Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Kulturarvscluster / Kulturarvsclusteret – ny strategi og ny software

Kulturarvsclusteret – ny strategi og ny software

Kære Kulturarvscluster-interesseret

I Marts måned 2017 har vi på Det Kgl. Bibliotek foretaget en omfangsrig evaluering af vores samarbejde med leverandøren af software-systemet BigInsights: IBM. Installationen af systemet var forventet at være afsluttet med udgangen af 2015 og således er vi mere end 1 år forsinket og har desværre måttet konstatere, at vi stadig ikke har et velfungerende Kulturarvscluster.

Vi har derfor set os nødsaget til at afbryde samarbejdet med IBM og fortsætte opsætningen af Kulturarvsclusteret i Det Kgl. Biblioteks eget regi. Clusteret er således under genopbygning baseret på rene Open Source produkter med Hortonworks Data Platform (HDP) som den grundlæggende infrastruktur. Ovenpå HDP og de værktøjer en standard hadoop-platform kommer med, forventer vi at Jupyter Notebook og RStudio bliver de primære værktøjer for forskerne. Det vil give mulighed for browserbaserede adgang til avancerede analysemuligheder, som var en af de oprindelige primære formål med Kulturarvsclusteret.

Vedrørende projekter

Ovenstående har desværre den konsekvens, at vi er nødsaget til at sætte arbejdet med og planlægningen af nye projekter, der skulle køre på clusteret, på hold indtil August 2017. Dette for at vores medarbejdere kan koncentrere sig om klargøring af det nye cluster.

Vi beklager situationen mange gange, men håber med en ny strategi i en ny situation at blive hurtigt klar til at servicere danske forskere, der vil arbejde analytisk med store mængder digital kulturarv. Vi er meget kede af at have skubbet projekters tidsplan ind til flere gange grundet udfordringerne med den oprindelige software og vil nu sikre os bedst muligt ift., at når vi åbner Kulturarvsclusteret til august, så bliver det med et velfungerende system.

Kontakt

KOntakt

 

PER MØLDRUP-DALUM
Koordinator og generel kontakt

pmd@kb.dk
8946 2177

 

TONY BRIAN ALBERS
Drift

tba@kb.dk
8946 2316ASGER ASKOV BLEKINGE

abr@kb.dk
8946 2100

 

 

KATRINE HOFMANN GASSER

khg@kb.dk
8946 2301

DeIC