Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Massiv Bibzoom nyudvikling lanceres allerede i januar 2013
For biblioteker
Navigation
 

Massiv Bibzoom nyudvikling lanceres allerede i januar 2013

Udgivet 17. december 2012

Af Flemming Munch, områdedirektør Statsbiblioteket, Bibzoom ledelse.

Det er med stor tilfredshed, at det er lykkedes at indgå en attraktiv udviklingsaftale vedr. Bibzoom, der udgør næste trin i Bibzooms udviklingsproces.

Allerede i januar 2013 vil en opdateret Bibzoom App. blive udrullet, og det er, sammen med Bibzoom 2013 strategien, de mange input fra både landets biblioteker og de mange tusinde daglige brugere, der har været styrende for prioriteringsprocessen.

Helt konkret omfatter den nye udvikling bl.a. følgende forbedringer:

  1. Opdatering af Bibzoom App. gøres ”fuldautomatisk”
  2. Stærkt forbedret brugerinterface, der bl.a. muliggør, at flere brugere kan opleve deres helt personlige Bibzoom selvom de deler en computer.
  3. Etablering af en redaktionel temasektion – Øget formidlingsfokus
  4. Redesign af Kultursektionen – Øget formidlingsfokus
  5. Massiv udvidelse af indholdet af musik, film og e-bøger i Det Digitale Indvandrerbibliotek (Bibzoom World)
  6. Redesign af Bibzoom login

De fleste forbedringer vil som sagt allerede blive lanceret i januar, men efterfølgende vil den nye automatiske App. opdatering betyde, at vi løbende kan udrulle forbedrede Bibzoom versioner uden at ”genere” brugerne – Hovedparten i februar.

Forbedringsfokus for resten af 2013 vil, som det fremgår af strategien, være målrettet udviklingen af et nyt webinterface, der skal forbedre produktion, eksponering og delingen af attraktivt formidlingsindhold.

I 2013 åbner Bibzoom, som bekendt, formidlingsindsatsen til at dele og honorere formidlende indhold fra samtlige Bibzoom-biblioteker.

Denne udvidelse af kredsen af formidlere og fokusering på formidlende indhold fortjener de bedste rammer i det nye website.