Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Borgmester Jacob Bundsgaard besøger Statsbiblioteket
Navigation
 

Borgmester Jacob Bundsgaard besøger Statsbiblioteket

Udgivet 27. april 2016

Tirsdag 3. maj 2016 skifter borgmester Jacob Bundsgaard rådhustårn ud med bogtårn, når han lægger vejen forbi Statsbiblioteket. I løbet af besøget vil borgmesteren blive præsenteret for nogle af Statsbibliotekets mange spændende projekter, og særligt skal han møde en gruppe frivillige lektiehjælpere fra Lektier Online.

I Aarhus er der en tradition for, at den siddende borgmester besøger Statsbiblioteket, som i mere end 100 år har været en kulturpolitisk bastion i byen. Når Jacob Bundsgaard træder ind ad døren på Statsbiblioteket, skriver han sig på en fornem liste, der bl.a. tæller Bernhardt Jensen, Orla Hyllested, Thorkild Simonsen, Flemming Knudsen, Louise Gade og Nicolai Wammen.

På Statsbiblioteket glæder man sig over at kunne vise biblioteket frem for borgmesteren. Direktør Svend Larsen udtaler:

”Statsbiblioteket er den største statslige kulturinstitution uden for hovedstaden, men vi er også en Aarhus-institution med mange års gode relationer til kommunen og til aarhusianske samarbejdspartnere. Vi ser derfor frem til borgmesterens besøg og glæder os til at orientere om bibliotekets aktiviteter”.

Et møde med frivillige lektiehjælpere

Fem dage om ugen fylder Statsbiblioteket et computerlokale i kælderen med frivillige lektiehjælpere, der via hjemmesiden lektieronline.dk hjælper folkeskole- og gymnasieelever med lektierne via 1 til 1 online lektiehjælp, der er gratis for eleverne.  

Borgmester Jacob Bundsgaard vil få lejlighed til at se Lektier Online callcenteret i drift, og han vil ligeledes få mulighed for at hilse på nogle af de mange frivillige, der hver dag gør en kæmpe forskel for elever i det danske uddannelsessystem.

Statsbiblioteket startede Lektier Online tilbage i 2010 som et projekt, der skulle hjælpe flere udsatte unge igennem uddannelsessystemet. Siden er projektet vokset, og i dag hjælper Lektier Online flere forskellige målgrupper, hvor fokus er på at give alle lige adgang til læring og studiestøtte.

Lektier Online er i dag et nationalt projekt med ca. 500 frivillige fordelt over hele landet. Statsbiblioteket er ansvarlig for at lede og drive projektet, dette sker i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek, Odense Centralbibliotek og Aalborg Universitetsbibliotek.

Lektier Online er finansieret af satspuljemidler frem til udgangen af 2017, men planen er at videreføre projektet herefter.

Lektier Online projektet har vundet flere priser, blandet andet Digitaliseringsprisen og Frivillighedsprisen.

For yderligere information

Projektmedarbejder Anders Taylor Hansen
LEKTIERONLINE
ath@statsbiblioteket.dk
Direkte 8946 2263, mobil 2894 4059

Hent pressemeddelelse som pdf...