Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Lektier-Online / Nyheder / De første 75 lektiehjælpssessioner
Lektier-Online
Navigation
 

De første 75 lektiehjælpssessioner

Udgivet 23. marts 2010

Lektiehjælp online fra SBs callcenter

Lektiehjælpere giver elever lektiehjælp fra et callcenter på Statsbiblioteket. Foto: Lektier Online.

Af Anne Vest Hansen

Efter åbningen af Lektier Online d. 25. februar 2010 har mange elever logget sig ind på www.lektier-online.dk for at få lektiehjælp.

I løbet af de første tre uger er der gennemført omkring 75 sessioner. Dvs. 75 gange har elever logget sig på sitet indenfor Lektier Onlines åbningstid og fået personlig kontakt med en lektiehjælper og modtaget hjælp til lektierne. Endnu flere har besøgt sitet – sikkert bare af nysgerrighed.

Tilfreds med aktivitetsniveauet
I betragtning af, at Lektier Online endnu ikke har markedsført sig bredt, er Statsbibliotekets projektgruppe godt tilfreds med aktivitetsniveauet indtil nu. Nogle lektiehjælpssessioner har varet kort, og andre har varet op til en time. Det er fortsat en stor udfordring i projektet at finde den rette balance mellem antallet af lektiehjælpere, der skal sidde klar i callcentret, i forhold til elevernes aktivitet på sitet og efterspørgsel på lektiehjælp.

Udover de 75 sessioner har der været en del, der har logget på for at prøve sitet af, uden at have fået lektiehjælp. Her er der også nogle stykker, der lige skal ind og prøve lektiehjælperne af med lidt fis og ballade... men det er jo nok forventeligt med unge i den aldersgruppe.

Er der kø og lange ventetider?
Der har endnu ikke været problemer med lange ventetider. Det er mere lektiehjælperne, der kan sidde og ikke have noget at lave. Her er det især fagfordelingen, der kan være en udfordring. En lektiehjælper med engelsk er der ikke så meget rift om, som dem der kan hjælpe i matematik. Som det ser ud indtil nu, er det matematik, der fylder i to ud af tre lektiehjælpssessioner.

Teknikken
Langt de fleste sessioner forløber godt uden de store tekniske vanskeligheder. Der dukker dog hele tiden forbedringsforslag op (idéer til ny og bedre funktionalitet og brugervenlighed), som projektgruppen tager imod med kyshånd.

Statsbiblioteket arbejder lige nu på at beskrive krav til den næste version, der lanceres efter sommerferien i august 2010.