Film

British Film Institute har en af verdens største film- og tv-samlinger. Derudover har BFI også en informativ hjemmeside, hvor man finder oplysninger om forskning, rapporter og primære kilder inden for britisk tv og film. Bl.a. er der link til tidsskriftet Sight & Sound, hjemmesiden http://www.screenonline.org.uk, der er dedikeret britisk film- og tv-historie, rapporter om britisk filmhistorie m.m. BFI har også sin egen YouTube-kanal, der viser film fra BFI National Archive.


David Bordwell, filmteoretiker og forfatter til bl.a. ”Narration in the Fiction Film” (1985), har en blog, hvorfra han formidler sin forskning, suppleret med refleksioner over filmmediet og oplysning om filmrelevante begivenheder. På hjemmesiden ligger der links til artikler, bøger og boganmeldelser, f.eks. en artikel om nordisk filmæstetik,”Nordisk and the Tableau Aesthetic”. Vil man vide mere om netop det emne, kan man læse David Bordwells artikel ”Dreyer-generationen”, der ligger på Det danske filminstituts Dreyer-hjemmeside.


Det Danske Filminstitut har en overskuelig og informativ hjemmeside, hvor man bl.a. kan: finde statistik om billetsalg i Danmark, danske priser og deltagelse på internationale festivaler og nøgletal for dansk film; søge efter fakta om film i Nationalfilmografien og DFI-kataloget; gennemgå den danske filmhistorie, delt op i årtier og med links til supplerende oplysninger; finde de mest interessante rapporter og artikler ang. dansk film og filmstøtte; opleve Carl Th. Dreyers filmunivers.


European Film Gateways er en filmportal under udvikling. Det er planen, at man fra foråret 2011 skal kunne tilgå ca. 700.000 digitale objekter (film, billeder, plakater, tekstdokumenter m.m.). På projektets hjemmeside kan man finde en oversigt over links til andre europæiske filmarkiver og filmportaler. Det danske filminstitut deltager i projektet, hvis indhold bliver en del af Europeana, europæisk kulturarvsportal.

 

Index to Film Periodicals Plus (FIAF) er en bibliografi med referencer til artikler og tv- og filmanmeldelser fra internationale tidsskrifter. Der er korte abstracts og direkte adgang til teksten. Man kan søge på tværs af tidsskrifter ved hjælp af den almindelige søgefunktion. Det er også muligt at fordybe sig i et enkelt tidsskrift eller få en oversigt over samtlige indekserede filmtidsskrifter under ’Browse full text journals’. Under ’Treasures from Film Archives’ kan man søge på stumfilm fra før 1929.

 

Filmstriben kan man se danske kort- og dokumentarfilm over nettet. Filmene er inddelt i genrer og i kategorierne animation, dokumentar, kortfilm og spillefilm. Statsbiblioteket abonnerer ikke på Filmstriben, men man kan forhøre sig på nærmeste folkebibliotek, om det har købt adgang til Filmstriben.


Studies in Documentary Film er et tidsskrift, der udelukkende fokuserer på dokumentarfilmens historie, teori og kritik. Tidsskriftet udkommer sædvanligvis tre gange om året. Volume 3/2009 har fokus på dokumentarfilm efter 9/11 og bringer bl.a. et dansk bidrag af Ib Bondebjerg.

Tidligere udgaver / Abonnement

NYHEDSBREV TIL ARTS