Centralasien og Kaukasus

Centralasien og Kaukasus er ikke fag på Aarhus Universitet, men områder, der studeres på mange forskellige fag. Derfor får de to områder deres eget univers i dette nyhedsbrev.

Hvis man leder efter artikler om et bestemt emne, relateret til Centralasien, kan det give gode resultater at bruge Statsbibliotekets tidsskriftsbaser.  Man kan begynde med InformaWorld og Project Muse og fortsætte med JSTOR, hvis tidsskrifter ofte går langt tilbage i tiden, Sage Journals med meget politik og samfundsstof og Scopus, som begyndte som fortrinsvis naturvidenskabelig base, men bliver bedre og bedre inden for humaniora, især europæisk humaniora.

 

Islam og islamisme i Centralasien og Kaukasus kan studeres ugentligt i Islam, Islamism and Politics in Eurasia Report, som redigeres af Gordon M. Hahn.

RFE/RL bringer aktuelle nyheder og analyser fra Centralasien og Kaukasus.

The Central Asian Analyst udkommer med et nyt nummer hver anden uge og udsender jævnligt længere feltrapporter om særlige begivenheder.

EurasiaNet bringer information og analyser om politik, økonomi og samfund i Centralasien og Kaukasus (og Rusland, Mellemøsten og Sydøstasien). Her er også boganmeldelser og diskussionsfora.

Central Asien Survey er det eneste af Statsbibliotekets tidsskrifter, som udelukkende handler om Centralasien.

Blandt Statsbibliotekets trykte tidsskrifter er dette det eneste af sin art: Steppe Magazine, a Central Asian Panorama er et usædvanlig flot udformet og velskrevet populærvidenskabeligt magasin med fine fotos og aktuelle og historiske artikler om Centralasien. I det sidste nummer kan man bl.a. læse om Gardner-porcelæn i Centralasien og Tashkents metro.

 

Index Islamicus er oplagt at bruge som bibliografisk database, når man beskæftiger sig med Centralasien og Kaukasus.

Det samme gælder den store encyklopædi, Encyclopaedia of Islam.

  • Encyclopedia of Islam

ABSEES, nordamerikansk bibliografi med referencer til bøger og artikler om Rusland og det tidligere Sovjet, bringer også mange referencer til de centralasiatiske områder og Kaukasus. Referencerne dækker alle humanistiske og samfundsvidenskabelige fagområder.

De bibliografiske baser AnthroSource og Anthropology Plus er især relevante, når man søger antropologisk litteratur om Centralasien og Kaukasus.

 

Tidligere udgaver / Abonnement

NYHEDSBREV TIL ARTS