Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Netværk for lånesamarbejde foråret 2013 – E-kopi - Statsbibliotekets artikelleveringsservice
For biblioteker
Navigation
 

Netværk for lånesamarbejde foråret 2013 – E-kopi - Statsbibliotekets artikelleveringsservice

Udgivet 14. maj 2013

Af Henrik Haagensen, OC-projekter Statsbiblioteket

Statsbibliotekets service omkring levering af tidsskriftsartikler direkte til slutbrugerne har siden lanceringen via bibliotek.dk i 2008, været en service i kraftig vækst. Efterspørgslen er vokset med 91 % frem til udgangen af 2012.

Den væsentligste årsag til væksten skyldes, at der, i første omgang via bibliotek.dk, Netpunkt og siden via Statsbibliotekets egen grænseflade, er blevet skabt en sammenhæng mellem metadata i artikelbasen og det tidsskrift, som indeholder artiklen.

Den oprindelige service, også kaldet E-kopi 1, som omfattede artikler fra trykte videnskabelige tidsskrifter, er blevet udvidet med nye produkter i 2012.
Det drejer sig dels om E-kopi 2, som er en service, der leverer farvekopier fra danske magasiner digitalt til slutbrugeren.
Dels om E-kopi 3, som er en service, der leverer printede artikler fra Statsbibliotekets beholdning af elektroniske tidsskrifter som fjernlån til bibliotekerne.
Leveringsformen som printet artikel er udtryk for en licensmæssig begrænsning i forhold til en digital levering.

E-kopi 1 og 2 er services, som kan benyttes fra Statsbibliotekets egen grænseflade, bibliotek.dk og Netpunkt.

E-kopi 3 er p.t. kun tilgængelig via bibliotek.dk.

E-kopi 1 og 2 er netop blevet genforhandlet og fortsætter i 2013.

Med hensyn til E-kopi 2 vil der blive tale om, at der laves en øget markedsføringsindsats i forhold til folkebibliotekerne. Der vil ligeledes blive arbejdet på at udvide antallet af indekserede tidsskriftstitler, som indgår i servicen.

Ekopi 3 har kørt som et pilotprojekt i 2012 og skal evalueres i foråret 2013.

Projektet har været et forsøg på at lave en formidling af Statsbibliotekets elektroniske tidsskriftsressourcer i forhold til folkebibliotekernes brugere.

Når resultatet af denne evaluering ligger klar, vil der blive informeret om den fremtidige status for Ekopi 3.

Se præsentation af Ekopi 1 - 3 >>