Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Statsbiblioteket sætter ny rekord i besøg
For biblioteker
Navigation
 

Statsbiblioteket sætter ny rekord i besøg

Udgivet 28. januar 2014

Af Hugo Skou, bibliotekskonsulent, Statsbiblioteket

2013 blev Statsbibliotekets største år nogensinde målt i antal besøgende. Statsbiblioteket kom op i samme gruppe som Aros og Den Gamle By. Dermed understøtter Statsbiblioteket den trend, der længe har været med, at de jyske og aarhusianske kulturinstitutioner er blandt landets førende.

9.000 flere gjorde i 2013 brug af Statsbiblioteket end i rekordåret 2012. I alt besøgte 413.000 Statsbiblioteket i 2013. Trods afspærring af den vitale og centrale indgang fra Ringgaden i flere uger, trods omfattende ombygning, renovering, store mængder støj og støv, så lykkedes det at skabe så gode forhold for vore kunder, at 9.000 flere brugte os i 2013 end i 2012.

Alle brugerundersøgelser og brugerinterview peger da også entydigt i retning af, at den store mænge af forskellige studiepladser er meget stærkt medvirkende til, at kunderne bruger os så flittigt. Det, at vi nu kan tilbyde mange gruppearbejdspladser, særskilte grupperum, læsepladser med muligheder for gruppearbejde og samtale, stille læsepladser med megen sol og stille pladser med ingen sol og ingen støj.

Vi håber, at vi kan fortsætte denne udvikling med at skabe mange og varierede rum, samt at vi snarest kan få afsluttet vores renovering og ombygning.

Vi er naturligvis meget glade for at kunderne bruger os så flittigt, og ikke mindst medarbejdernes indsats overfor kunderne har været medvirkende til, at vi ikke kun fastholder men endda udbygger kundetilstrømningen i 2013. Vi vil i 2014 fortsætte udviklingen med at skabe forbedrede forhold for vore kunder.