Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Integrationsministeren takkede deltagerne i Projekt Lektiecafé
For biblioteker
Navigation
 

Integrationsministeren takkede deltagerne i Projekt Lektiecafé

Udgivet 29. januar 2010

Af Susanne Linton

Integrationsminister BRHIntegrationsminister Birthe Rønn Hornbech takkede for engagement både blandt biblioteksansatte og frivillige lektiehjælpere, da Projekt Lektiecafé tirsdag 26. januar blev afsluttet ved et pressemøde på Farum Bibliotek.

Birthe Rønn Hornbech slog fast, at de mange lektiecaféer har været et succesfuldt eksempel på et velfungerende integrationsprojekt, og at hun sammen med kulturministeren ville sørge for at fortsætte samarbejdet på biblioteksområdet.

Med et skævt smil opfordrede ministeren "alle, der er gået for tidligt på efterløn, til at gi' en hånd med som lektiehjælpere".

Farum Bibliotek er et af de biblioteker, der har valgt at videreføre driften af lektiecaféen efter projektperioden.

Landet over deltog 37 lektiecaféer samme dag lokalt i fejringen af projektet. Blandt andet i Vollsmose og Viby J.

Furesø Kommunes borgmester Ole Bondo Christensen, bibliotekschef i Furesø Kommune, Vivi Fahnøe og Ann Poulsen, Styrelsen for Bibliotek og Medier, var også blandt talerne ved afslutningen i Farum. Desuden blev tre børn fra det lokale biblioteks egen lektiecafé interviewet, inden Birthe Rønn Hornbech fik ordet til afslutning.

Kulturminister Carina Christensen var blevet forhindret i at deltage på grund af sygdom.

Over 30.000 besøg

Der blev i alt oprettet 130 nye lektiehjælpstilbud i løbet af den treårige projektperiode. Caféerne samt de udvidede tilbud, der også er blevet oprettet i perioden har haft over 30.000 besøg. Heraf var 27.256 børn og unge, mens 2781 besøg var voksne og forældre, der kiggede forbi.

Det landsdækkende projekt blev skudt i gang i november 2006, da Integrationsministeriet bevilgede midler til etablering af nye lektiecaféer på bibliotekerne. Styrelsen for Bibliotek og Medier administrerede den såkaldte lektiehjælpspulje, mens Statsbibliotekets BiblioteksCenter for Integration varetog projektledelsen.

Læs mere om Projekt 100 lektiecaféer