Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / PRESSEMEDDELELSE: Innovativt partnerskab bringer musik til småbørn
For biblioteker
Navigation
 

PRESSEMEDDELELSE: Innovativt partnerskab bringer musik til småbørn

Udgivet 22. november 2013

Download pressemeddelelsen som pdf >>

Bibliotekernes digitale musiktjeneste, Bibzoom, har netop indgået et utraditionelt partnerskab med Skanderborg Kommune, om at bringe online musik ud til dagplejerne i Skanderborg og resten af landet.

I samarbejde med musikpædagogiske konsulenter, bibliotekerne og Dagplejen i Skanderborg, udvikles der særlige musikstationer udvalgt til småbørn mellem 0-3 år. Musikken udvælges specifikt i forhold til at understøtte småbørns udvikling og behov for motorisk og sanselig stimulation. Det vil blandt andet være muligt at vælge målrettede stationer inden for både klassisk og rytmisk musik, afspille afslapnings- og dansemusik og stationer med velkendte børnesange til stimulation af sprog og bevægelser. Musikken vil kunne streames med mobil app'en Bibzoom Radio og downloades pa Bibzoom til PC og Mac.

"I forbindelse med implementeringen af den nye børnepolitik "Den Bedste Start På Livet", er det en stor glæde for Dagplejen i Skanderborg Kommune, at byde velkommen til et nyt og anderledes partnerskab med Bibzoom. Musik er et af de allerbedste virkemidler, når gejsten og glæden ved bevægelse skal understøttes. Derfor er vi utroligt glade for at kunne bruge vores kollektive viden i Dagplejen om hvad der virker for børnene, i partnerskab med Bibzoom og musikspecialister. Dette giver os muligheden for at dele denne viden; Både mellem vores egne dagplejere, men også med alle andre med interesse i at bruge og lytte til musik i børnehøjde", udtaler næstformand i Bestyrelsen for Dagplejen i Skanderborg Kommune, Thomas Risum.

Bibliotekernes musiktjeneste indeholder over 10 mio. musiknumre inden for alle genrer, og der er særlig fokus på musikformidlingen. Som formanden for Bibzooms strategiske udviklingsgruppe, Nicola Ravden, udtaler:  
"Projektet omkring kuratering af musik til småbørn i dagpleje er et rigtig godt eksempel på den type partnerskaber, vi gerne vil indgå. Projektet bringer nøje udvalgt musik ud til en interessant målgruppe, som har særlig gavn af musik i dagligdagen. Bibzoom har den tekniske og formidlingsmæssige platform, og Dagplejen i Skanderborg har fået den gode ide om at lave et samarbejde omkring dedikerede småbørnsstationer på Bibzoom".

Ved at inddrage de lokale biblioteker i processen omkring at facilitere og støtte Dagplejen i at udnytte mulighederne, sikres der en lokal forankring af projektet, som forventer at udvide konceptet til andre kommuner og institutioner i løbet af 2014.

Projektet søsættes i december måned, og musikstationerne vil være tilgængelige nationalt via Bibzoom.

Fakta om Bibzoom:
Bibzoom er bibliotekernes digitale public service musiktjeneste
Bibzoom er et nationalt samarbejde og fungerer som bibliotekernes fælles platform for musik og musikformidling Musikformidlingen pa Bibzoom leveres af kulturredaktører fra landets musikbiblioteker samt en række  samarbejdspartnere Bibzoom indeholder al den musik du elsker og 10 millioner andre numre

Kontaktinformation:
Nicola Ravden,
formand for Bibzoom strategisk udviklingsgruppe. Tlf.: 23 41 18 65

Thomas Risum
Næstformand i Bestyrelsen for Dagplejen i Skanderborg Kommune. Tlf.:60 89 79 69

Jørgen Bartholdy
Biblioteks- og Borgerservicechef, Skanderborg Kommunes Biblioteker Tlf: 40 81 99 66