Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Newcomers til middag på biblioteket
For biblioteker
Navigation
 

Newcomers til middag på biblioteket

Udgivet 6. oktober 2010

Expat frise

Af Elisabeth Moltke

Vil dit bibliotek eksponeres som rum for kulturmøde og nye bekendtskaber i et landsdækkende event? Så læs mere her og tilmeld dit bibliotek som vært for en middag, hvor danskere og newcomers - expats - mødes og spiser sammen. Deadline for tilmelding som værtsbibliotek er 14. oktober 2010.

Se også arrangørernes officielle invitation

Hvad og hvornår?

Den 11. november 2010 afholdes en landsdækkende middags-event - Expat Dinners - med det formål at bryde isen og få danskere og newcomers til at mødes, spise sammen og lære noget nyt om de mennesker, der bor i deres lokalområde. Arrangementet ledes af Expat in Denmark, som sidste gang fik 300 danskere og expats over hele landet til at tage chancen og bruge en aften på at møde nye mennesker over en middag.

Biblioteket som kulturelt mødested

I år samarbejder Expat in Denmark også med matchingportalen www.Letsmeetin.dk (link udløbet) og Projekt Newcomers – et partnerskab mellem Statsbiblioteket, BiblioteksCenter for Integration og Greve Bibliotek. Idéen er, at Expat Dinners også skal foregå på biblioteket, hvorved vi får sat fokus på bibliotekerne som kulturelt mødested. Over hele landet!

Det bliver ikke nemmere…

Det eneste, I skal gøre, er at sætte et stort kryds i kalenderen torsdag den 11. november og afsætte et lokale til spisningen. Expat in Denmark og Letsmeetin.dk vil stå for organisation, tilmelding og markedsføring. Vi håber selvfølgelig, at I som deltagende biblioteker vil lægge flyers frem og eventuelt sikre en lille omtale før eller efter i den lokale avis.

Som tilskud til arrangementet tilbyder Expat in Denmark en særlig dinner-pakke til bibliotekerne med duge, lys, bestik m.m., som vil blive sendt direkte til jeres kontaktperson. Og maden – den kommer deltagerne selv med. Konceptet for biblioteks-middagene er nemlig, at alle medbringer egen (national-)ret.

Gør det I er bedst til

Vi opfordrer til, at I gør aftenen mere biblioteksorienteret ved at arrangere noget ekstra som f.eks. højtlæsning, musik eller andet, der er relevant for lige netop jeres bibliotek.

For at jeres bibliotek kan være med i Expat in Denmarks nationale markedsføring, bedes I melde jer som værter senest torsdag den 14. oktober. I vil derefter blive løbende orienteret vedrørende deltagertilmeldinger med mere.

Kontakt

For tilmelding af jeres bibliotek og spørgsmål - kontakt Elisabeth Moltke, projektleder, SBCI, på emo@statsbiblioteket.dk