Middelalderstudier

Kulturhistorisk Leksikon for Nordisk Middelalder (KLNM) i 22 bind er et trykt, tværfagligt leksikon og et godt sted at begynde, når man har spørgsmål til såvel vikingetid som middelalder i Norden. Der er illustrationer og mange henvisninger til ældre standardlitteratur og nordisk litteratur i det hele taget. Mange af artiklerne er skrevet af store navne inden for middelalderforskningen.


Lexikon des Mittelalters er en pendant til KLNM på det europæiske område. Den findes både i en trykt og en onlineudgave. Onlineudgaven har den store fordel, at den kan bruges både på sit oprindelige sprog tysk og på engelsk, og at den ved hjælp af gensidige links spiller sammen med International Medieval Bibliography.

 

I International Medieval Bibliography finder man referencer til litteratur inden for alle aspekter af middelalderstudier. Dækker alle europæiske sprog. Der er direkte tekstopkobling til en del af artiklerne.


  Internet Medieval Sourcebook er en fin samling af kilder til middelalderen. Velegnet til undervisningsbrug.

    

   Danmark har en helt fantastisk skat i form af middelalderlige kalkmalerier. På Kalkmalerier.dk kan man studere malerierne i de mindste detaljer. Det er muligt at søge på enkelte motiver og kirker.

     

    På sitet Danmarks Middelalderlige Altertavler finder man registreringer, beskrivelser og fotogengivelser af danske altertavler og middelalderfigurer. Hver beskrivelse bringer henvisninger til forskellige kilder til tavlernes og figurernes historie. Desuden finder man oplysninger om kirkerne, om stiftstilhørsforhold fra middelalder til i dag, værnehelgener og andet. Sitet har sidst men ikke mindst et udmærket søgesystem.

     

    Tidligere udgaver / Abonnement

    NYHEDSBREV TIL ARTS