Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Kulturministeren hentede det første nummer på Bibzoom
For biblioteker
Navigation
 

Kulturministeren hentede det første nummer på Bibzoom

Udgivet 27. juni 2012


Af Mia Schmidt-Petersen

Siden Kulturminister Uffe Elbæk hentede det første nummer på det nye Bibzoom, er der sket meget. Brugerne har taget godt imod tjenesten, aktiviteten på Bibzooms sociale medier er steget markant, og debatten omkring bibliotekernes rolle i den digitale verden er kommet på dagsordenen. Til åbningen af Bibzoom den 4. juni 2012 talte Kulturminister Uffe Elbæk bl.a. om dette, og i følge ham er det vigtigt, at Danmarks kulturinstitutioner netop griber de muligheder, digitaliseringen rummer:

”Bibzoom-konceptet er i tråd med visionerne for digitale tilbud til de danske borgere og særligt digitale tilbud på kulturområdet. De danske folkebiblioteker lever her op til målet om fri og lige adgang for alle. Vi kan være stolte af, at Danmark nu er foregangsland med verdens første offentlige digitale musiktilbud til borgerne. Og særligt i forhold til børn og unge er dette en velfungerende og tryg tjeneste, der fremmer almen digital dannelse," siger kulturminister Uffe Elbæk.

At Elbæk havde valgt at hente ”København” med Ulige Numre, var ikke tilfældigt:

”Når vi snakker public service, så skal vi tænke over, hvad det er for et sprogområde, vi repræsenterer, og herved at meget dansk musik bliver stillet til rådighed i en mere og mere international skarp konkurrencesituation”, udtaler Elbæk.

Og netop dansk musik er der meget af i Bibzoom, der som public service tjeneste giver danskerne lige og fuld lovlig adgang til både musik og viden.

I forbindelse med debatten om bibliotekernes rolle blandt private aktører har Kulturministeren efterfølgende meddelt, at han efter sommerferien inviterer de involverede parter til en drøftelse af, hvordan biblioteker og indholdsproducenter i partnerskab kan udvikle modeller, som sikrer bibliotekerne en væsentlig rolle i forhold til digitale bøger, spil, film og musik.

Til åbningen af Bibizoom talte både Morten Fogh, formand for Bibzoom Konsortiet, Flemming Munch, økonomisk og juridisk ansvarlig for Bibzoom, samt Kulturminister Uffe Elbæk.  Derudover var der repræsentanter fra Bibzooms ledelse og redaktion, samt opbakning fra musikbranchen repræsenteret ved Benjamin Koppel, Darkness Falls og Karen Kous, der afslutningsvis gav et akustisk nummer.


Uffe Elbæk sammen med blandt andre Darkness Falls-duoen Josephine Philip og Ina Lindgreen, jazzmusiker Benjamin Koppel og singersong-writer Karen Kous. Foto: Andreas Bergmann Steen.


Uffe Elbæk henter ”København” med Ulige Numre på Bibzoom. Foto: Andreas Bergmann Steen.

Kulturministeren lancerede Bibzoom den 4. juni 2012

Se videoen her: