Medier og kommunikation

I databasen Communication and Mass Media Complete kan man søge i mere end 500 internationale tidsskrifter. Nogle af de særligt kendte blandt dem er: Media, Culture & Society, New Media & Society, Information, Communication & Society og European Journal of Communication. 


Europeana er en endnu ikke færdigudviklet database, som giver mulighed for at søge, se og evt. afspille kulturarvsgenstande, som forskellige europæiske museer, biblioteker og arkiver har digitaliseret. Man kan bl.a. søge på voksvalser (wax cylinder) og høre nogle meget tidlige lydoptagelser fra 1889, som er digitaliseret af The British Library. Den første danske tv-nyhedsudsendelse fra Danmarks Radio (1965) ligger også i databasen. Europeana er stadig under udvikling, og der er en forventning om, at volumen løbende øges. 


Infomedia er næsten ikke til at komme udenom. Infomedia overvåger den danske mediestrøm og giver adgang til en stor database med artikler fra de danske medier (landsdækkende, regionale og lokale dagblade, lokale ugeaviser, fagblade, webkilder m.m.). Ved at søge i databasen kan man f.eks. finde ud af, at den første omtale af Barack Obama i danske medier fandt sted 28.7.2004, og at han dengang blev kaldt amerikanske demokraters opgående stjerne (”rising star”). Infomedia giver også mulighed for at søge efter radio- og tv-nyhedsindslag af nyere dato og bringer oplysninger om sendetider, samt korte resuméer af indslagene. Det er nyttig viden, hvis du efterfølgende vil bestille radio- eller tv-indslaget på Statsbiblioteket.


LARM er for alle studerende og forskere, der interesserer sig for lyd, radio og kulturarv. LARM er et dansk tværfagligt forskningsprojekt, som bl.a. Niels Brügger, Niels Ole Finnemann og Per Jauert fra Institut for Informations- og Medievidenskab, Aarhus Universitet, deltager i. Projektet skal sikre onlineadgang til den radiofoniske kulturarv. På LARMs hjemmeside kan man holde sig opdateret om projektet, interessante workshops om f.eks. lyd og digitale arkiver og lytte til projektets egne lydproduktioner.


MediaWatch er et medieanalysefirma, som driver hjemmesiden MediaWatch.dk, og som hver dag udsender et nyhedsbrev med nyt fra den danske mediebranche. MediaWatch fokuserer på medieanalyse, mediedrift, medieudvikling og medieforbrug. MediaWatch henvender sig til beslutningstagere, som er interesserede i det danske mediebillede og den danske medieverden, med nyheder, analyser og kommentarer.


New Media & Society er et vigtigt tidsskrift inden for medieforskning. Otte gange om året publicerer tidsskriftet den nyeste forskning, der har fokus på sociale, individuelle, kulturelle og politiske aspekter ved nye medier og nye kommunikationsformer. Tidsskriftet er et niveau 2-tidssskrift på autoritetslisten for tidsskrifter.


Nordicom er et videncenter med fokus på nordisk medie- og kommunikationsforskning. På Nordicoms hjemmeside finder man bl.a. nordisk mediestatistik, oversigt over internationale medie- og kommunikationstidsskrifter, Nordicoms egne publikationer, Nordicoms tidsskrifter (som man gratis kan læse) og den nordiske mediedatabase NCOM. I NCOM kan du søge på centrale danske, svenske, norske, finske og islandske mediepublikationer, -projekter, -forskere og - institutter.


Mediestatistik findes på disse adresser:

     

Tidligere udgaver / Abonnement

NYHEDSBREV TIL ARTS