Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Nyt Bibzoom-login på alle platforme
For biblioteker
Navigation
 

Nyt Bibzoom-login på alle platforme

Udgivet 30. juni 2014

Af Jens Hjørne, projektmedarbejder, Statsbiblioteket

Bibzoom udruller nu nyt login til alle tre platforme: web, programapplikation og app til smartphones og tablets. Det nye login tilbyder muligheden for login via sociale tjenester. Udrulningen sker tirsdag. den 1. juli.

Det nye login har allerede været implementeret i Bibzoom som program til pc og Mac og i Bibzoom Radio til smartphones og tablets (IOS og Android), og som den sidste platform følger download fra Web nu trop. Hermed er alle adgange til Bibzoom opdateret med det nye login.

OBS: For at implementere det nye login har det været nødvendigt med nogle få, men afgørende, tekniske justeringer på det enkelte bibliotek. For at kontrollere at disse justeringer er blevet gennemført, vil vi opfordre bibliotekerne til at teste deres login på alle tre platforme: web, program og app til smartphone og tablets.

TEKNIK: Den nye Bibzoom infrastruktur benytter DBCs lånertjekservice 'borchk' og antager, at autentificerede lånere er bosat i samme kommune som biblioteket. Der foretages ikke yderligere opslag eller tjek i forbindelse med login via brugerens bibliotek. Hvert enkelt Bibzoom bibliotek skal i VIP-basen tillade det nye login at foretage låner tjek og helst vælge en lånertjek metode, der understøtter kommunetjek så som 'NCIP-bor i kommunen'.

Bibliotekslogin til Bibzoom vil fremover være baseret på DBCs fælles lånertjekservice. Hvert bibliotek skal opsætte Bibzoom ”login” via DBC VIP-basen. Nedenstående vejledning beskriver, hvordan dette gøres:
 1. Log på VIP-basen: http://vip.dbc.dk/index.php
 2. Undersøg, om der er oprettet en anvendelig lånercheckmetode under menupunkt B.3 ”Lånertjekmetoder” som kan genbrug (fx jeres Filmstribe-valg).
  a.    Bibzoom er forbeholdt kommunens egne borgere. Der skal derfor være en lånertjekmetode som tjekker, om låneren er borger i kommunen. Det vil sige en lånercheck metode baseret på en af nedenstående tre typer:
  i.    NCIP låner bor i kommunen
  ii.    Netmusik POST
  iii.    Netmusik GET
  b.    Hvis der ikke er en lånertjekmetode, som kan genbruges, så opret en ny.
 3. Når lånercheckmetode er på plads, så gå til VIP-basens menupunkt H 3. ”Andre”. Under ”Fælles lånertjekservices” find Bibzoom
  a.    Sæt flueben i checkboksen ud for Bibzoom
  b.    Vælg den ønskede lånertjekmetode
  c.    Klik ”gem ændringer”
 4. Eventuelle spørgsmål ved problemer kan rettes til Bjørn Rohde Jensen på brj@statsbiblioteket.dk
Hos DBC ligger et dokument, der gennemgår oprettelse af lånertjekmetode, og hvordan man slår den til for en tjeneste: http://www.danbib.dk/docs/Fjernadgang_laanertjek_og_VIP_generel_2013.pdf
- dokumentet bruger Filmstriben som eksempel.

Det nye Bibzoom-login gør det nemmere at huske adgangskoderne til Bibliotekernes digitale Musiktjeneste. Vi tilbyder nu muligheden for at vælge et kendt login til andre populære tjenester. Så du kan vælge den, du bedst husker. I den nuværende version kan du vælge mellem Facebook, Twitter, google+, e-mail og, naturligvis, dine sædvanlige bibliotekskoder.

Første gang du logger ind med de nye tilknytningsmuligheder, beder Bibzoom dig om dine bibliotekskoder. Det sker for at verificere din tilknytning til dit bibliotek. Fremover vil du frit kunne vælge en adgang via den selvvalgte tjeneste (Facebook, Twitter etc.).