Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / PRESSEMEDDELELSE: Bibzoom i nyt stort samarbejde med danske musikbloggere
For biblioteker
Navigation
 

PRESSEMEDDELELSE: Bibzoom i nyt stort samarbejde med danske musikbloggere

udgivet 5. april 2013


Bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom indleder et storstilet samarbejde med nogle af tidens hotteste musikblogs på nettet. Formålet er at guide danskerne gennem junglen af spændende undergrundsmusik fra ind- og udland.

Et nyt samarbejde mellem en lang række af landets førende musikbloggere og Bibzoom styrker formidlingen af ny musik til de tusindvis af danskere. Samarbejdet skaber yderligere indhold til Bibzooms musikunivers, der består af tusindvis af formidlende artikler og fri højhastigheds-download af musik.

Fremover er det meningen, at bloggerne skal bidrage med indhold og anbefalinger af ny musik på Bibzoom. De anbefalinger kan læsere og lyttere tage med sig, når de går på opdagelse i Bibzooms musikkatalog, der omfatter mere end 10 millioner musiknumre:

”Samarbejdet sikrer at vi på Bibzoom leverer en endnu bedre musikformidling til vores mange tusinde brugere. Nu kan de direkte på Bibzoom læse anmeldelser og foromtaler fra nogle af landets bedste musikbloggere og undergrundssites og efterfølgende frit lytte til albummet, hvis det lyder interessant. Det gør det lettere for brugerne at få ny musikalsk viden og samtidig skaber vi fra vores store platform øget synlighed omkring de bloggere og musiksites vi samarbejder med, ligesom vi forhåbentlig også medvirker til, at mange små og nye bands når ud til en endnu større målgruppe,” siger Niels Mark, hovedredaktør for Bibzoom.

En guide i musikjunglen
Med mere end 10 millioner numre til fri download, kan det være svært for selv trænede brugere af musiktjenester at finde ud af, hvad man skal gå efter, hvis man vil have udvidet sin musikalske horisont. Det er her musikbloggerne skal hjælpe og det glæder de sig til:

"Sammen med mange af mine musikblog-kollegaer brænder jeg for at gøre folk opmærksomme på ny musik og nye talenter. Samarbejdet med Bibzoom giver endnu flere musikelskere muligheden for at få et godt overblik over alt den nye musik der findes,” siger Mikael Boel Laursen fra Lytter.dk.

Mikael Boel er blot en af de mange bloggere Bibzoom allerede nu har indgået samarbejde med. blandt de øvrige finder man eksempelvis: Devilution.dk (Hård rock) musikblog.baldursson.dk, Undertoner.dk (Ny musik), Musikmigblidt.dk og hiphopanmeldelser.dk (link udløbet) (Hip Hop).

For yderligere information, kontakt:
Niels Mark, Hovedredaktør v. Bibzoom - Direkte: 4452 5742 - Mobil: 6069 3888
Flemming Munch; Områdedirektør Statsbiblioteket - 40 30 03 22

Fakta:

Bibzoom er bibliotekernes digitale public service musiktjeneste i henhold til Biblioteksloven § 1: “Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter, lydbøger og andre egnede materialer til rådighed, herunder musikbærende materialer.”

Bibzoom indeholder al den musik du elsker og 10 millioner andre numre. Det nye samarbejde med bloggere og musiksites skal være med til at skabe endnu mere opmærksomhed omkring ny og nichepræget musik samt andet god musik, som bare venter på at blive opdaget af danskerne.

Bibzoom er styret af et konsortium bestående af repræsentanter fra hhv. bibliotekerne i Odense,  Herning Bibliotekerne, Aabenraa, Frederiksberg, Sønderborg, Silkeborg, Kulturstyrelsen,  Bibliotekschefforeningen og Statsbiblioteket. Statsbiblioteket er juridisk og økonomisk ansvarlig. Formandskabet ligger hos Aabenraa Bibliotekerne.