Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Lektier-Online / Nyheder / Lektier Online vandt digitaliseringsprisen 2012
Lektier-Online
Navigation
 

Lektier Online vandt digitaliseringsprisen 2012

Udgivet 21. marts 2012

Af Anne Vest Hansen

I går aftes blev ”Lektier Online”, der udvikles og ledes af Statsbiblioteket, kåret som vinder af Digitaliseringsprisen 2012 i kategorien Velfærdsprisen. Prisen blev uddelt i Musikhuset i Aarhus ved den årlige it-konference Digitaliser Danmark 2012.

Tak til alle, der bidrager til Lektier Online

Fra Statsbiblioteket og Lektier Online er vi glade og stolte over at modtage en så fornem pris.

Områdedirektør på Statsbiblioteket Flemming Munch udtaler:

Lektier Online er meget mere end et it projekt. Det er mest af alt et socialt ansvarligt projekt, der fokuserer på uddannelse og læring, og baserer sig på en stor indsats fra pt. 140 frivillige lektiehjælpere. På Statsbiblioteket er vi stolte og glade for med Lektier Online at være et eksempel på, hvordan et biblioteksprojekt ved hjælp af innovativ it-udnyttelse kan være med til, i første omgang, at bidrage positivt til målgruppen af udsatte unges skolegang, hvor de ressourcestærke studerende frivilligt hjælper udsatte unge med at opleve succes med deres lektiearbejde. Men konceptet har et langt bredere anvendelsespotentiale.

Som projektleder af Lektier Online er det dejligt at kunne være med til at høste så stor officiel anerkendelse for projektet. Lektier Online er et superspændende projekt at lede og det kræver konstant udvikling. Projektet er båret af et team af super engagerede og kompetente medarbejdere og en stor gruppe af frivillige, der hver aften yder en værdifuld indsats for at løfte unge og få dem til at opleve succes med deres lektiearbejde.

En stor tak til alle, der bidrager til Lektier Online!

Det sagde juryen
Ved prisoverrækkelsen til Lektier Online fortæller Line Ørskov, chefredaktør for Computerworld, der også er blandt jurymedlemmerne:

Statsbiblioteket er med Lektier Online kåret som vinder af Velfærdsprisen 2012. Det er en særdeles brugervenlig løsning, der tilbyder effektiv lektiehjælp i flere fag via chat, videochat og whiteboards. Løsningen tager udgangspunkt i de unge som aktive digitale borgere og inddrager civilsamfundet på en nyskabende måde ved at frivillige får mulighed for at tilbyde lektiehjælp. Desuden har løsningen et socialt perspektiv med en primærmålgruppe blandt tosprogede i udsatte boligområder, fortæller Line Ørskov.

45 projekter var med i opløbet
I alt var 45 projekter indstillet til årets Digitaliseringspris. Formålet med priserne er at øge opmærksomheden om succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor. Bag initiativet står Finansministeriet, Danske Regioner, KL, KMD, HP, CEDI og Rambøll Management Consulting.

Læs mere om prisoverrækkelsen på: