Oversigt 2010

December 2010: Her er nyt om søgesystemet på Statsbiblioteket, som fra 5. januar omfatter stort set alle Statsbibliotekets elektroniske tidsskrifters, samt mange open-access-tidsskrifters indhold, ialt 200 mill. artikler. Hvert ord i disse artikler er nu søgbart. Og her er også mulighed for at få indblik i litteratursøgningressourcerne i en række faglige universer.

 

Juni 2010: Opslagsværker, filmhistorie, europæisk historie m.m. - og en ny platform for publicering af videnskabelige elektroniske tidsskrifter.

hum jun

Statsbiblioteket har indkøbt nye elektroniske opslagsværker, tidsskrifter, især om Østeuropa, og en historisk bibliografi om engelsk og irsk historie og stiller nu også en publiceringsplatform til rådighed for videnskabelige tidsskrifter. Det kan du læse om i juninyhedbrevet 2010, samt om nogle interessante frit tilgængelige websites.

 

Marts 2010: Et dyk ned i Statsbibliotekets underverden

 hum jun

I den biografaktuelle film Alice in Wonderland styrter hovedpersonen ned i en underverden, hvor alt vendes på hovedet, og intet er, hvad det giver sig ud for at være.

Dykker man derimod ned i Statsbibliotekets underverden, finder man uvurderlige skjulte skatte, hvor tingene – formodentlig – er, hvad de giver sig ud for at være  –  opslagsværker på e-form ganske vist, men alligevel skatte...

Tidligere udgaver / Abonnement

NYHEDSBREV TIL ARTS