Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om Statsbiblioteket / Mission, vision og strategi

Mission, vision og strategi

Statsbiblioteket hører under Kulturministeriet.

Nedenfor har vi samlet vores mission, vision og strategi. Missionen spidsformulerer vores grundlæggende formål, mens visionen udtrykker, hvad vi stræber mod at blive. Strategien er, hvordan vil vi udføre missionen og gøre visionen til virkelighed.

Mission

Statsbiblioteket skaber adgang til udvikling og dannelse ved at give brugerne mulighed for at navigere i globale informationsressourcer samt ved at bevare og tilgængeliggøre kulturarven.

Vision

Statsbiblioteket skaber attraktive rum for forskning, uddannelse og oplevelse. Statsbiblioteket udfolder informationsteknologien, så brugerne hurtigt og smart kan skaffe alt relevant indhold. Statsbiblioteket stiller alt indhold til rådighed online i 2020.

Strategi 2011-2014

En forudsætning for at efterleve missionen og realisere visionen er, at Statsbiblioteket løbende udvikler sine serviceydelser og forretningsmetoder. I arbejdet hermed vil Statsbiblioteket bidrage til den nationale udvikling af bibliotekerne på nettet.

Strategien udpeger nogle overordnede retningslinjer for bibliotekets udviklingsarbejde. Innovation, partnerskab og brugerfokusering vil være nøgleelementer i processen, som kan sammenfattes under overskrifterne:

Mere digitalt – Større synlighed – Bedre navigation