BiblioteksCenter for Integration

 

NYHEDER

1.december 2015

Indtryk fra SBCI's temadag med fokus på kurdisk kultur og flygtninge

BiblioteksCenter for Integration afholdte en temadag onsdag den 25. november med fokus på kurdisk kultur og flygtninge for 37 deltagere. Dagens program bød på et overblik over BiblioteksCenter for Integrations kerneaktiviteter og projekter, oplæg om kurdisk kultur og Biblioteket Sønderborgs arbejde med asylcentret.
Læs mere

16. oktober 2015

Folkebibliotekernes tilbud til de mange nye asylansøgere og andre sproglige minoriteter

Den store mediebevågenhed og debat i forbindelse med de store flygtningestrømme til Europa i denne sommer har også betydet, at BiblioteksCenter for Integration har fået flere forespørgsler vedr. tilbud til asylansøgere. Vi afholder en temadag onsdag der 25. november, der vil have fokus på hvad BiblioteksCenter for Integration kan hjælpe folkebibliotekerne med.
Læs mere

28. september 2015

Gode erfaringer med brugerinvolvering

Der er kommet nogle meget spændende resultater ud af projekt Nye brugere? En 180⁰ nytænkning af ’biblioteket’, der startede i april 2014 på Sundby Bibliotek, Solvang Bibliotek, Vollsmose Bibliotek, Biblioteket Sønderborg, Haderslev Bibliotekerne, Silkeborg Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne og Statsbiblioteket.

 

Læs mere

8. september 2015

Demokrati og digital dannelse for unge

Nyt projekt skal styrke elever i 8./9. klasses oplevelse af demokratisk indflydelse, ved at lade dem arbejde med et emne der har direkte indflydelse på deres liv; nemlig digital dannelse og web-etik i folkeskolen.
Læs mere

11. juni 2015

Igen nye materialekataloger fra BiblioteksCenter for Integration

BiblioteksCenter for Integration udgiver i dag nye materialekataloger over bøger, musik og film til voksne og børn indkøbt i 2014 på sprogene arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, persisk russisk og tyrkisk.
Læs mere

5. maj 2015

Inspiration fra temadag om nye brugere på bibliotekerne

Projekt Nye brugere? En 180° nytænkning af ’biblioteket’ holdt afsluttende temadag i dejlige rammer tirsdag den 19. maj i Nordatlantisk Hus i Odense, hvor deltagerne kunne høre om erfaringerne fra projektet og få inspiration til at sætte brugerne i centrum ved udvikling af nye biblioteksservices.
Læs mere

5. maj 2015

Hvordan får biblioteket nye brugere?

Du kan stadig nå at tilmelde dig den afsluttende temadag for projektet "Nye brugere? En 180° nytænkning af ’biblioteket" i Nordatlantisk Hus i Odense. Her kan du hente ideer og inspiration til, hvordan dit bibliotek får nye brugere.
Læs mere

5. maj 2015

Nyt fra Nordic Best Practice Network

Med tre nordiske nationalbiblioteker i spidsen, mødtes Nordens biblioteker med nationale servicemål for sproglige minoriteter. En af opgaverne var at forberede bidrag til IFLA pre-conference om digitale materialer til sproglige minoriteter.
Læs mere

27. april 2015

Indtryk fra konferencen ’Mellan flykt och forvändling’

Programmet var en blanding af paneldebat, oplæsning af digte, ’bokbordsmingel’ og oplæg om best practice. Netværket Nordic Best Practice havde i samarbejde med Bibliotek Botkyrka arrangeret konferencen.
Læs mere

22. april 2015

Nye brugere på biblioteket?

Tilmeld dig den afsluttende temadag for projekt Nye brugere? En 180° nytænkning af ’biblioteket’, der afholdes den 19. maj i Nordatlantiske Hus i Odense. Formålet med temadagen er at give de gode erfaringer med at få nye brugere på bibliotekerne videre til inspiration for alle interesserede.
Læs mere

24. marts 2015

Nu er der mulighed for at bestille mixdepoter med rumænske bøger til børn og voksne!

Da samlingen er under opbygning, og vi ikke kender omfanget af interessen for at abonnere på rumænske bøger, har vi valgt at sætte en bestillingsfrist til den 24. april 2015.
Læs mere

12. marts 2015

Hvordan formidler man flersprogede bøger, musik og film?

Trykte kataloger og bannere til biblioteksrummet kan bestilles gratis. Bibzoom World går inden for den næste måned i luften med en ny formidlingsplatform med musik, film og boganmeldelser på mange sprog.
Læs mere

12. marts 2015

Bibzoom World på IFLA Satellite Meeting

Fri og lige adgang til digitalt indhold. Det er emnet på IFLA-satelitkonferencen arrangeret af "IFLA Library Services to Multicultural Populations Section". Bibzoom World er på programmet.
Læs mere

6. marts 2015

Vigtig teknisk meddelelse: husk opsætning af login til nyt Bibzoom World

Bibliotekernes digitale platform med musik, film og boganmeldelser på alverdens sprog er lige på trapperne med et helt nyt streamingsite. Det er vigtigt at dit bibliotek sikrer at borgernes login fungerer. Vi guider dig til opsætningen i VIP-basen.
Læs mere

16. februar 2015

Vidensdeling med nordiske kollegaer i Stockholm

Nordic Best Practice Network er medarrangør af konferencen Botkyrka Internationella Bokmässa den 23. - 25. april 2015 lige uden for Stockholm. Temaet for året konference er ”Mellan flykt och förvandling”.
Læs mere

12. februar 2015

Digital formidling til nye målgrupper

Projekt Nye brugere? En 180˚ nytænkning af 'biblioteket' har haft meget fokus på udvikling af metoder til at få nye brugere med minoritetssprog til at benytte bibliotekernes tilbud i de første projektfaser. Der er nu fokus på udvikling og tilpasning af services samt formidling på projektbibliotekerne.
Læs mere

3. februar 2015

Aktivt medborgerskab for hele familien

Det er nu muligt for biblioteker i samarbejde med boligsociale projekter at søge om støtte fra puljen ’Aktivt medborgerskab for hele familien – aktiviteter vi ved virker’. Puljen er et samarbejde mellem BL – Danmarks Almene Boliger, Kulturstyrelsen og Statsbiblioteket. Puljen finansieres af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold (BLIS). Formålet er at inddrage beboere med en anden etnisk baggrund end dansk i lokale demokratiske processer.
Læs mere

 

FLERE NYHEDER

 

Tilmeld nyhedsbrev

Afmeld nyhedsbrev