En virtuel håndbogssamling

I forlængelse af det sidste nyhedsbrev til Arts fra februar 2012, hvor vi gjorde et fremstød for de mange fagspecifikke e-bibliografier, som ansatte og studerende ved AU Library kan boltre sig i, vil vi i dette nummer henlede opmærksomheden på de mange e-opslagsværker i form af håndbøger, leksika og encyklopædier, som haves på AU Library. En mindre del af dem, de allervigtigste, ligger fremme på databaselisten og kan nemt findes, mens andre skjuler sig i biblioteksbasen mellem alle artiklerne, skønlitteraturen og den videnskabelige litteratur.

I vores fagopdelte oversigter over e-opslagsværker har vi også medtaget et mindre antal opslagsværker, der ligger frit på nettet og kvalitetsmæssigt er på højde med de e-opslagsværker, biblioteket har indkøbt.

Mange elektroniske opslagsværker er digitaliserede udgaver af trykte værker, som mange vil kende fra AU Librarys læsesale og håndbiblioteker.

Kan man finde endnu flere skatte i biblioteksbasen a la dem, vi præsenterer her i nyhedsbrevet? Ja, du kan selv gå på jagt. Engelske søgeord giver de fleste søgeresultater, da der ikke er mange elektroniske opslagsværker på dansk, tysk eller italiensk i biblioteksbasen. Kombiner emnet med f.eks. encyclopedia, handbook eller dictionary, og afgræns til e-bøger, når søgeresultatet kommer frem.

Vi ønsker læserne god fornøjelse med brugen af de elektroniske opslagsværker!

Artikler om emner inden for humaniora: Find dem her

Tidligere udgaver / Abonnement

NYHEDSBREV TIL ARTS