Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Dobbelt Steppeulv
For biblioteker
Navigation
 

Dobbelt Steppeulv

udgivet 18. februar

Af Niels Mark, ansvarshavende redaktør, Bibzoom

Torsdag den 19. februar er premieredag for Ole Christian Madsens biografiske filmdrama "Steppeulven" om den danske musiker Eik Skaløe. Samtidig er dansk rocks svar på Jellingstenen for nylig udkommet i en remasteret udgave - 47 år efter den oprindeligt kom på gaden.

I samarbejde med Warner Music, opfordrer Bibzoom til en udstillingskampagne på biblioteket omkring Steppeulvene og ikke mindst albummet "HIP". Udstillingen kan eksempelvis sætte fokus på den danske psykedeliske rock-scene fra 60´erne og 70´erne med bøger og CD'er inden for temaet - og selvfølgelig materiale der relaterer sig til Steppeulvene.

Som del af udstillingen må I meget gerne reklamere og henvise til Bibzoom hvor brugerne kan høre den eksklusive jubilæumsudgave af "HIP".

Vedhæftet i denne nyhed finder I en plakat som kan udprintes og bruges som udstillingsillustration. Hvis I ønsker en rigtig plakat, er I velkomne til at kontakte I mig - så kan jeg sikkert skaffe plakater.

Har I brug for udstillingstekst eller lign. er I velkomne til at bruge følgende:

Det var i 1967 at det danske pigtråds- og psykedeliske band Steppeulvene udgav albummet "Hip" - et album som for eftertiden kom til at stå som et symbol på ungdomsoprøret og blev et selvstændigt kapitel i dansk rockhistorie. "Hip" blev gruppens første og eneste LP-plade med Eik Skaløe i front, men musikken og især teksterne er den dag i dag stadig genstand for kultdyrkelse og fortolkning.

I anledning af den biografaktuelle spillefilm "Steppeulven" om den danske musiker Eik Skaløe, sætter biblioteket fokus på Steppeulvenes "HIP" og den psykedeliske rock-scene.

Steppeulvene havde en meget kort levetid, 9 måneder blev det til, men de 3 dage det tog at indspille albummet, skabte en magi som vi nu mange år senere kan få et lille sug af. Dyk tilbage i et af dansk rockhistories sande milepæle. På Bibzoom kan du høre den spritnye jubilæumsudgivelse af Steppeulvenes "HIP" - som indeholder aldrig tidligere udgivet materiale.

God fornøjelse!