" netmusik.dk?
For biblioteker
Navigation
 

Hvem er "indeni" netmusik.dk?

29. oktober 2009

Af Anne Holst

netmusik.dk har eksisteret i 5 år, og siden servicens start i 2004 er der sket en masse – antallet af musikfiler, der kan downloades er oppe på ca. 2.5 mio. (mod 35.000 i 2004), der er 500.000 downloads om måneden (mod ca. 5.000 i 2004-2005), og hver måned downloader 50.000 brugere musik fra websitet.

Men hvem får egentlig hjulene til at rulle og musikken til at spille?

illu af booklet til artikelDer er og har været mange involverede i at få netmusik.dk til at spille, fødslen af servicen og tilblivelsen af det der i dag er, en service alle Danmarks folkebiblioteker tilbyder deres brugere, er resultatet af en stor holdindsats. Vi vil her prøve at give en indblik i hvem der i dag er indeni og løfter de daglige opgaver.

Organisationen
netmusik.dk består af en national organisation med styregruppemedlemmer fra følgende biblioteker: Odense Centralbibliotek, Herning Bibliotekerne, Gentofte Bibliotekerne og Statsbiblioteket.
Til udvikling af forretningsmodeller, design, markedsføring, teknik og partnerskaber sidder der, under styregruppen, en taskforcegruppe med repræsentanter fra Aalborg Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne, Vejle Bibliotekerne, Gentofte Bibliotekerne, Odense Centralbibliotek, Herlev Bibliotek, musikbibliotek.dk og Statsbiblioteket. Sidstnævnte er øvrigt også er den drivende kraft i taskforcegruppen.

Statsbiblioteket og netmusik.dk
Siden 2004 har Statsbiblioteket være ansvarlig for driften netmusik.dk, indtil 1. april 2009, hvor det meste af driften overgik til netmusik.dk´s musikleverandør Basepoint Media. Dog er det stadig Statsbiblioteket, der holder styr på sikkerhed og teknik, når brugeren logger sig på netmusik.dk via en autentifikation-service.

Den daglige kontakt med netmusik.dk´s brugere og biblioteker varetages af et supportteam på 4 personer, der alle arbejder med nationale overbygningsservices. Hver dag kommer der henvendelser fra brugerne med spørgsmål og kommentarer til musikservicen, der skal besvares inden 24 timer. Supporten besvarer også henvendelser direkte på netmusik.dk´s blog, og vedligeholder www.statsbiblioteket.dk/netmusik, netmusik.dk´s informations- og support website henvendt til bibliotekerne, som bl.a. indeholder: Nyhedsbreve, markedsføringsmaterialer, prislister, presseklip og meget mere information om netmusik.dk.

Administration og markedsføring
Administration skal der også til, og de forskellige opgaver i forbindelse med budgetter og regninger samt udsendelse af fakturaer, varetages på Statsbiblioteket. Opgaven med udførsel af markedsføringsplanerne, der planlægges i taskforcen, organiseres af en fast arbejdsgruppe på Statsbiblioteket, der også står for udsendelse af alle markedsføringsmaterialerne – der enten kommer med kørselsordningen eller med posten ud til alle landets biblioteker. Opgaverne er mangfoldige.

Spørgsmål til netmusik.dk kan rettes til support@netmusik.dk / 8946 2114