Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Vil du med til Alexandria/Kairo, Frankfurt eller Istanbul?
For biblioteker
Navigation
 

Vil du med til Alexandria/Kairo, Frankfurt eller Istanbul?

17. april 2013

Af Vibeke Nielsen

Flere kollegaer rundt om i landet har efterspurgt en studietur med interessant kulturel biblioteksfagligt indhold.  Den sidste studietur gik til London i 2008, og siden har der pga. finanskrise og nedskæringer på bibliotekerne ikke været stor interesse for studieture til udlandet. BiblioteksCenter for Integration vil meget gerne arrangere en studietur i 2013, hvis der er stor nok interesse for det.

Vi har lavet tre forslag til en mulig studietur til efteråret og vil meget gerne have forhåndstilkendegivelser på, om der er interesse for at deltage. Det vil kun være én af studieturene, der gennemføres.

1. Studietur til Alexandria og Kairo

Formålet med studieturen er at give deltagerne mulighed for både faglige og kulturelle oplevelser. Hovedattraktionen vil være at besøge Biblioteket i Alexandria, som i antikken var det største bibliotek i verden og gjorde Alexandria til et førende lærdomscenter. Derudover vil studieturen sætte fokus på arabisk litteratur, kunst og kultur, kulturforskelle i anvendelsen af biblioteker i Norden og Mellemøsten og andre relevante temaer.
Tidspunkt: 27. – 31. oktober 2013
Pris: ca. kr. 9.500,-
Prisen inkluderer fly, hotel, program og forplejning.

2. Studietur til Istanbul og Istanbul International Bookfair

Formålet med studieturen er at give deltagerne mulighed for både faglige og kulturelle oplevelser i én af verdens mest spændende historiske byer. Istanbul er den eneste by i verden, som er beliggende på to kontinenter og samtidig har byen været hovedstad i både det romerske, byzantiske og det osmanniske rige. Studieturen vil blandt andet byde på et besøg på Istanbul International Bookfair, besøg hos interessante litteratur- og kulturorganisationer, ngo’er og besøg på nogle af verdens mest fantastiske bygninger. Der vil således være besøg på både lokale biblioteker og et universitetsbibliotek i Istanbul.
Tidspunkt: 3. – 6. november 2013
Pris: ca. kr. 6.200,-
Prisen inkluderer fly, hotel, program, bogmesse og forplejning

3. Studietur til Frankfurt og Frankfurt International Book Fair

Studieturen tager udgangspunkt i en af verdens største bogmesser, som tiltrækker bibliotekarer, udgivere og forfattere fra hele verden og byder på interessante seminarer og workshops, kulturudveksling og debatter, e-bøger og digital forlagsvirksomhed. Goethe selv var fra Frankfurt, og dette har præget byen på mange måder i forhold til kultur, litteratur, demokrati og biblioteker. Turen vil også give deltagerne indblik i biblioteksservice til sproglige minoriteter og i byens måde at byde de tusindvis af expats velkomne på. Frankfurt er med 660.000 indbyggere Tysklands femte største by, og med placering af Den Europæiske Centralbank er det samtidig en af verdens vigtigste finansbyer. Hovedattraktionen vil være at besøge Frankfurt Bogmesse, Tysklands Nationalbibliotek, og der vil også blive tid til besøg på et lokalt bibliotek.
Tidspunkt: 8. – 11. oktober 2013
Pris: ca. kr. 7.500,-
Prisen inkluderer fly, hotel, program, bogmesse og forplejning

Interesseretilkendegivelse

Inden BiblioteksCenter for Integration planlægger et detaljeret program for én studietur til efteråret, så er det nødvendigt for os at få tilbagemeldinger på, om der overhovedet er interesse for at deltage i en studietur. Der skal være 15 deltagere for at studieturen gennemføres. Hvis du er interesseret i at deltage i en af ovennævnte studieture, gerne vil deltage men af en eller anden grund er forhindret, eller har forslag til en anden destination, så udfyld formularen. Det tager kun et par minutter. Vi vil gerne have din tilbagemelding senest tirsdag den 30. april 2013.

Tilkendegiv dine præferencer

Har du spørgsmål, så send en mail til Vibeke Nielsen vin@statsbiblioteket.dk.