Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Pressemeddelelse: Hvidovre Hovedbibliotek får landsdækkende radiokanal
For biblioteker
Navigation
 

Pressemeddelelse: Hvidovre Hovedbibliotek får landsdækkende radiokanal

Udgivet 12. september 2013

Hvidovre Hovedbibliotek har længe været blandt landets mest aktive musikbiblioteker. Et nyt samarbejde med de danske bibliotekers musiktjeneste Bibzoom sætter en tyk streg under den position.

Hvert kvartal håndplukker skribenterne bag bloggen musikudvalget.dk en personlig spilleliste med højdepunkter fra de tre forgangne måneders rock- og popudgivelser. Musikudvalget.dk er en musikblog som drives af tre musikentusiaster på Hvidovre Hovedbibliotek, og deres spillelister er nu tilgængelige for borgere i hele landet via app’en Bibzoom Radio. En musikstreaming-app, som du kan hente ganske gratis til enten iPhone eller Android.

”Vi er rigtig glade for samarbejdet med Hvidovre Hovedbibliotek. Et folkebibliotek som er meget aktive omkring online musikformidling. Bibliotekerne er i en omstillingsperiode, hvor vi skal udvikle vores traditionelle formidling af cd’er og vinyl på det lokale folkebibliotek til også at omfatte digital musikformidling i det virtuelle rum. Musikudvalget.dk’s kuratering af musik til Bibzoom Radio er et godt eksempel på den denne type formidling. De digitale musiktjenester flyder over med millioner af musiknumre, og her kan bibliotekerne virkelig gøre sig gældende, i forhold til at udvælge og anbefale musik” siger Nicola Ravden, formand for Bibzooms strategiske udviklingsgruppe.

På Hvidovre Hovedbibliotek ser bibliotekar Karina Thorlund frem til at skulle levere indhold til de musikinteresserede danskere:

”Vi glæder os utroligt meget til samarbejdet med Bibzoom. Kombinationen af den musikformidling, der finder sted på vores blog og så en radiostation, hvor man kan høre musikken, er enormt interessant og lige den kombination, vi ønsker.”

Læs mere om Hvidovre Hovedbiblioteks blog >>

Læs mere om Bibzoom >>


Fakta om Bibzoom:
Bibzoom er bibliotekernes digitale public service musiktjeneste
Bibzoom er et nationalt samarbejde og fungerer som bibliotekernes fælles platform for musik og musikformidling
Musikformidlingen på Bibzoom leveres af kulturredaktører fra hele Danmarks musikbiblioteker, musikblogs og musikmedier
Bibzoom indeholder al den musik, du elsker, og 10 millioner andre numre

Kontakt Bibzoom:
Nicola Ravden, Formand for Bibzooms strategiske udviklingsgruppe: 23411865