Humanioranyhedsbrev 25

Siden nyhedsbrevet begyndte at udkomme i efteråret 2005, har formålet med det været at præsentere læserne for nye elektroniske ressourcer på Statsbiblioteket og andre godbidder. Imidlertid er biblioteket for øjeblikket ramt af nedskæringer og har ikke kunnet anskaffe nye databaser det sidste halve år, ja, ikke engang trykte bøger. Til januar kan vi heldigvis begynde på en frisk.

Det betyder dog ikke, at alt har ligget stille, og derfor kan vi bringe en enkelt og glædelig nyhed, nemlig om de 200 mill. artikler, der fra 5. januar er søgbare i vores biblioteksbase.

Vi benytter os også af lejligheden til at gøre lidt reklame for nogle af de mange ressourcer, biblioteket stiller til rådighed. Vi har opdelt dem i små faglige universer, bestående af udvalgte biblioteksressourcer, men også nogle fri netressourcer. Udvalgene er ikke udtømmende for litteratursøgningsmulighederne, men vi håber, de er oplysende og inspirerende.

God læselyst - og godt nytår!

Nyhedsbrevet udarbejdes af Statsbibliotekets Studie- og Forskningsservice.

To hundrede millioner artikler på én gang

Fra 5. januar er indholdet af stort set samtlige de elektroniske tidsskrifter, Aarhus Universitets Biblioteker, dvs. institutbiblioteker ol. plus Statsbiblioteket, abonnerer på, samt indholdet af en stor mængde open-access-tidsskrifter, i alt 200 mill. artikler, søgbare via søgefeltet på bibliotekets forside. Biblioteket har længe arbejdet på at gøre det muligt at søge på hvert eneste ord i artiklerne, og nu er det lykkedes. 

Det betyder ikke, at det bliver overflødigt at søge i de tidsskriftsbaser og bibliografier, som ligger på Statsbibliotekets databaseliste (Informaworld, JSTOR, Sage Journals, Project Muse m.m.). Det ene vil supplere det andet

Faglige universer

Tidligere udgaver / Abonnement

NYHEDSBREV TIL ARTS