Radio/tv-samlingen

Statsbiblioteket har ansvaret for at indsamle og bevare dansk radio og tv. Siden midten af 1980erne har vi modtaget og arkiveret udsendelserne på forskellige båndtyper og formater, men ultimo 2005 begyndte vi at indsamle udsendelserne digitalt.

Adgang

Du kan se og høre radio- og tv-udsendelser sendt i december 2005 og frem til ca. to-tre uger før dags dato i Mediestream, som er indgangen til Statsbibliotekets digitale samlinger. Også ældre udsendelser bliver efterhånden tilgængelige i Mediestream, da vi løbende digitaliserer dem.

Alle kan se og lytte til udsendelserne ved at møde op på Statsbiblioteket, Det Kongelige Bibliotek eller Det Danske Filminstitut og benytte institutionens bruger-pc'er. Forskere, studerende og undervisere på danske universiteter, der har købt licens til Mediestream, har fuld online adgang til indholdet.

Du kan låne en udsendelse på cd/dvd, hvis du har et dokumenteret behov for at kunne bruge en kopi i forbindelse med et konkret forsknings- eller uddannelsesprojekt, og hvis materialet ikke findes i Mediestream. Findes materialet i Mediestream, kan du kun låne en kopi, hvis du har et dokumenteret særligt behov for at låne udsendelsen på cd/dvd. Vil du låne udsendelser, skal du være oprettet som bruger, og din uddannelsesinstitution skal have en aftale med AVU-medier.

Hvad har vi?

få hjælp

Værd at vide