Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Verdensmusikbanken og Bibzoom World sætter fokus på Music Freedom Day
For biblioteker
Navigation
 

Verdensmusikbanken og Bibzoom World sætter fokus på Music Freedom Day

Udgivet 1. august 2012

Af Susanne Bodil Hodges


Den 3. marts 2013 afholdes den verdensomspændende Music Freedom Day, og i den anledning får en gymnasieklasse mulighed for at vinde en uge som redaktør på Bibzoom World.

Music Freedom Day er et globalt initiativ arrangeret af den internationale organisation Freemuse, der har kontor i København. På dagen skabes der fokus omkring de mange kunstnere verden over, der ikke har mulighed for at udtrykket sig frit. Sidste år blev der holdt arrangementer i bl.a. Kabul, Budapest, Dakar og København.

Nyt samarbejde

Bibzoom World vil sammen med Verdensmusikbanken sprede budskabet om Music Freedom Day ud til landets gymnasieelever. Verdensmusikbanken er en vidensportal, hvor gymnasiers musiklærere og elever kan hente viden og materialer om verdensmusik.

 

 

 

Initiativtagerne, Ulla Hahn Ranmar fra Verdensmusikbanken og Susanne Bodil Hodges, redaktør på Bibzoom World, håber at gøre eleverne opmærksomme på de mange steder verden over, hvor der kæmpes for retten til at udtrykke sig frit. I denne kamp er musikken en vigtig udtryksform, og det sættes der fokus på gennem en konkurrence om at blive ugens redaktør på Bibzoom World. Her vil den vindende klasse nemlig frit få lov til at udtrykker deres meninger omkring musikkens betydning for dem.