Navigation
 

Børnebøger

Biblioteket har en uregistreret samling på ca. 15.000 titler af dansk pligtafleveret materiale, der af historiske grunde har fået fællesbetegnelsen ’Børnebogsamlingen’.

Ca. 2/3 af samlingen består af danske børnebøger udgivet til og med 1985. Her findes bl.a.: Jan-bøgerne, Kim-bøgerne, Flemming-bøgerne, Tykke-Niels-bøgerne, Britta-bøgerne, Annika-bøgerne, Pernille-bøgerne, Peggy-bøgerne, Lotte-bøgerne, Susy-bøgerne, Frøken Detektiv-serien og Ellis´ berømte indianerbøger.

Børnebøger udgivet efter 1985 er registreret på lige fod med andre materialer og kan derfor søges og bestilles normalt. Mange af de ældre børnebøger er dog i de senere år også indlemmet via folkebibliotekernes kassationer og kan ligeledes søges og bestilles.

Den sidste 1/3 af samlingen består af dansk pligtafleveret skønlitteratur, hvoraf en del titler i bibliotekets første år blev anset for underlødige og som derfor ikke blev katalogiseret.

Siden 2014 er biblioteket begyndt at registrere samlingen fra A til Å efter forfatterskab, så i løbet af de kommende år vil mere og mere blive synligt i søgesystemet.

Henvendelse om Danske børnebøger

kb@kb.dk